Przechytrzyć diabła. Sekret wolności i sukcesu

Okładka książki Przechytrzyć diabła. Sekret wolności i sukcesu autora Napoleon Hill, 9788373775404
Okładka książki Przechytrzyć diabła. Sekret wolności i sukcesu
Napoleon Hill Wydawnictwo: Stu­dio Astrop­sy­cho­lo­gii ezoteryka, senniki, horoskopy
ezoteryka, senniki, horoskopy
Outwitting the Devil. The Secret to Freedom and Success
2012-01-01
2012-01-01
Ryszard Oślizło

Kup Przechytrzyć diabła. Sekret wolności i sukcesu w ulubionej księgarnii

Oceny książki Przechytrzyć diabła. Sekret wolności i sukcesu

OPINIE i DYSKUSJE o książce Przechytrzyć diabła. Sekret wolności i sukcesu

Ciężko mi uwierzyć w to, że te wyznania to słowa diabła. Myślę, że autor chciał tylko przyciągnąć uwagę czytelnika chwytliwym tytułem. Podchodzę z dystansem do prawdziwej tożsamości rozmówcy Napoleona Hilla, z którym on sam przeprowadził wywiad. Nie można jednak odmówić książce wartości edukacyjnej. Z pewnością zawarte w niej treści mogą pomóc czytelnikowi stać się lepszym człowiekiem. W pojęciach takich jak "dryfowanie", "prawo hipnotycznego rytmu", "precyzja celu" drzemie wielka mądrość, pozwalająca na zrozumienie mechanik działania umysłu i na wprowadzenie pozytywnych zmian w swoim życiu. Momentami lektura była trochę powtarzalna, jednak ogólnie uznaję ją za udaną.

Bardzo wymęczyła mnie ta książka. Przeczytałem kilka o rozwoju wewnętrznym od klasyki "Potęga podświadomości"Josepha Murphego , którą oceniam na osiem po totalne gnioty jak "Potęga teraźniejszości" Eckharta Tolla nie zasługującą na dwie gwiazdki. "Przechytrzyć diabła" jest próbą zarobienia pieniędzy na książce, którą nawet autor nie zdecydował się wydać. Jest w niej kilka ciekawych myśli i dlatego dałem parę gwiazdek ale całokształt bardzo słaby. Pewnie zwolennicy nazwą mnie dryfującym ale myślę, że te wysokie noty są spowodowane tym, że nie czytali prawdziwych perełek i tym, że podchodzą do tej książki powierzchownie. Jeśli przyjąć do siebie wszystko co w tej książce zawarte to np. sto porażek nie powinno nas flustrować i przygnębiać . Nawet kilka klęsk też jest ok . Ja myślę, że lepiej sięgać po lekturę, która od razu nam podpowiada jak unikać porażek i klęsk i cieszyć się nawet z najmniejszych cudów jakie nam się przytrafiają każdego dnia ! I na koniec kiepski pomysł autora na robienie wywiadu z "diabłem", który jest sam w sobie fałszem, kłamstwem i klęską!

Po raz pierwszy w życiu przeczytałem recenzję książki. Ciekawe jest to, że każdy odbiera książkę na swój sposób, a wiele osób, przez swoją randomową percepcje, chyba nie do końca zrozumiało, o co dokładnie chodzi, a raczej im się wydawało, że zrozumieli. Nie miałem okazji zgłębić wielu książek, ale ta z pewnością znajdzie się w mojej czołówce.

724 użytkowników ma tytuł Przechytrzyć diabła. Sekret wolności i sukcesu na półkach głównych
103 użytkowników ma tytuł Przechytrzyć diabła. Sekret wolności i sukcesu na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Przechytrzyć diabła. Sekret wolności i sukcesu

Napoleon Hill
Napoleon Hill
Napoleon Hill był amerykańskim pisarzem, prekursorem nowoczesnego rodzaju pisarstwa znanego jako literatura osobistego sukcesu. Jego najsławniejsze dzieło Myśl i bogać się (Onepress, 2006) jest jednym z bestsellerów wszech czasów. Prace Hilla poświęcone były badaniu mocy własnych przekonań i ich roli w odnoszeniu życiowego sukcesu. Jego książki cieszą się niesłabnącą popularnością i nadal sprzedają się w milionach egzemplarzy.

Cytaty z książki Przechytrzyć diabła. Sekret wolności i sukcesu

Napoleon Hill Przechytrzyć diabła. Sekret wolności i sukcesu Zobacz więcej