Historia Grecji archaicznej ok. 1200-479 p.n.e.

Okładka książki Historia Grecji archaicznej ok. 1200-479 p.n.e. autora Jonathan M. Hall, 9788323331827
Okładka książki Historia Grecji archaicznej ok. 1200-479 p.n.e.
Jonathan M. Hall Wydawnictwo: Wydawnictwo Uniwersytetu Jagiellońskiego Seria: Historiai historia
historia
Historiai
A History of the Archaic Greek World, ca. 1200–479 BC
2011-01-01
2011-01-01
Magdalena Komorowska

Kup Historia Grecji archaicznej ok. 1200-479 p.n.e. w ulubionej księgarnii

Oceny książki Historia Grecji archaicznej ok. 1200-479 p.n.e.

OPINIE i DYSKUSJE o książce Historia Grecji archaicznej ok. 1200-479 p.n.e.

Na półkach: , , , , ,

Znakomita książka o dziejach archaicznych starożytnej Grecji. Autor stawia pod znakiem zapytania wiele od dawna przyjętych i pozornie niepodważalnych twierdzeń dotyczących tej epoki. Dzięki temu czytelnik może zobaczyć zupełnie inny obraz okresu archaicznego. W ten sposób rzuca inne światło na kluczowe problemy VII i VI stulecia: wielką kolonizację czy powstanie ustroju Sparty. Hall uświadamia nam jak fragmentaryczna jest nasza wiedza na temat epoki archaicznej, ale zarazem pokazuje, jak fascynującą przygodą jest badanie dziejów tych mało poznanych wieków.

Tomasz Babnis

60 użytkowników ma tytuł Historia Grecji archaicznej ok. 1200-479 p.n.e. na półkach głównych
14 użytkowników ma tytuł Historia Grecji archaicznej ok. 1200-479 p.n.e. na półkach dodatkowych

Cytaty z książki Historia Grecji archaicznej ok. 1200-479 p.n.e.

Dodaj cytat z książki Historia Grecji archaicznej ok. 1200-479 p.n.e.

Ciekawostki historyczne