Przeciwko duchowi czasu

Okładka książki Przeciwko duchowi czasu autora Erik Kuehnelt-Leddihn, 9788360562208
Okładka książki Przeciwko duchowi czasu
Erik Kuehnelt-Leddihn Wydawnictwo: Wektory filozofia, etyka
filozofia, etyka
Kirche kontra Zeitgeist. Aufklärung für Aufgeklärte.
2008-01-01
2008-01-01
Tomasz Gabiś

Kup Przeciwko duchowi czasu w ulubionej księgarnii

Oceny książki Przeciwko duchowi czasu

OPINIE i DYSKUSJE o książce Przeciwko duchowi czasu

Na półkach: , , , ,

Ogromna mądrość bije z tekstów w tej książce. Autor ma świetny styl i potrafi przekazać poszerzające horyzonty myśli. Zdecydowanie warto po nią sięgnąć niezelżenie od tego czy jesteśmy młodym adeptem rupieciarstwa czy ukształtowanym reakcjonistą.

Jedynym zgrzytem jest tekst o reformacji, w którym autor stara się przekonać czytelnika, że ta była dobra dla Kościoła bo dała mu wielu męczenników oraz kontrreformację. Nie, utrata tysięcy wiernych oraz rozplenienie się herezji na niespotykaną dotychczas skalę nie jest niczym dobrym tak samo jak Rewolucja nie jest dobra z tego powodu, że dała Kontrrewolucję.

117 użytkowników ma tytuł Przeciwko duchowi czasu na półkach głównych
26 użytkowników ma tytuł Przeciwko duchowi czasu na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Przeciwko duchowi czasu

Cytaty z książki Przeciwko duchowi czasu