Niezłomny

Okładka książki Niezłomny autora Laura Hillenbrand, 9788324016556
Okładka książki Niezłomny
Laura Hillenbrand Wydawnictwo: Znak Literanova biografia, autobiografia, pamiętnik
biografia, autobiografia, pamiętnik
Inne

Kup Niezłomny w ulubionej księgarnii

Oceny książki Niezłomny

OPINIE i DYSKUSJE o książce Niezłomny

Genialna książka! Żałuję, że nie przeczytałem jej kilkanaście lat temu, gdy ja dostałem w prezencie od mojej kochanej Babci. Świetna, bo prawdziwa historia Louisa Zamperiniego, który po sukcesach w lekkoatletyce został żołnierzem i po niewyobrażalnie ciężkim przeżyciu wojny, po kilku latach na życiowym zakręcie, dzięki kaznodziei, wrócił do wiary w Boga. W bardzo dobrej formie dożył blisko 100 lat, a jego historia została także zekranizowana przez słynną Angelinę Jolie. Jego historia może być inspiracją dla każdego, kto wątpi w siebie i w to do czego jest zdolny. Gorąco polecam!

Rewelacyjna książka, świetnie napisana, bardzo dużo szczegółów opisująca jego przeżycia. Dla mnie miłośnika książek o przetrwaniu i w sumie przygodowych jedna z najlepszych.

Niesamowita historia niesamowitego człowieka. Pokazuje nam jak dużo cierpienia może znieść istota ludzka kiedy nie zgaśnie w niej wiara/przekonanie.
Wszyscy mierzymy się z różnymi problemami w życiu ale historie jak ta pokazują, że często nasze problemy są mocno wyolbrzymione i dają perspektywę do oceny własnego życia, zachowań oraz przekonań.
Bohater który przeżył tak wiele który na pewien czas przez swoje doświadczenia stracił wiarę i tak do niej finalnie wrócił by przeżyć godnie resztę swojego życia. Mało tego starał się poprawić życie innych i wpływać pozytywnie na otoczenie.
Louis pokazał, że nieważne co nas spotka zawsze możemy wykorzystać to co mamy i zrobić z tym coś dobrego.

Bohater który przeżył tak...

3858 użytkowników ma tytuł Niezłomny na półkach głównych
624 użytkowników ma tytuł Niezłomny na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Niezłomny

Okładka książki Wyścig tajemnic Daniel Coyle, Tyler Hamilton
Wyścig tajemnic Daniel Coyle, Tyler Hamilton