Korektura

1993-01-01

Kup Korektura w ulubionej księgarnii

Oceny książki Korektura

OPINIE i DYSKUSJE o książce Korektura

Całkiem, całkiem... Zgrabnie napisana, tak jak akcja szybko się toczy tak i szybko się czyta.

Napiecie,akcja.....Bomba sensacja i kryminal...jedynie zakonczenie zupelny flop...Prawie krystaliczny bochater, a morduje "swojä" milosc...Szkoda. Ksiäzka mogla miec ladniejszy koniec

Czyta się przyjemnie. Akcja trochę zbyt wartko mknie, ale możliwe, że to tylko moje odczucie. Gwiazdkę dodatkową dostaje za okładkę, która mnie wyjątkowo bawi swoją sztampą.

65 użytkowników ma tytuł Korektura na półkach głównych
16 użytkowników ma tytuł Korektura na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Korektura

Marcin Wolski
Marcin Wolski
Ukończył historię na Uniwersytecie Warszawskim. Debiutował w roku 1966 w piśmie Szpilki. Otrzymał wiele nagród za teksty satyryczne, a także był trzykrotnie nominowany do Nagrody im. Janusza A. Zajdla za satyryczne utwory fantastycznonaukowe. Wolski jest stałym felietonistą w "Gazecie Polskiej", "Wprost" i "Tygodniku Solidarność". Jest członkiem Stowarzyszenia Pisarzy Polskich i Stowarzyszenia Wolnego Słowa. Przez wiele lat współpracował z Programem 3 Polskiego Radia, gdzie od ok. 1974 r. do 13 grudnia 1981 prezentowana była audycja satyryczna "60 minut na godzinę". Obecnie tworzy cotygodniową audycję "ZSYP" w Programie 1. Polskiego Radia (emitowana od 1989 roku). W latach 1975-1981 w PZPR, od 1980 sekretarz organizacji partyjnej Programu III PR. Podczas stanu wojennego zwolniony z pracy z zakazem zatrudnienia w mediach. Twórca opozycyjnego kabaretu objazdowego. W latach 1993-1995 był członkiem Rady ds. Mediów przy prezydencie Lechu Wałęsie. W 2005 czł. Honorowego Komitetu Poparcia Lecha Kaczyńskiego w wyborach prezydenckich. Od 21 lipca 2006 do 18 kwietnia 2007 dyrektor Programu I Polskiego Radia. 20 maja 2009 z rąk ministra kultury i dziedzictwa narodowego Bogdana Zdrojewskiego odebrał Złoty Medal "Zasłużony Kulturze Gloria Artis".

Okładka książki Robimy rewolucję Wojciech Bąk, Marcin Baryłka, Tomasz Bochiński, Jacek Drewnowski, Jarosław Grzędowicz, Krzysztof Kochański, Tomasz Kołodziejczak, Jacek Komuda, Feliks W. Kres, Joanna Kułakowska, Konrad T. Lewandowski, Jacek Piekara, Andrzej Pilipiuk, Janusz Romanowski, Jerzy Rzymowski, Mirosława Sędzikowska, Michał Studniarek, Artur Szrejter, Łukasz Wiśniewski, Rafał Ziemkiewicz, Iwona Żółtowska

Cytaty z książki Korektura

Dodaj cytat z książki Korektura