Pocałunek szpiega

Okładka książki Pocałunek szpiega autora Erin Beaty, 9788376867281
Okładka książki Pocałunek szpiega
Erin Beaty Wydawnictwo: Jaguar Cykl: Traitor's Trilogy (tom 2) fantasy, science fiction
Traitor's Trilogy (tom 2)
The Traitor's Ruin
2018-09-26
2018-09-26
Małgorzata Kaczarowska

Kup Pocałunek szpiega w ulubionej księgarnii

Oficjalne recenzje książki Pocałunek szpiega i

Przeczytane 1528 Opinie 223 Oficjalne recenzje 39

Opinia społeczności książki Pocałunek szpiegai

Książki 678 Opinie 370

Oceny książki Pocałunek szpiega

OPINIE i DYSKUSJE o książce Pocałunek szpiega

podobala mi sie. Troche przewidywalna w niektorych momentach ale milo sie czyta

podobala mi sie. Troche przewidywalna w niektorych momentach ale milo sie czyta

Magiczna fabuła. Od samego początku nie mogłam się od tej książki oderwać. Jeden minus to bardzo krótkie rozdziały. Czasami mają dwie strony. Ale to drobiazg. 10/10♥️♥️

Bezpośrednia kontynuacja pierwszego tomu - Pocałunek Zdrajcy, więc za bardzo nie chce się zagłębiać w fabułę.

Powiem tylko, że Sage na prośbę Królowej ma szpiegować swojego ukochanego, natomiast Kapitan ma pewną tajną misję, której nikomu nie może zdradzić.

Mamy tutaj wiele niedomówień, które są niepotrzebne i wprowadzają tylko jeszcze większe zamieszanie.

W książce mamy: zagadkę, zdradę, misję, szpiegostwo, miłość, śmierć.

Drugi tom zakończył się zaskakująco więc jestem ciekawa co nam autorka zaserwuje na zakończenie trylogii.

W książce...

1092 użytkowników ma tytuł Pocałunek szpiega na półkach głównych
264 użytkowników ma tytuł Pocałunek szpiega na półkach dodatkowych

Erin Beaty
Amerykańska pisarka, urodzona w Indianapolis. Ukończyła Naval Academy, jest ekspertem od broni rakietowej. Służyła w marynarce jako oficer do spraw obronności i instruktor szkolący kadrę kierowniczą. Mieszka z rodziną wszędzie tam, gdzie Armia każe im się przeprowadzić. Jest autorką książek „Pocałunek zdrajcy” (2017) i „Pocałunek szpiega” (2018).

Zdradzieckie serce Mary E. Pearson
Zdradzieckie serce
Mary E. Pearson
Ogólnie powieść ta jest mniejsza niż standardowy format. Liczy sobie ponad pięćset stron, więc to niezły grubasek. W dotyku jest satynowa z lakierem UV w niektórych miejscach. Widzimy kobietę w samym centrum, a za nią ogromny zamek/posiadłość. Szatą graficzną bardzo pasuje do pierwszego tomu. Nie ma niestety skrzydełek, które stanowiłyby dodatkową ochronę przed uszkodzeniami mechanicznymi. Strony są kremowe czcionka wystarczająca dla oka. Marginesy i odstępy między wersami zostały zachowane. Pióro autorki nie jest mi obce. Znam jej już dwie powieści i... Każdą z nich lubię, a w szczególności „Przebudzenie Jenny Fox”. Tą pozycję darzę ogromnym sentymentem. Nie za często czytam fantastykę, ale mam kilka ulubionych autorów, po których sięgam w ciemno. Do tego grona dołączyła także Mary E.Pearson, bo w trylogii Kroniki Ocalałych po prostu przepadłam. Czytało się szybko, lekko i przyjemnie. Byłam bardzo zainteresowana tym, jak ta część się skończy. Z każdą kolejną stroną było jeszcze lepiej... Muszę przyznać, że autorka ma dar do tworzenia scen i historii, a swoim piórem potrafi oczarować czytelnika, by nie mógł się od lektury oderwać. Miałam ogromne trudności i tak skończyłam ją czytać o... Drugiej w nocy. To zabójstwo przy małym dziecku, ale jednak. Już teraz polecam! Było tu sporo bohaterów, ale najważniejszymi byli: Liaz Kaden, Rafe. Z tej trójki, najbardziej przypadł mi do gustu Kaden. Dlaczego? Nie wiem, chyba przez jego charakter. Z kolei Lia wydawała mi się po prostu fałszywa, nie potrafiłam zmienić o niej zdania przez całą książkę. Rafe był tu dla mnie oszustem i nie potrafiłam uwierzyć w jego dobre zamiary. Nawet po przeczytaniu ostatnich stron, nie zmieniłam zdania. Są to postacie w pełni dopracowane, każdy z nich jest inny, ma swój charakter, co czyni go żywym, a nie płaskim i nudnym. Barwne opisy, dopracowana fabuła - nie można zarzucić pisarce bylejakości. Akcja miała odpowiednie tempo, ciągle coś się działo, ale były momenty, kiedy wszystko zwalniało. To też jest ogromnym plusem dla autorki. Żałowałam, że mam tak mało czasu na czytanie i nie mam kiedy jej dokończyć. Bo miałam ochotę przeczytać ją od razu całą. Osadzenie powieści w innych światach, walka między krainami - to jest coś, o czym naprawdę dobrze mi się czytało. Myślę, że wiele osób, które lubi fantastykę i romantasy - odnajdzie się w tej historii. Reasumując uważam, że jest to dobra kontynuacja. Wartka akcja, brak zbędnych zapychaczy sprawia, że książka mimo ponad pięciuset stron ucieka nam szybko. Wraz z bohaterami trzeba walczyć z przeciwnościami losu i akceptować to, co nieuniknione. Zdecydowanie polecam i czekam na ostatni tom serii. Nie czułam zbyt wielu emocji, ale czytając byłam bardzo zainteresowana i ciekawa dalszego ciągu. Przyznam się Wam nawet, że... Chyba polubię fantastykę i romantasy. Co polecicie z tego gatunku? Wampiry są mile widziane!
Tylkomagiaslowa - awatar Tylkomagiaslowa
oceniła na81 miesiąc temu
Serce z cierni Bree Barton
Serce z cierni
Bree Barton
„Przez całą historię ludzkości słabi mężczyźni bali się silnych kobiet” • „Serce z cierni” to pierwsza część trylogii fantasy opowiadającej o Gwyrach - kobietach obdarzonych władzą nad ludzkim ciałem. Mogą je uzdrawiać, ale też mu szkodzić, a nawet zabijać. Gdy polująca na nie Mia odkrywa w sobie magiczne moce, jest załamana. • To, za co uwielbiam tę książkę, to spora reprezentacja LGBT+ oraz masa silnych bohaterek. Wiecie, że mam słabość do zdecydowanych kobiet potrafiących postawić na swoim, więc dla mnie jest to strzał w dziesiątkę! Do tego świat stworzony przez autorkę jest po prostu świetny, podoba mi się to połączenie magii z nauką i anatomią oraz to, jak autorka rozbudowała tę wizję, stworzyła różne kultury i języki. W pierwszej części poznajemy dobrze jedynie Rzeczne Królestwo, ale domyślam się, że w kolejnych tomach poznamy resztę tego świata i już się nie mogę doczekać! Całkiem polubiłam też relację Mii i Quina. Chociaż na początku miałam różne wątpliwości i nie byłam do końca przekonana do Quina, to wraz z upływem akcji polubiłam go i wątek rozwinął się w naturalny sposób. Ostatnie 100 stron to był naprawdę rollercoaster i muszę przeczytać kolejny tom najszybciej jak się da! Ta seria zasługuje na zdecydowanie większy rozgłos, plot twisty mnie dosłownie wbijały w krzesło. Jeżeli szukacie dobrej fantastyki to zdecydowanie polecam!
Emilia Krajewska - awatar Emilia Krajewska
oceniła na74 lata temu
Pocałunek zdrajcy Erin Beaty
Pocałunek zdrajcy
Erin Beaty
" Dowódca nigdy nie powinien wydawać rozkazów, których sam nie chciałby spełnić. " Miałam już kiedyś przyjemność zapoznać się z tą powieścią, ale ostatnio robiąc małe porządki na półce rzuciła mi się w oczy. Została jakoś tak przeze mnie zapomniana. Pamiętam, że bardzo mi się spodobała, ale nic więcej, całą fabułę pamiętam jak przez mgłę, co dziwne nigdy też nie przeczytałam dalszych tomów. Postanowiłam więc ją sobie odświeżyć i zobaczyć czy mam nadal ochotę przeczytać kolejne tomy zanim będę je chciała zdobyć. Powieść toczy się w królestwie, które jest na krawędzi wojny. Główną bohaterką jest dziewczyna, która nie chce wyjść za mąż, Sage Fowler, w której ojciec rozbudził pasję do książek i której wpajał, że sama może decydować o sobie, jest inteligentna, odważna. Przyjmuje więc propozycję swatki i zaczyna szpiegować potencjalnych kandydatów na mężów dla wpływowych panien. Kiedy podczas jednej z tajnych misji spotyka księcia, sprawy się komplikują. Główną bohaterką tej historii jest Sage i co mnie zaskoczyło w samej książce to początek, kiedy to Sage dowiaduje się, że czas wyjść za mąż i wujek, który jest jej opiekunem wysyła ją do osoby, która zdecyduje kto będzie jej przyszłym mężem. I nie wiem czy tylko mi, ale po prostu czułam, że autorka inspirowała się trochę bajką Mulan, gdyż tam również na początku była wizyta u swatki. Jak przebiegło całe spotkanie to możecie się domyślić. Sage zostawia po sobie dość zaskakujące wrażenie. Jak się jednak potem okazuję swatka ma co do niej całkowicie inne plany, gdyż pragnie żeby dziewczyna kiedyś przejęła jej zawód. Oczywiście dla Sage nie jest to wymarzony zawód, ale zgadza się być pomocnicą swatki, aby tylko wyrwać się z domu. I tak wyrusza razem ze swatką i dziewczętami, które szukają mężów, w podróż, która się okaże dla Sage bardzo pouczająca, niebezpieczna i pełna wrażeń. Początek „Pocałunku Zdrajcy” jest dość banalny i tak jak wspominałam wyjęty trochę z Mulan, którą za dziecka ubóstwiałam i była to jedna z moich ulubionych bajek. Często się teraz zdarza, że pisarze wzorują się na bajkach i legendach, i szczerze powiedziawszy wcale mi ten zabieg nie przeszkadza, a wręcz pozwala w jakimś stopniu powrócić do dzieciństwa i powspominać. Sądziłam, że książka Erin Beaty będzie bardzo banalna i schematyczna, ale bardziej pomylić się nie mogłam. „Pocałunek Zdrajcy” to książka, która została bardzo dobrze napisana, dzięki czemu czyta się w ją w zastraszającym tempie. "Jeden z najlepszych sposób, żeby osiągnąć zamierzony cel, to stworzyć fałszywy wybór. " Bardzo polubiłam bohaterów tej książki, nie tylko główną bohaterkę Sage, która wykazuje się odwagą, siłą i charakterem, ale również sama swatka, która pozytywnie mnie zaskoczyła, oczywiście o mogłabym wam wiele opowiedzieć, ale nie chcę za wiele zdradzić. Otóż autorka wykorzystała bardzo ciekawy pomysł w związku z bohaterami tej powieści i to w jaki sposób się o tym dowiadujemy jest po prostu niesamowite. Nie spodziewałam się, że autorka może mnie w jakikolwiek sposób zaskoczyć w tej książce, ale to zrobiła i mimo że miałam już za drugim razem świadomość, że tak będzie to pamiętam, że kiedy pierwszy raz czytałam tę książkę, to całkowicie się nie spodziewałam. A zawsze przyjemnie się trochę zaskoczyć. „Pocałunek Zdrajcy” to książka, która mnie pozytywnie zaskoczyła, ale trzeba też pamiętać, że jest to młodzieżówka i nie możemy się spodziewać niczego wybitnego. Jednak na pewno trzeba pogratulować autorce pomysłowości i tego, że miała bardzo ciekawy koncept i wykorzystała go całkowicie tak jak powinna i mnie tym zdobyła całkowicie. Autorka nie oparła tej książki na jednym wątku, oczywiście mamy jeden fundamentalny, na którym powieść się opiera, jednak jest kilka pobocznych, jak potyczki terytorialne, które dodają książce pewnego rodzaju zabezpieczenie, że czytelnik nie znudzi się czytając tylko o jednym i tym samym. Sam wątek miłosny moim zdaniem nieco zbyt wyidealizowany, ale duży plus za pomysł i to w jaki sposób został ten wątek pociągnięty. Widać, że Erin Beaty ma talent do pisania i może w niedalekiej przyszłości nas zaskoczyć jeszcze nie raz. I już nie mogę się doczekać kolejnych tomów. https://a-completely-different-world.blogspot.com/2024/10/pocaunek-zdrajcy-erin-beaty-recenzja.html#comments
Layla Angel - awatar Layla Angel
Czarna wrona J.L. Weil
Czarna wrona
J.L. Weil
"Czarna wrona" jest drugą częścią trylogii "Raven". Piper po śmierci babci zostaje Białym Krukiem. Na pogrzebie dochodzi do zamieszek. Dziewczyna boi się o bezpieczeństwo brata, więc odsyła go do Chicago do ojca. Jednak gdy brat już odpływa promem, przybywa ktoś inny z odsieczą, dziewczyna jest przerażona. Nie wie co ma dalej począć, na dodatek nie zna swoich umiejętności i sama nie wie, czego może się spodziewać. Za namową swojej wielkiej miłości Zane'a rozpoczyna morderczy trening, który ma ją przygotować do objęcia nowego stanowiska. Dziewczyna oddała mu swoje serce, jednak nie zmienia to faktu, że jest zmuszona poślubić jego brata, pierworodnego syna Śmierci. Czy dziewczyna będzie mogła połączyć się ze swoim ukochanym? Czy zdoła ocalić swoich bliskich? Autorka stworzyła dobrą młodzieżówkę, przy której można miło spędzić czas. Ta część jest trochę lepsza niż poprzednia. W tej książce akcja zaczyna się już od samego początku. Występuje sporo zwrotów akcji, wydarzenia są ciekawsze i bardziej wciągające. Wydaje mi się, że w tej części bohaterka odrobinę wydoroślała, stała się mądrzejsza, zaczęła podejmować mądre decyzje. Relacja bohaterów nie jest już taka dziecinna, jest za to bardziej dojrzała. Mile mnie to zaskoczyło. Za to Zane momentami działał mi na nerwy, był niezdecydowany, jakby nie wiedział czego chce, to raz kocha, później nie kocha i tak w kółko. Już jak mam się do czegoś przyczepić, to zabrakło mi więcej walki, dynamicznego rozwoju akcji, magi która porywa czytelnika. Treningi które były mdłe, bez wyrazu, żeby było tego więcej ta powieść wypadłaby o wiele lepiej i z pewnością tę historię czytałoby mi się o wiele przyjemniej.
ewela_czyta - awatar ewela_czyta
oceniła na64 lata temu
Królowa ruin Tracy E. Banghart
Królowa ruin
Tracy E. Banghart
Byłam zachwycona pierwszą częścią i "Królowa Ruin" również nie zawiodła moich oczekiwań. Książka skupia się głównie na walce kobiet z Góry Zniszczenia. Walce zarówno o ich przeżycie, jak i o obalenie okrutnego i dyskryminującego płeć żeńską systemu. Przedstawiona jest tu swego rodzaju wojna, więc jest dużo brutalnych scen, w których leje się krew. Jednak sposób w jaki zostały opisane jest raczej znośny nawet dla wrażliwego czytelnika. Osobiście nie przepadam za opisami tego typu, ale w przypadku tej książki nie znudziłam się. Cudowne główne bohaterki Serina i Nomi - obie przeszły przemianę, obie ogromnie odważne i zdeterminowane w działaniu. Obok nich Val i Malachi - charakterni mężczyźni o dobrych sercach. W tej historii dużo się dzieje, nie ma czasu na znużenie. Walka o równe prawa oraz o szczęście własne i przyszłych pokoleń Viridii. Do tego zwroty akcji, interesujące rozwiązania, piękne, nienachalne wątki miłosne i elementy feministyczne sprawiają, że aż chce się czytać. "Królowa ruin" to przepiękna opowieść o kobiecej sile i determinacji. W tej historii nie ma się do czego przyczepić, jest przemyślana, zaskakująca i świetnie napisana. P.S. Moim jedynym zastrzeżeniem byłoby tłumaczenie niektórych imion na język polski. Wolałabym, by zostały w oryginalnej wersji, a znaczenie imienia zostało opatrzone tłumaczeniem w przypisie. Motywy: Feminizm, walka o równe prawa, królestwo, walki, siostry, rodzeństwo, miłość, LGBT
PurpleRibbon - awatar PurpleRibbon

Cytaty z książki Pocałunek szpiega