Okładka książki Mamo, tato co Ty na to? - część 2. I nauka i draka, czyli jak dbać o zdrowie przedszkolaka i uczniaka autora Paweł Zawitkowski, 9788393187645
Paweł Zawitkowski Wydawnictwo: Szpak poradniki dla rodziców
poradniki dla rodziców
2010-12-01
2010-12-01
978-83-931876-4-5

Kup Mamo, tato co Ty na to? - część 2. I nauka i draka, czyli jak dbać o zdrowie przedszkolaka i uczniaka w ulubionej księgarnii

Oceny książki Mamo, tato co Ty na to? - część 2. I nauka i draka, czyli jak dbać o zdrowie przedszkolaka i uczniaka

OPINIE i DYSKUSJE o książce Mamo, tato co Ty na to? - część 2. I nauka i draka, czyli jak dbać o zdrowie przedszkolaka i uczniaka

Oczekiwałam bardziej merytorycznych treści.

Oczekiwałam bardziej merytorycznych treści.

Nie jest to książka, którą czyta się dobrze. Za dużo powtórzeń. Za dużo emotikonów. Ale treść wartościowa.

Książka cudownie wydana, super kolorowe zdjęcia plus film na DVD - brzmi tak zachęcająco, że nic dziwnego, że się sprzedaje. Niestety zawartość mocno rozczarowuje. Nie roszczę sobie praw do oceny merytorycznej, ale naprawdę trudno z tej książki dowiedzieć się czegoś poza stertą oczywistości pod tytułem "im więcej nasze dzieci będą się ruszały, tym będą zdrowsze". Wiele sformułowań jest wręcz banalna. Język niestety zbyt potoczny - drażnił mnie nadmierną ilością kolokwializmów i emotikonów zastępujących przecinki. Uśmiechnięte buźki w co drugim zdaniu to jednak przesada. Od książki napisanej przez fizjoterapeutę oraz kilku innych specjalistów oczekuję więcej rzetelnej wiedzy a mniej mrugania okiem do czytelnika.
Kolejną irytującą rzeczą jest kryptoreklama. To nawet nie jest product placement, tylko wprost hymn pochwalny na cześć konkretnych marek i instytucji, których listę dla ułatwienia możemy znaleźć na końcu książki.
I ostatnia, szalenie irytująca rzecz: mam wrażenie, że książka w ogóle nie przeszła korekty. Ilość literówek i innych błędów wprost nie do pomyślenia. Wstyd!

64 użytkowników ma tytuł Mamo, tato co Ty na to? - część 2. I nauka i draka, czyli jak dbać o zdrowie przedszkolaka i uczniaka na półkach głównych
27 użytkowników ma tytuł Mamo, tato co Ty na to? - część 2. I nauka i draka, czyli jak dbać o zdrowie przedszkolaka i uczniaka na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Mamo, tato co Ty na to? - część 2. I nauka i draka, czyli jak dbać o zdrowie przedszkolaka i uczniaka

Paweł Zawitkowski
Paweł Zawitkowski
Terapeuta, specjalista od harmonijnego rozwoju niemowląt.

Cytaty z książki Mamo, tato co Ty na to? - część 2. I nauka i draka, czyli jak dbać o zdrowie przedszkolaka i uczniaka