Moje miejsce na ziemi

- A Place in the Country
- 2012-07-26
- 2012-07-26
Emocjonująca i emocjonalna opowieść o zaczynaniu wszystkiego od nowa, o miłości i nienawiści, o sekretach, jakimi się dzielimy, i o tych, jakie zachowujemy tylko dla siebie...
Zacząć wszystko od nowa – bez pieniędzy, bez męża, za to z piętnastoletnią córką, rozżaloną, że samowolnie kierujesz jej życiem. Niełatwa decyzja. Lecz Caroline ją podejmuje. Woli rozstać sie z wygodnym życiem niż znosić dalej kłamstwa i zdrady męża. Prowadzenie pubu w małym angielskim miasteczku pełnym sympatycznych dziwaków okazuje się nie takie złe, zwłaszcza że jest wśród nich pewien interesujący mężczyzna. Tylko Issy wciąż tęskni za ojcem i za przeszłością… Przeszłością, która niespodziewanie daje o sobie znać. Morderstwo popełnione na drugim końcu świata wstrząsa Carolyn i Issy. Czy zniszczy budowane z takim trudem ich nowe życie?
Kup Moje miejsce na ziemi w ulubionej księgarni
Oceny książki Moje miejsce na ziemi
265 użytkowników ma tytuł Moje miejsce na ziemi na półkach głównych- Przeczytane 145
- 2013 4
- 2014 3
- 2012 2
- Ebooki 2
- Romans 2
- Obyczajowe 2

OPINIE i DYSKUSJE o książce Moje miejsce na ziemi
3/4 książki nudne jak flaki z olejem. Dopiero końcówka nabiera tempa.
3/4 książki nudne jak flaki z olejem. Dopiero końcówka nabiera tempa.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toHistoria jakich wiele dookoła nas, o miłości, zdradzie i nadziei na lepsze, nowe życie. Ma w sobie pewien optymizm i lekkość, które sprawiają, że czyta się ją błyskawicznie.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toJest to jedna z książek, po które sięgnęłam dawno temu, lecz nie wiadomo z jakich względów utknął mi ten tytuł w pamięci. Niby nie ma tu opisanej zawiłej historii, nie ma żadnych zagadek do rozwikłania, nie jest to także rodzaj literatury, który zwykle czytam, a mimo to bardzo miłą ją wspominam.
W książce przede wszystkim poznajemy losy matki, która samotnie kroczy przez życie ze swoją córką. Zwykła kobieta z normalnymi problemami, tak bym ją opisała. Uważam, że jest to przyjemna opowieść na relaksujące wieczory.
Jeśli jesteś osobą borykającą się z problemami to śmiało zajrzyj do tej książki, być może znajdziesz tam pewnego rodzaju oparcie - ja właśnie w takim okresie na nią trafiłam i poniekąd się utożsamiłam z bohaterką, co prawdopodobnie sprawiło, że lepiej ją oceniam.
Mając mniejsze czy większe problemy warto znaleźć swoje miejsce na Ziemi i dążyć wbrew przeciwnościom losu do wyznaczonego przez siebie celu.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toW książce przede wszystkim poznajemy losy matki, która samotnie kroczy przez...
Bardzo podobały mi się jej poprzednie książki; Lato w Toskanii, Zaczęło się w Monte Carlo czy Pod słońcem Saint-Tropez, Spotkanie w Wenecji. Dużo pięknych opisów, wartka akcja, miłość i wątki kryminalne. Moje miejsce na ziemi - przczytałam szybko, do poduszki, ale taka to sobie opowieść. Nie urzekła mnie.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo tonudne.nie da się przeczytać.
nudne.nie da się przeczytać.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toCałkiem przyjemna książka, chociaż "przyjemna" to chyba nieodpowiednie słowo :) Jest tu dużo problemów, dramatów i smutków. Jednak bohaterki ze wszystkim sobie w końcu radzą-chociaż nie idzie to tak łatwo. Postacie, z którymi łatwo się utożsamiać- takie są koleje losu, raz jest dobrze, a zaraz potem wszystko się wali na łeb na szyję. Szybko się czyta, wciąga. Polecam.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBardzo ciepła i miła książka.Taka,do jednego dnia.Na szybko i szybko się zapomina.
Cóż,romans i troszkę sensacyj.Tak,dla smaku.By zabić czasem,zbyt cukierkowość.
Książka pisana,pod uczucia kobiet.Skąd dużo,o rodzinie i jedzeniu.
Dla mnie taka sobie.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toCóż,romans i troszkę sensacyj.Tak,dla smaku.By zabić czasem,zbyt cukierkowość.
Książka pisana,pod uczucia kobiet.Skąd dużo,o rodzinie i jedzeniu.
Dla mnie taka sobie.
W sam raz - na raz.
W sam raz - na raz.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toLekka opowiastka :)
Lekka opowiastka :)
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toByło to przyjemne spotkanie z książką. Polubilam Caroline i jej córkę. Caroline nie miała łatwego życia, mąż od samego początku ją zdradzał i oszukiwał. Po rozwodzie jej życie komplikuje się jeszcze bardziej. Przeprowadza się z córką do Anglii, bez żadnych planó na przyszłość. A przeszłość nie pozwala o sobie zapomnieć. Caroline po śmierci byłeo męża dowiaduję się że miał kłopoty finansowe a także druga rodzinę.
Było to przyjemne spotkanie z książką. Polubilam Caroline i jej córkę. Caroline nie miała łatwego życia, mąż od samego początku ją zdradzał i oszukiwał. Po rozwodzie jej życie komplikuje się jeszcze bardziej. Przeprowadza się z córką do Anglii, bez żadnych planó na przyszłość. A przeszłość nie pozwala o sobie zapomnieć. Caroline po śmierci byłeo męża dowiaduję się że miał...