Okładka książki Krajobrazy Japonii. Drzeworyt japoński ukiyo-e i shin hanga ze zbiorów Muzeum Narodowego w Warszawie autora Katarzyna Maleszko, 8389729431
Katarzyna Maleszko Wydawnictwo: Neriton sztuka
sztuka
2005-01-01
2005-01-01

Kup Krajobrazy Japonii. Drzeworyt japoński ukiyo-e i shin hanga ze zbiorów Muzeum Narodowego w Warszawie w ulubionej księgarnii

Oceny książki Krajobrazy Japonii. Drzeworyt japoński ukiyo-e i shin hanga ze zbiorów Muzeum Narodowego w Warszawie

OPINIE i DYSKUSJE o książce Krajobrazy Japonii. Drzeworyt japoński ukiyo-e i shin hanga ze zbiorów Muzeum Narodowego w Warszawie

Doskonała książka, aż szkoda, że taka króciutka. Rzadko się zdarza, żeby autor publikacji naukowej miał tak lekkie pióro i potrafił przybliżyć czytelnikowi zagadnienie w sposób bardzo przystępny, niczego nie spłycając. Maleńka monografia Maleszko przedstawia nieczęsto prezentowane na wystawach drzeworyty japońskie ze zbiorów Muzeum Narodowego w Warszawie - w pracy, poza omówieniem najpiękniejszych eksponatów, znajduje się również historia kolekcji oraz krótki rys o powstaniu i dziejach japońskiego drzeworytu.

(A temu, kto wyrwał stronę 93/94 niech język kołkiem stanie).

58 użytkowników ma tytuł Krajobrazy Japonii. Drzeworyt japoński ukiyo-e i shin hanga ze zbiorów Muzeum Narodowego w Warszawie na półkach głównych
17 użytkowników ma tytuł Krajobrazy Japonii. Drzeworyt japoński ukiyo-e i shin hanga ze zbiorów Muzeum Narodowego w Warszawie na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Krajobrazy Japonii. Drzeworyt japoński ukiyo-e i shin hanga ze zbiorów Muzeum Narodowego w Warszawie

Okładka książki Historia sztuki Stephen Farthing, Piotr Lewiński, Katarzyna Maleszko, Małgorzata Szubert
Okładka książki Sztuka Europy Wschodniej, t. 4 Irina Gavrash, Katarzyna Maleszko, Jerzy Malinowski
Okładka książki Jelce mieczy japońskich z kolekcji Muzeum Narodowego w Warszawie Katarzyna Maleszko, Krzysztof Polak

Cytaty z książki Krajobrazy Japonii. Drzeworyt japoński ukiyo-e i shin hanga ze zbiorów Muzeum Narodowego w Warszawie