Atomic Habits: An Easy & Proven Way to Build Good Habits & Break Bad Ones

Okładka książki Atomic Habits: An Easy & Proven Way to Build Good Habits & Break Bad Ones autora James Clear, 9781847941831
James Clear Wydawnictwo: Penguin Random House popularnonaukowa
popularnonaukowa
Atomic Habits: An Easy & Proven Way to Build Good Habits & Break Bad Ones
2018-10-16
2018-10-16
angielski

Kup Atomic Habits: An Easy & Proven Way to Build Good Habits & Break Bad Ones w ulubionej księgarnii

Oceny książki Atomic Habits: An Easy & Proven Way to Build Good Habits & Break Bad Ones

OPINIE i DYSKUSJE o książce Atomic Habits: An Easy & Proven Way to Build Good Habits & Break Bad Ones

Nie czytałam wielu książek z zakresu rozwoju osobistego, ale "Atomowe nawyki" umieszczam na szczycie tego, z czym miałam do czynienia. Myśli i sposoby pracy nad zachowaniami są rozpisane dość szczegółowo, by się w nie wgłębić, ale nie rozwlekłe na tyle, by się zniechęcić. Książka jest rzeczowa, autor nie owija w bawełnę - podaje konkrety, z którymi można od razu pracować. Pomysłów do tworzenia dobrych nawyków czy eliminowania złych jest tutaj wiele - jeżeli któreś do nas nie trafią, z pewnością zrobią to inne. Polecam robić notatki, zaznaczać istotne myśli - ja będę wracać. :)

Warto poświęcić swoją uwagę na tą książkę. Autor przybliża nam swój własny system rozumowania nawyków, który określa w czterech założeniach. O
raz uznając, że nawyki kształtują tożsamość i na odwrót.

Na pewno książka może poprawić naszą codzienność o te małostkowe, lecz znaczące 1%.

raz uznając, że nawyki kształtują tożsamość i na odwrót.

Super! Otwiera oczy na błędy jakie popełniamy w realizacji naszych postanowień. Myślałam że przeczytam "klasyk" bo wypada a faktycznie bardoz dużo wynioslam z tej treści.

19918 użytkowników ma tytuł Atomic Habits: An Easy & Proven Way to Build Good Habits & Break Bad Ones na półkach głównych
2691 użytkowników ma tytuł Atomic Habits: An Easy & Proven Way to Build Good Habits & Break Bad Ones na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Atomic Habits: An Easy & Proven Way to Build Good Habits & Break Bad Ones

Cytaty z książki Atomic Habits: An Easy & Proven Way to Build Good Habits & Break Bad Ones

Ciekawostki historyczne