Koalicja szpiegów. Luminariusz

Okładka książki Koalicja szpiegów. Luminariusz autora Agnieszka Stelmaszyk, 9788378953197
Okładka książki Koalicja szpiegów. Luminariusz
Agnieszka Stelmaszyk Wydawnictwo: Zielona Sowa Cykl: Koalicja szpiegów (tom 1) literatura dziecięca
literatura dziecięca
Koalicja szpiegów (tom 1)
2013-05-08
2013-05-08

Kup Koalicja szpiegów. Luminariusz w ulubionej księgarnii

Oceny książki Koalicja szpiegów. Luminariusz

OPINIE i DYSKUSJE o książce Koalicja szpiegów. Luminariusz

Całkiem spoko, oczywisty twist, (może kiedyś dojdzie do kontynuacji)

Całkiem spoko, oczywisty twist, (może kiedyś dojdzie do kontynuacji)

Bardzo ciekawa i pisana lekkim w konsekwencji wciągającym pismem.
Jedyny minus to ilustrację, jest ich niewiele i dobrze, bo twarze wyglądają jak kulfony namalowane przez trzylatka,
może zakłócić to przekaz.

Bardzo ciekawa i pisana lekkim w konsekwencji wciągającym pismem.
może zakłócić to przekaz.

Bardzo ciekawa, i trzymająca w napięciu książka. Polecam!

Bardzo ciekawa, i trzymająca w napięciu książka. Polecam!

412 użytkowników ma tytuł Koalicja szpiegów. Luminariusz na półkach głównych
109 użytkowników ma tytuł Koalicja szpiegów. Luminariusz na półkach dodatkowych

Agnieszka Stelmaszyk
Agnieszka Stelmaszyk
Agnieszka Stelmaszyk urodziła się w 1976 roku. Zanim odkryła swój talent pisarski, podejmowała się różnych zajęć. Już jako dziewczynka marzyła o tym, by zostać lekarzem lub przyrodnikiem. Później myślała o karierze archeologa, a nawet malarki. W pełni spełniona pouczyła się jednak dopiero jako pisarka. Autorka twierdzi, iż najbardziej w tym zawodzie pociąga ją fakt, że może wcielić się w dowolnie wybraną postać i na chwilę stać się kimś zupełnie innym. Pierwszym sukcesem pisarskim Agnieszki Stelmaszyk było wydanie w 2007 roku zbioru Opowiadania z morałem (Papilon). W tym samym roku na rynku pojawiła się pierwsza część powieści dla dzieci – Mali agenci. Od tego momentu historia potoczyła się już szybko. W 2009 roku w wydawnictwie BOOK HOUSE ukazała się seria 12 opowiadań Już czytam, Niezwykłe święta Kornelii (2009),Hinkul na bezkociej wyspie (2010). Rok 2010 był dla autorki przełomowy, gdyż zaowocował pierwszym tomem Kronik Archeo, książki, która okazała się wielkim hitem. Obecnie Agnieszka Stelmaszyk pracuje nad kolejnymi tomami Kronik Archeo, a także trylogią Koalicja szpiegów.

Cytaty z książki Koalicja szpiegów. Luminariusz

Agnieszka Stelmaszyk Koalicja szpiegów. Luminariusz Zobacz więcej