Obfitość. Wegetariańska kuchnia autora "Jerozolimy"

Okładka książki Obfitość. Wegetariańska kuchnia autora "Jerozolimy" autora Yotam Ottolenghi, 9788362903160
Okładka książki Obfitość. Wegetariańska kuchnia autora "Jerozolimy"
Yotam Ottolenghi Wydawnictwo: Filo kulinaria, przepisy kulinarne
kulinaria, przepisy kulinarne
Plenty
2015-11-04
2015-11-04

Kup Obfitość. Wegetariańska kuchnia autora "Jerozolimy" w ulubionej księgarnii

Oceny książki Obfitość. Wegetariańska kuchnia autora "Jerozolimy"

OPINIE i DYSKUSJE o książce Obfitość. Wegetariańska kuchnia autora "Jerozolimy"

Różne ma oceny, ale jak dla mnie przydatna ze względu na inspiracje. Nie przeszkadza mi brak wielkich zdjęć potraw. Możliwe, że jest przeznaczona dla osób już nieco bardziej w kuchni doświadczonych.

Ładnie wydana, choć niestety nie każdy przepis, a właściwie już gotowe danie, jest zobrazowany(e).
Zdjęcia w ksiażkach kucharskich są pozytywną motywacją do wykonania danego przysmaku i jednak dosyć ważnym elementem przy tego typu pozycjach.
Mimo powyższego minusa, jest to pozycja warta polecenia - przepisy są różnorodne, od prostych po cięższe, niektóre składniki da się zakupić niemal wszędzie, a niektórych trzeba się naszukać.
Dla osób, które lubią eksperymentować w kuchni, lektura "Obfitości" będzie ciekawym wyzwaniem, a także fajnym patentem na prezent.

Książka jest pięknie wydana, ale niestety niepraktyczna. Wiele przepisów korzysta z bardzo skomplikowanych składników. Nie ma fotografii każdej potrawy, co frustruje - to jednak ważne w książce kucharskiej. Moim zdaniem niewarta tak wysokich ocen.

265 użytkowników ma tytuł Obfitość. Wegetariańska kuchnia autora "Jerozolimy" na półkach głównych
72 użytkowników ma tytuł Obfitość. Wegetariańska kuchnia autora "Jerozolimy" na półkach dodatkowych

Yotam Ottolenghi
Yotam Ottolenghi
Yotam Ottolenghi's path to the world of cooking and baking has been anything but straightforward. Having completed a Masters degree in philosophy and literature whilst working on the news desk of an Israeli daily, he made a radical shift on coming to London in 1997. He started as an assistant pastry chef at the Capital and then worked at Kensington Place, Launceston Place, Maison Blanc and Baker and Spice, before starting his own eponymous group of restaurants/food shops, with branches in Notting Hill, Islington, Belgravia and Kensington.

Cytaty z książki Obfitość. Wegetariańska kuchnia autora "Jerozolimy"

Dodaj cytat z książki Obfitość. Wegetariańska kuchnia autora "Jerozolimy"