Królewna Lenka nie chce być grzeczna

Okładka książki Królewna Lenka nie chce być grzeczna autora Aneta Krella-Moch, 9788374377676
Okładka książki Królewna Lenka nie chce być grzeczna

Oceny książki Królewna Lenka nie chce być grzeczna

OPINIE i DYSKUSJE o książce Królewna Lenka nie chce być grzeczna

Mnie rozbawiło :) niestety dzieci nie są być grzeczne

Mnie rozbawiło :) niestety dzieci nie są być grzeczne

Świetna książeczka. Prosty język pozwala na samodzielne czytanie już młodszym dzieciom. Napisana z dużą dozą humoru a jednocześnie uczy i pokazuje dzieciom, jacy być nie powinni. Z pewnością poczytamy z córką pozostałe części serii.

Tym razem zaproponuje Wam taka fajniutką i króciutką książeczkę. Wydawałoby się, że to nic takiego, a tymczasem to bardzo ciekawa lektura, w którą moja Ala była bardzo zasłuchana :)

Królewna Lenka to bardzo mała dziewczynka, która stale marudzi. Choć nigdy niczego jej nie brakowało, a rodzice staja na głowie, by zaspokoić każdą zachciankę córeczki, królewna wciąż chodzi nadąsana. Nic jej się nie podoba, niczego nie lubi. Stale kaprysi i nigdy nic jej się nie podoba. Całe królestwo ma już dość jej humorków.

Król i królowa wezwali wszystkich doradców by pomogli im zadowolić córeczkę, ale nic nie pomagało. Nikt nie był w stanie zaspokoić zachcianek małej królewny. Jednak pewnego dnia Lenka postanowiła poprawę. A dlaczego? I czy uda się naszej małej bohaterce zmienić swoje postępowanie? Dowiecie się, gdy przeczytacie tę lekturę.

Książeczka o królewnie Lence to sympatyczne opowiadanie w sam raz dla naszych maluszków. Jest to wydanie zeszytowe, więc można ją zabrać ze sobą wszędzie. A treść opowiadania oraz szata graficzna sprawia, że od tej lektury trudno się oderwać. Kolorowe ilustracje wypełniają wszystkie strony, a moja Ala chętnie je ogląda. Natomiast historia dziewczynki sprawia, że maluchy słuchają go jak zaczarowane. Co więcej, dziecko uczy się, że bycie grzecznym to wielka zaleta i... dzięki takiemu postępowaniu można naprawdę wiele zyskać.

Seria książek o królewnie Lence przeznaczona jest dla maluszków od 3 roku życia. Ale sądzę, że młodszym brzdącom też na pewno się spodoba. Tu tylko mogą być przeszkoda cienkie karteczki, ale jestem pewna, że sam wygląd i treść na pewno przypadną im do gustu. Zresztą starszym dzieciaczkom także. Moja Ala ma 4,5 roku i to jedna z jej ulubionych książeczek na półeczce :)

39 użytkowników ma tytuł Królewna Lenka nie chce być grzeczna na półkach głównych
12 użytkowników ma tytuł Królewna Lenka nie chce być grzeczna na półkach dodatkowych

Cytaty z książki Królewna Lenka nie chce być grzeczna

Dodaj cytat z książki Królewna Lenka nie chce być grzeczna