Poniedziałki bez mięs

Okładka książki Poniedziałki bez mięs autora Mary McCartney, Paul McCartney, Stella McCartney, 9788324519248
Okładka książki Poniedziałki bez mięs
Paul McCartneyMary McCartney Wydawnictwo: Publicat kulinaria, przepisy kulinarne
kulinaria, przepisy kulinarne
Meat free Monday
2012-11-07
2012-11-07
978-83-2451-924-8
Anna Jankowska

Kup Poniedziałki bez mięs w ulubionej księgarnii

Oceny książki Poniedziałki bez mięs

OPINIE i DYSKUSJE o książce Poniedziałki bez mięs

Ta książka jest fantastyczna! Miałam w ręku wiele książek wegetariańskich czy wegańskich, ale jednak coś mnie tu zaskoczyło. Dużo przepisów - niektóre banalne, inne trochę trudniejsze, ale nadal opisane tak, że każdy są radę. Niektóre pomysły są niezwykle proste, ale jednak nigdy nie myślałam, by daną rzecz zrobić właśnie w ten sposób. Daję tak wysoką ocenę, bo dawno nie czułam się tak zainspirowana - prawie na każdej stronie coś mnie zainteresowało! Bardzo dobra książka także dla osób, które mięso jedzą. I składniki - z reguły nie jest ich dużo i są łatwo dostępne - plus, bo czasami jednak chce się aż płakać czytając listę składników na dwie strony. UWAGA - przepisy są wegetariańskie, nie wegańskie. Często pojawiają się sery. Ogólnie dla mnie to nie jest problemem, bo większość można albo zastąpić, albo potraktować jako inspirację. Druga rzecz - potrawy są sporadycznie pokazane na zdjęciach, głównie mamy tu zdjęcia samych produktów.

Jeśli szukasz inspiracji na dania bezmięsne, ta książka to strzał w dziesiątkę. Ciekawie przepisy, pogrupowane w dzienne jadłospisy, zawierające śniadanie, przekąski, lunch, kolację oraz deser na każdy poniedziałek roku. Dodatkowo wspomnieć należy, że menu jest zintegrowane z porami roku :) Polecam

Książka jest OK. Dobrze wydana. Sporo pomysłów. Można polubić wegetarianizm. Zapraszam do przeczytania recenzji http://beatles.kielce.com.pl/?action=book_edit&b_id=156

122 użytkowników ma tytuł Poniedziałki bez mięs na półkach głównych
43 użytkowników ma tytuł Poniedziałki bez mięs na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Poniedziałki bez mięs

Okładka książki Zielona łódź podwodna Przedziadka Kathryn Durst, Paul McCartney
Okładka książki Wide Open Linda McCartney, Paul McCartney
Wide Open Linda McCartney, Paul McCartney
Paul McCartney
Paul McCartney
Paul McCartney, właśc. James Paul McCartney (ur. 18 czerwca 1942 w Liverpoolu w Anglii) – brytyjski kompozytor, multiinstrumentalista i piosenkarz, kawaler Orderu Imperium Brytyjskiego. Znany głównie jako członek grupy The Beatles. Był członkiem spółki kompozytorskiej Lennon/McCartney, która odniosła największy sukces w historii muzyki i miała ogromny wpływ na innych twórców. Po rozpadzie "bajecznej czwórki" wraz z żoną, Lindą McCartney, założył zespół Wings. Po jego rozwiązaniu z powodzeniem kontynuował karierę solową. Paul jest zdobywcą wielu prestiżowych nagród.

Cytaty z książki Poniedziałki bez mięs

Paul McCartney Poniedziałki bez mięs Zobacz więcej