Chatka Puchatka

Okładka książki Chatka Puchatka autora Alan Alexander Milne, 8310084455
Okładka książki Chatka Puchatka
Alan Alexander Milne Wydawnictwo: Nasza Księgarnia Cykl: Kubuś Puchatek (tom 2) powieść przygodowa
powieść przygodowa

00:00 /00:00

Kup Chatka Puchatka w ulubionej księgarnii

Oceny książki Chatka Puchatka

OPINIE i DYSKUSJE o książce Chatka Puchatka

Przepiękna książka, tylko pozornie dziecięca, bo pełna głębszych przemyśleń. Pamiętam, że gdy czytałam ją w drugiej, a może trzeciej klasie szkoły podstawowej książka mnie wynudziła, a ja czułam się na nią za stara. Nic bardziej mylnego; byłam zwyczajnie za mała! „Chatkę Puchatka” doceniłam dopiero później. Książka zabawna, szczera i słodka, a na końcu ogromnie wzruszająca!

Ta książka jest tak urocza, że wracam do niej wtedy, kiedy potrzebuję miodu na serce.
Końcowa rozmowa Puchatka i Krzysia-chwyta za gardło: "Puchatku, przyrzeknij mi, że nigdy o mnie nie zapomnisz. Nawet kiedy będę miał sto lat.
Puchatek pomyślał troszeczkę.
- A ile lat ja wtedy będę miał? -zapytał.
- Dziewięćdziesiąt dziewięć.
Puchatek kiwnął łebkiem.
- Przyrzekam - odpowiedział. "

Dla mnie to taka zapowiedź dorosłości, która jednak powinna mieć miejsce na zachowanie w sobie odrobiny dziecka.

Puchatek pomyślał troszeczkę.
- A ile lat ja wtedy będę miał? -zapytał.
- Dziewięćdziesiąt dziewięć.

2624 użytkowników ma tytuł Chatka Puchatka na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Chatka Puchatka

Alan Alexander Milne
Alan Alexander Milne
Angielski pisarz, autor powieści takich jak: „Dwoje ludzi” i „Tajemnica Czerwonego Domu”, sztuk teatralnych, adaptacji scenicznych, dziennikarz i autor książek dla dzieci: „Dawno, dawno temu”, „Kubuś Puchatek” (1926) i „Chatka Puchatka” (1928).

Cytaty z książki Chatka Puchatka