Obudź w sobie olbrzyma

Anthony Robbins Wydawnictwo: Studio Emka poradniki
poradniki
2009-01-01
2009-01-01
Anthony ROBBINS niezwykłe zjawisko w kręgach amerykańskiej nauki ostatnich lat uchodzi za człowieka, który osiągnął szczyty możliwości wnikania w ludzkie wnętrze. W ciągu dekady ponad milion ludzi zainwestowało, z powodzeniem, w książki, kasety audio i wideo z materiałami jego autorstwa. Robbins jest pierwszym pośród pionierskich ekspertów od tzw. psychologii zmian w USA. z wielkim sukcesem kieruje założonymi przez siebie dziewięcioma firmami. Jest wziętym, wysoko cenionym konsultantem świata biznesu, rządu USA i rządów innych krajów. W książce Obudź w sobie olbrzyma odsłania przed nami metody i techniki, które opanował w najwyższym stopniu, pozwalające mu po mistrzowsku obcować z ludzką psychiką. Na kartach swej obszernej pracy wykłada klarownie i przekonywająco, jak wykrzesać z siebie wystarczająco dużo siły, mieć wpływ na swój stan umysłowy, emocjonalny, fizyczny i materialny. Krok po kroku wprowadza nas w tajniki samodoskonalenia, pozwalając dotrzeć do wyznaczania celu, dziś majaczącego gdzieś za mgłą. Ocknij sie i zacznij kontrolować całe swoje życie namawia Robbins. Ujarzmij siły, które kształtują Twoje przeznaczenie.

Kup Obudź w sobie olbrzyma w ulubionej księgarniiPorównywarka z najlepszymi ofertami księgarń W naszej porównywarce znajdziesz książki, e-booki i audiobooki z najpopularniejszych księgarń internetowych. Niektórzy partnerzy przygotowują dla użytkowników naszego serwisu specjalne rabaty, dlatego warto kupować książki przez lubimyczytać.pl. Oferty są prezentowane w trzech kategoriach: „Oferta dnia” (promocje partnerów),„Polecane księgarnie” (sprawdzeni partnerzy handlowi, z którymi współpracujemy na podstawie umów) oraz „Pozostałe”. W każdej kategorii kolejność prezentacji zależy od ceny produktu przekazanej przez księgarnie lub dostawcę porównywarki. Lubimyczytać.pl nie prowadzi sprzedaży i nie uczestniczy w procesie zakupowym po przekierowaniu na stronę sklepu. Mimo że dokładamy starań, aby wszystkie linki i informacje były aktualne, nie mamy wpływu na ewentualne nieścisłości cenowe, błędne przekierowania lub zmiany w ofertach księgarni. Jeśli zauważysz nieprawidłowość, prosimy o zgłoszenie jej na adres: admin@lubimyczytac.pl. Dzięki Twojej informacji możemy jeszcze lepiej dbać o jakość działania naszej porównywarki.

Obudź w sobie olbrzyma

Oceny książki Obudź w sobie olbrzyma

Opinie i dyskusje o książce Obudź w sobie olbrzyma

Książka ma już swoje lata, na pewno wiele osób zmotywowała do działania i dalszego samodoskonalenia się. Duża ilość przytoczonych historii samego autora, jak i innych ludzi, co pomaga w integracji z przekazem jaki autor pragnie nam zaimplikować. Wiele rzeczy do zastosowania/przetestowania na sobie. Podejście do zmiany siebie zamiast próby zmiany innych "pod siebie" - trafne, ale warto tu rozważyć, czy chcemy coś robić na siłę (zalążek fałszu),aby inni czuli się dobrze - nie biorąc tu pod uwagę zmian minimalnych lub skrajnych przypadków.
Z minusów: długość, zachwyt autora nad sobą samym, który co chwile jest gdzieś wrzucony, pominięcie aspektu szczęścia, jako części sukcesu.

Podsumowując: Zawsze warto uśmiechać się do innych :)

Bardzo ok polecam

Bardzo ok polecam

„Obudź w sobie olbrzyma” Tony’ego Robbinsa to inspirująca książka, która motywuje do działania i pomaga przejąć kontrolę nad własnym życiem. Bardzo mnie zainspirowała do zmian i pokazała, jak wykorzystać swój wewnętrzny potencjał. Zdecydowanie warto przeczytać!

4676 użytkowników ma tytuł Obudź w sobie olbrzyma na półkach głównych
743 użytkowników ma tytuł Obudź w sobie olbrzyma na półkach dodatkowych

Czytelnicy Obudź w sobie olbrzyma przeczytali również

Kto zabrał mój ser? Spencer Johnson
Kto zabrał mój ser?
Spencer Johnson
"Kto zabrał mój ser?" Spencera Johnsona to książka, o której mówi się często w kontekście zmian w życiu i pracy. I faktycznie, jest to jedna z tych pozycji, które w bardzo krótkiej formie próbują opowiedzieć o czymś dużym. Historia jest alegorią: labirynt, ser i czterech bohaterów (dwie myszki i dwa ludziki) symbolizują różne podejścia do sytuacji, w której tracimy coś, co było dla nas źródłem komfortu. Ser może oznaczać stabilizację, sukces, miłość, pieniądze, poczucie bezpieczeństwa. Cokolwiek, co w danym momencie życia jest "nasze". I kiedy znika, nie da się uniknąć pytania: co teraz? Najciekawsze w tej książce jest pokazanie czterech postaw wobec zmiany: od natychmiastowej adaptacji, przez paraliż i gniew, aż po stopniowe oswajanie strachu i ruszenie dalej. To proste, ale trafne. Dzięki temu książka może działać jak lustro: nie tyle uczy, co pozwala nazwać mechanizmy, które często w nas siedzą. Z drugiej strony trzeba uczciwie powiedzieć, że jest to pozycja bardzo uproszczona. Momentami ma się wrażenie, że autor zbyt mocno wierzy w "jedno przesłanie, które zmieni wszystko". A życie, szczególnie w trudnych momentach, rzadko daje się tak łatwo sprowadzić do metafory. Finalnie: to nie jest książka, która diametralnie zmieniła moje podejście, ale jest taką, którą można przeczytać szybko i wynieść z niej przynajmniej jedno ważne pytanie do siebie. Dobra jako początek refleksji: nie jako rozwiązanie.
KuchniaKsiazkaKino - awatar KuchniaKsiazkaKino
Jak przetrwać i odnieść sukces w biznesie Frank Bettger
Jak przetrwać i odnieść sukces w biznesie
Frank Bettger
Książka, która zyskała oszałamiającą sławę, zwłaszcza w kręgach wszelkiej maści MLM, branży ubezpieczeń i wszystkich tych branż, gdzie umiejętność sprzedaży jest kluczowa. Książka nazywana często kamieniem milowym samorozwoju, niekiedy również biblią sprzedaży. Jak to się stało, że niespełna 180 stronnica pozycja, która liczy sobie już prawie 80 lat zyskała aż taką popularność? Przede wszystkim książka wyróżnia się przystępnością. Napisana jest w sposób prosty i czytelny. To jak opowieść starszego kolegi z pracy, który borykał się z takimi samymi problemami jak ty, ale zastosował kilka znaczących zmian kluczowych w jego karierze zawodowej. To poradnik, który nie jest poradnikiem, lecz klasyczną bajką w literackim tego słowa znaczeniu. Jest tutaj problem, bohater, który stawia czoło wyzwaniu i morał przeradzający się w jedną z kilku żelaznych zasad Franka Bettgera. Dlaczego więc warto sięgnąć po tą książkę? Bo to skondensowany zastrzyk dopaminy owinięty w łatwe i przyjemne historie ze szczęśliwym zakończeniem. To również zbiorcze zestawienie szeregu zasad prawidłowej komunikacji niezbędnej w prowadzeniu każdego biznesu. I na sam koniec historie przytoczone przez Bettgera kolejny raz udowadniają, że najlepszym sposobem na sukces w biznesie jest pełne zaangażowanie w rozwiązywaniu problemów obecnych i przyszłych Klientów. https://www.instagram.com/biznes_na_stronach/
biznes_na_stronach - awatar biznes_na_stronach
ocenił na91 miesiąc temu

Cytaty z książki Obudź w sobie olbrzyma

Twój los kształtuje się w momentach podejmowania decyzji.

Twój los kształtuje się w momentach podejmowania decyzji.

Anthony Robbins Obudź w sobie olbrzyma Zobacz więcej

W rzeczywistości wielu ludzi podejmuje próby zmian z poczuciem strachu i z niechęcią, ponieważ podświadomie są przekonani, że będą to tylko zmiany chwilowe. Dobrym przykładem może tu być ktoś, kto musi przejść na dietę, ale ciągle to odkłada, głównie ze względu na przekonanie, iż jakiekolwiek wyrzeczenia prowadzące do osiągnięcia zamierzonej zmiany przyniosą mu jedynie tymczasowe rezultaty.

Rozwiń
Anthony Robbins Obudź w sobie olbrzyma Zobacz więcej