ArtykułyJak dobrze znasz Katarzynę Bondę? Alfabet pisarki.
LubimyCzytać2
ArtykułyMilion euro dla pisarki i burza w branży. Nagroda „Aena de Narrativa“ rozpala emocje
LubimyCzytać10
LubimyCzytać21
LubimyCzytać3
Autoportret z kobietą

- 1995-01-01
- 1994-01-01
- 83-85954-58-9
Pewien mężczyzna jest zaproszony do Szwajcarii na serię nagrań - ma opowiedzieć o zmianach i mentalności ludzi zza żelaznej kurtyny. Opowieści bohatera nie dotyczą jednak ustrojów, zmian czy ludzkiego podejścia i nastawień do świata. Kamil mówi dziennikarce o swoich związkach z kobietami. Przygodach, miłościach, poszukiwaniu i ciągłym niepowodzeniu.
Kup Autoportret z kobietą w ulubionej księgarnii
Oceny książki Autoportret z kobietą
104 użytkowników ma tytuł Autoportret z kobietą na półkach głównych- Przeczytane 70
- Literatura polska 3
- Filozofia/Teologia 1
- Półka II 1
- 05. Aud+ 1
- 2018 1
Tagi i tematy do książki Autoportret z kobietą

Cytaty z książki Autoportret z kobietą
(...) przeszłość na szczęście w ogóle nie istnieje, nie ma jej, jest tylko świat zapamiętany, ten, który przechowujemy w sobie.
(...) nie tylko kłamstwo jest oszustwem. Może nim być także uparte milczenie.
(...) nie tylko kłamstwo jest oszustwem. Może nim być także uparte milczenie.

OPINIE i DYSKUSJE o książce Autoportret z kobietą
Nie zainteresowała mnie.
Nie zainteresowała mnie.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo to"Autoportret z kobietą" Andrzeja Szczypiorskiego to niezwykła książka, która głęboko porusza czytelnika swoim bogatym językiem i głębią emocji. Autor z niezwykłą wrażliwością i subtelnością opowiada historię, która splata osobiste refleksje z uniwersalnymi tematami miłości, przemijania i tożsamości. Książka zachwyca swoim introspekcyjnym charakterem oraz umiejętnością oddania niuansów ludzkich uczuć i relacji. Szczypiorski z mistrzowską precyzją kreśli portret głównego bohatera - Kamila , jak i kobiety, co czyni tę pozycję, niezwykle angażującą i pełną głębokich przemyśleń. Ta książka to prawdziwa perełka dla każdego, kto ceni sobie literaturę pełną emocji, refleksji i piękna słowa. Bardzo się cieszę, że miałem okazję ją przeczytać - polecam!
Dodam jeszcze że to było moje czwarte spotkanie z tym autorem i zapewne jeszcze nie ostatnie.
"Autoportret z kobietą" Andrzeja Szczypiorskiego to niezwykła książka, która głęboko porusza czytelnika swoim bogatym językiem i głębią emocji. Autor z niezwykłą wrażliwością i subtelnością opowiada historię, która splata osobiste refleksje z uniwersalnymi tematami miłości, przemijania i tożsamości. Książka zachwyca swoim introspekcyjnym charakterem oraz umiejętnością...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toChoć czytałam tę książkę dawno temu, to nadal jestem pod jej urokiem.
Choć czytałam tę książkę dawno temu, to nadal jestem pod jej urokiem.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toLubię to naturalnie łagodne, płynne, odrobinę poetyckie z filozoficzno- egzystencjalnymi dygresjami pisarstwo Andrzeja Szczypiorskiego.
W "Autoportrecie z kobietą" jestem pełna podziwu dla poetycko uważnych opisów urody i uczuciowości kobiet (...smukła, ciemna kobieta w długiej sukni, o włosach oszałamiająco pięknych i jeszcze piękniejszych oczach, przywodzących na myśl czółna ewangelicznych rybaków).
Fabuła bardzo trafnie streszczona w opisie książki.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toW "Autoportrecie z kobietą" jestem pełna podziwu dla poetycko uważnych opisów urody i uczuciowości kobiet (...smukła, ciemna kobieta w długiej sukni, o włosach oszałamiająco pięknych i jeszcze piękniejszych oczach, przywodzących na myśl...