Deity

- 2012-11-06
- 2012-11-06
- angielski
- 9781937053147
Alexandria isn’t sure she’s going to make it to her eighteenth birthday--to her Awakening. A long-forgotten, fanatical order is out to kill her, and if the Council ever discovers what she did in the Catskills, she’s a goner... and so is Aiden.
If that’s not freaky enough, whenever Alex and Seth spend time "training"--which really is just Seth's code word for some up-close and personal one-on-one time--she ends up with another mark of the Apollyon, which brings her one step closer to Awakening ahead of schedule. Awesome.
But as her birthday draws near, her entire world shatters with a startling revelation and she’s caught between love and Fate. One will do anything to protect her. One has been lying to her since the beginning. Once the gods have revealed themselves, unleashing their wrath, lives will be irrevocably changed… and destroyed.
Those left standing will discover if love is truly greater than Fate…
Kup Deity w ulubionej księgarni
- Fantasy 17

OPINIE i DYSKUSJE o książce Deity
6/10
6/10
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBOSKI GNIEW to część, która dosłownie wstrząsnęła mną emocjonalnie. Autorka po raz kolejny udowadnia, że potrafi nie tylko pisać z ogromnym rozmachem, ale też poruszyć najczulsze struny serca. Ta książka to prawdziwa burza uczuć — od ekscytacji, przez lęk przed bohaterów, po wzruszenie oraz niedowierzanie.
W tej części serii akcja nabiera niesamowitego tempa, a stawka staje się wyższa niż kiedykolwiek wcześniej. Światy półkrwistych i czystokrwistych staje na granicy chaosu, a Alex musi zmierzyć się nie tylko ze swoją potęgą, ale i z samą sobą. Uwielbiam, to, w jaki sposób pokazana jest wewnętrzna przemiana głównej bohaterki — od buntowniczki po dziewczynę, która naprawdę zaczyna rozumieć, czym jest odpowiedzialność i poświęcenie.
Relacja między Alex a Aidenem to moim zdaniem jeden z najmocniejszych elementów tej historii. To jak Jennifer Armetrout buduje napięcie i emocje między nimi, sprawia, że trudno się oderwać. Ich więź dojrzewa, staje się pełniejsza, ale również bardziej bolesna. Wątek miłosny w tej historii w ogóle nie jest łatwy — to próba, ciągła walka i ryzyko.
Ogólnie uważam, że BOSKI GNIEW wciąga od pierwszych stron, a końcówka... no pozostawiła mnie w totalnym szoku. Autorka pokazała, że potrafi zostawić czytelnika z sercem w gardle oraz tysiącem pytań w głowie o to, co dalej. Jest to część łącząca akcję, mitologię i emocje w idealnych proporcjach. Dla mnie? Jedna z najmocniejszych i najlepszych w całej serii.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toW tej części serii akcja nabiera niesamowitego tempa, a stawka...
Świetna seria. Tę część przeczytałam w 1 dzień.
Świetna seria. Tę część przeczytałam w 1 dzień.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTo zdecydowanie guilty pleasure. To taka młodzieżówka, która powinna mnie irytować ciągłym trójkątem pseudo miłosnym i gadaniem o przeznaczeniu, przy której przewracam oczami, ale równocześnie świetnie się bawię i nie potrafię się od niej oderwać.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBoski gniew to trzeci z pięciu tomów serii Covenant. Po przeczytaniu dwóch poprzednich z dużym zainteresowaniem sięgnęłam po kolejny tom. Armentrout jak zwykle mnie nie zawiodła i kolejny raz potwierdza się, że jej powieści są naprawdę super. Nie zamierzam streszczać Wam tej części, powiem tylko, że zaczyna się normalną rutyną szkolną w towarzystwie dwóch adoratorów Alex. Na scenie pojawia się również wątek zaginionego ojca Alex i tego, kim naprawdę jest sama Alex. Dzieje się naprawdę sporo, są kochankowie, przyjaciele i wrogowie. Alex zostaje śmiertelnie ranna i ląduje w Krainie umarłych. Bóg Apollo zostaje zdemaskowany, pojawiają się nowe pytania bez odpowiedzi i odpowiedzi do starych pytań. Pojawi się Posejdon i zatopi Boską wyspę a bogowie naprawdę się wkurzą więc pojawią się trzęsienia ziemi i inne katastroficzne wydarzenia. A kończy się bardzo, bardzo ciekawie zachęcając do sięgnięcia po kolejną część, bo w końcu Alex obchodzi osiemnaste urodziny. Polecam, bardzo fajnie się czyta a ja naprawdę nie mogę się doczekać jak to wszystko się skończy.
Boski gniew to trzeci z pięciu tomów serii Covenant. Po przeczytaniu dwóch poprzednich z dużym zainteresowaniem sięgnęłam po kolejny tom. Armentrout jak zwykle mnie nie zawiodła i kolejny raz potwierdza się, że jej powieści są naprawdę super. Nie zamierzam streszczać Wam tej części, powiem tylko, że zaczyna się normalną rutyną szkolną w towarzystwie dwóch adoratorów Alex....
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toJakie to było dobre ♥️
Jakie to było dobre ♥️
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toW porównaniu do poprzednich części straciła trochę polotu - charakterek Alex się uspokoił (choć miała przebłyski swej dawnej zbuntowanej świetności),zdarzył się jeden czy dwa zaskakujące momenty, ale ogólnie pozycja wydaje się mocno "Zamknięta" - mało rozwoju postaci, wszystko dzieje się w 2-3 budynkach (oprócz końcówki) i zakończenie jest cliffhangerowe, ale raczej w negatywnym sensie.
W porównaniu do poprzednich części straciła trochę polotu - charakterek Alex się uspokoił (choć miała przebłyski swej dawnej zbuntowanej świetności),zdarzył się jeden czy dwa zaskakujące momenty, ale ogólnie pozycja wydaje się mocno "Zamknięta" - mało rozwoju postaci, wszystko dzieje się w 2-3 budynkach (oprócz końcówki) i zakończenie jest cliffhangerowe, ale raczej w...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toJeden problem i kolejnym problem, aż do samego końca gdzie tworzy się jeden wielki bałagan.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTrójkąt Seth-Alex-Aiden jest niezwykle wciągający ♥️
Trójkąt Seth-Alex-Aiden jest niezwykle wciągający ♥️
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toEch, czegoś mi brakuje w tej serii - jakiejś konkretnej akcja. Na razie jest takie masło maślane z jakimś mdłym romansem. Coś drgnęło w dwóch ostatnich rozdziałach ale chyba na razie nie sięgnę po kolejne tomy. Może za jakiś miesiąc.