Pamiętnik nastolatki 3
Wydawnictwo: Dom Wydawniczy Rafael Cykl: Pamiętnik nastolatki (tom 3) literatura młodzieżowa
- literatura młodzieżowa
- Pamiętnik nastolatki (tom 3)
- Dom Wydawniczy Rafael
- 2011-01-01
- 2011-01-01
- pamiętnik Krystyna Mól nastolatka szkoła
Najwspanialsze wakacje w moim życiu dobiegły końca. Co teraz? Trochę się boję. Nie ogarniam tego, co się dzieje. Jestem z Jackiem. Czy ten związek przetrwa próbę czasu? Tęsknię za Maksymem. Czy on wróci? Czy jeszcze kiedykolwiek go zobaczę? Na dodatek przede mną widmo egzaminów gimnazjalnych! Wciąż rozkminiam, co to będzie? Czy dam radę? Jeśli chcesz być ze mną w chwilach trudnych i szczęśliwych, zapraszam do przeczytania mojego pamiętnika. Znajdziesz w nim zapewne swoje własne problemy. Ja nie będę z nimi sama i Ty też nie...Razem
zawsze raźniej!
Ilustracje Krystyna Mól.
Miłości nie da się zdefiniować,ale ona jest czymś najwspanialszym na świecie.Trzeba ją czuć.
dodaj nowy cytat
"Pamiętnik nastolatki 3" to kolejna część pamiętnika Natalii. Książka opowiada o życiu Natalii, jej przygodach i rozterkach.
Przeglądałam opinie użytkowników lubimyczytac.pl pod drugim tomem. Zauważyłam wiele skarg na to, że główna bohaterka sama nie wie, czego chce. "O co chodzi? Tak nie jest" myślałam. Kiedy czytałam trzeci tom, zorientowałam się, że użytkownicy mają rację. Tak, w "Pamiętniku nastolatki 3" Natalia bardzo irytuje czytelnika swoim niezdecydowaniem. Po prostu nie wie, czego chce, co chwilę zmienia zdanie, wprowadzając w tym w błąd siebie i innych. Ale, ale! Czy to należy uznać za minus tej książki? Według mnie nie. Przyjrzyjmy się sobie. Czy my zawsze jesteśmy zdecydowani i stuprocentowo pewni czegoś? Czy nie mamy czasem tak, że po prostu nie wiemy, czego chcemy, rozważamy wszystkie za i przeciw, nie wiemy, jaką podjąć decyzję, by być szczęśliwym, by ułatwić sobie życie? Oh, na pewno każdy czasem tak ma. Zatem to niezdecydowanie Natalii uznaję za duży plus książki, ponieważ dzięki temu możemy jeszcze bardziej zidentyfikować się z główną bohaterką, co jest dla mnie dość ważne.
Idąc dalej, lektura jest bardzo przyjemna, napisana zrozumiałym językiem. Bohaterowie i wydarzenia są realni. Łatwo się czyta. Jest to niewymagająca książka. Polecam dla czytelników szukających takiej właśnie pozycji oraz na długie, zimowe wieczory.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPrzeglądałam opinie użytkowników lubimyczytac.pl pod drugim tomem. Zauważyłam wiele skarg na to, że główna bohaterka sama nie wie, czego chce. "O co chodzi? Tak nie jest" myślałam. Kiedy czytałam trzeci tom, zorientowałam się, że użytkownicy mają...
Marzenie Natki się spełnia-jest z Jackiem. Lecz nie jest tak jak sobie wyobrażała. A czasem zaczyna czuć się samotna w jego towarzystwie, nie potrafi spędzić czasu na czymś innym niż ,,licytowanie się" problemami. Z czasem staje się coś niespodziewanego...przeczytajcie!
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toUwielbiam serię ''Pamiętnik nastolatki''. Są tam opisane wydarzenia, które jak najbardziej mogły się zdarzyć w życiu, mało tego- zdarzają się większości nastolatek! Rewelacyjny jest też sposób piania pamiętnika- jakby pisała go prawdziwa dziewczyna zmagająca się ze swoimi problemami wieku dojrzewania.
Polecam
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPolecam
Liczba stron : 236
Polecam!!
Liczba stron : 236
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNiespodziewany zwrot w życiu sercowym głównego bohaterki + ważny egzamin gimnazjalny:)
Polecam!!
Jednak mimo wszystko dalej czytam serię i jestem zachwycona
Jednak mimo wszystko dalej czytam serię i jestem zachwycona
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKolejny tom nudów. Czytałam bo polecała mi siostra. Szybko się czyta i to jest jedyny plus. Myślałam , że w końcu książka zacznie być fajna ale niestety.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo to3 tom przygód Natki!!!!!!!!!!!<3 Gorąco polecam!!!!!<3 Zabieram się za 4 tom!!!!!!!<3
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toUwielbiam te serię. Czytałam ostatnio 5 raz!!! Zachwyca mnie jej prostota dzięki której wszystko jest zrozumiałe i nie odbiega daleko od rzeczywistości jak inne książki "opisujące życie nastolatków". Polecam!!!!!!!!!!!!! <3
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBardzo ciekawa, a koniec wzruszający...
Bardzo ciekawa, a koniec wzruszający...
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo to-25 kwietnia 2020 r.
-25 kwietnia 2020 r.