Pocałunek szpiega

Okładka książki Pocałunek szpiega Erin Beaty
Okładka książki Pocałunek szpiega
Erin Beaty Wydawnictwo: Jaguar Cykl: Traitor's Trilogy (tom 2) fantasy, science fiction
Traitor's Trilogy (tom 2)
The Traitor's Ruin
Wydawnictwo:
Jaguar
2018-09-26
2018-09-26
Małgorzata Kaczarowska
Tagi:
literatura amerykańska magia manipulacja nadprzyrodzona moc niebezpieczeństwo podstęp szantaż ucieczka uczucie walka dobra ze złem wojna

Patronaty LC

Książki autora

Oficjalne recenzje i

Okazanie życzliwości może zmienić losy świata

1313 223 37

📖🐲
Tom drugi podobał mi się chyba nawet bardziej niż pierwszy i przeczytałam w zasadzie w dobę z przerwą na sen. Wartka akcja, dużo nowych przygód i namiętny romans bez wulgarności. Dla mnie świetna lektura i cudowny relaks. Na pewno sięgnę też po tom trzeci.

📖🐲

Bardzo dobrze bawiłam się czytając tą książkę. Momentami nawet trzymała w napięciu i miałam wrażenie, że bohaterowie są odrobinę fajniejsi. Nie mogę doczekać się kolejnego tomu.

Świetna rozrywka! Tak mi się dobrze czytało drugą część przygód Sage i Alexa, że nawet nie wiem kiedy nastąpił wieczór😊
Wartka akcja, ciekawi bohaterowie, sporo emocji. Niezobowiązujący i przyjemny relaks.
Polecam!

Polecam!

Początkowo nudnawe, ale później nabiera tempa. Można przeczytać

Początkowo nudnawe, ale później nabiera tempa. Można przeczytać

W porównaniu do I tomu męczyłam się z nią strasznie. Jak dla mnie stanowczo za dużo wątków historycznych (po prostu nie lubię historii ;) ),ale historia sama w sobie bardzo przyjemna.

Po drugi tom sięgnęłam od razu po zapoznaniu się z pierwszym. I tym razem w świat, w którym żyją Sage z Aleksem, wciągnął mnie od razu.

Sage to nadal niezwykle uparta bohaterka – i w tym tomie czasami potrafiło to mnie trochę drażnić, gdyż dziewczyna nie potrafiła spojrzeć poza czubek własnego nosa i dostrzec oczywistych przyczyn zachowań Aleksa. Z kolei Alex pragnie chronić swoją ukochaną po tragicznych wydarzeniach mających miejsce kilka miesięcy wcześniej. Co prowadzi do sporów. I chociaż bohaterowie dosyć sporo się kłócą, to nadal czuć między nimi chemię.

Odniosłam wrażenie, że drugi tom jest bogatszy w akcje. Znalazłam tu także więcej intryg wojskowych i politycznych. Autorka także pokazuje nam więcej wykreowanego przez siebie świata – po Kimisarach możemy poznać Casmuńczyków – pustynny naród, zaprzysiężonych wrogów Kimisarów. „Pocałunek szpiega” wciągnął mnie od pierwszych stron, nie było tak, jak przy pierwszym tomie, że musiało minąć około stu stron, żebym zaangażowała się w historię. Gdy zaczęłam czytać, nie potrafiłam oderwać się od książki dopóki jej nie skończyłam. Z trzecim tomem koniecznie muszę się zapoznać!

więcej Pokaż mimo to

W drugim tomie trylogii Zdrajcy wiele się dzieje! Sage dzięki swojemu uporowi, dostaje szansę spędzić dużo czasu przy ukochanym. Jednak warunki nie są zbyt sprzyjające, a na dodatek wydarzenia z poprzedniej części dość mocno wpływają na relacje między nimi. Pomimo tego, Sage ponownie wykorzystuje swoje umiejętności i robi wszystko, by zachować bliskich przy życiu.

Mamy tutaj zupełnie nowe miejsca akcji, które bardzo mi się podobały. Dużo frajdy dały mi też opisy treningów czy walk.
Muszę przyznać, że miałam przez moment pewne ale, gdy Sage i Aleks przez zatajanie swoich uczuć i myśli rozmijali się, co spowodowało duże komplikację (dość często występujący motyw w opisywanych relacjach damsko-męskich, więc trochę meh...),ale konsekwencje tych czynów już były rewelacyjne, dlatego wybaczyłam szybko ten zabieg. A ja dodatek wszystko to, co było na zakończeniu... Serce się łamało! Autorka porządnie daje nam w kość!
Skończyło się więc na tym, że ponownie byłam zachwycona!

Mamy...

więcej Pokaż mimo to

Szczerze bałam się zabierać za nią, ponieważ pierwsza część zakończyła się szczęśliwie i nie wiedziałam, co można by było do tego dodać. Jednakże nie zawiodłam się, jak już wcześniej od pierwszych stron zaczęło się robić ciekawie.
Kapitan Quinn dostał kolejną nową misję z daleka od Sage. Jednak ona nie zamierza puścić go samego. Gdy Alex dowiaduje się o obecności narzeczonej nie jest tym zachwycony. Ich związek stoi pod wielkim znakiem zapytanie, a także wojna zbliża się nieubłaganie.
Czy ich związek przetrwa? Czy uda im się przejść przez morze intryg?
Nie mogę się doczekać ostatniego tomu, gdyż końcówka pozostawiła wiele pytań w mojej głowie.

więcej Pokaż mimo to

Nudniejsza i znacznie gorsza od pierwszej części.

Nudniejsza i znacznie gorsza od pierwszej części.

Na półkach: , , , ,

mmmm... Nie