Nie odpuszczaj

- Don't Let Go
- 2018-10-03
- 2018-10-03
- Andrzej Szulc
Małe miasto. Jedna tragiczna noc. I wielka tajemnica, która przetrwała lata.
Przed laty, jeszcze w szkole średniej, detektyw Napoleon „Nap” Dumas stracił brata. Leo i jego dziewczyna Diana zostali znalezieni martwi na torach kolejowych. W tym samym czasie zniknęła bez śladu również Maura, którą Nap uważał za miłość swojego życia.
Kiedy po latach od zaginięcia Maury śledczy znajdują jej odciski palców w samochodzie należącym do podejrzanego o morderstwo, Nap rozpoczyna gorączkowe śledztwo. Zamiast odpowiedzi natrafia jednak na kolejne niewiadome. Okazuje się, że nie wiedział nic ani o kobiecie, którą kochał, ani o przyjaciołach z dzieciństwa, ani o opuszczonej bazie wojskowej, w pobliżu której dorastał, a przede wszystkim – nie wiedział nic o Leo i Dianie, których śmierć jest o wiele bardziej mroczna i przerażająca, niż kiedykolwiek mógłby sobie wyobrazić.
Fałszywe tożsamości, mroczne rodzinne sekrety i tajemnicze spiski – czyli wszystko to, za co czytelnicy kochają mistrza thrillerów – Harlana Cobena!
Kup Nie odpuszczaj w ulubionej księgarni
Oceny książki Nie odpuszczaj
6120 użytkowników ma tytuł Nie odpuszczaj na półkach głównych- Przeczytane 4 479
- Chcę przeczytać 1 587
- 2018 151
- 2019 138
- Harlan Coben 86
- 2020 37
- 2022 34

OPINIE i DYSKUSJE o książce Nie odpuszczaj
Mój pierwszy Coben - na pewno nie ostatni. Lekkie pióro i sprawne wciągnięcie w akcję. Naprawdę czułem się jakbym uczestniczył w tej historii. Coben naprawdę nas przenosi do tej historii.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNie wciągnęła mnie.
Nie wciągnęła mnie.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toSolidny kryminał z ciekawą intrygą.
Solidny kryminał z ciekawą intrygą.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toCzysta satysfakcja.
Czysta satysfakcja.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTo, co wyróżnia tę książkę, to nie tylko intryga, ale także wiarygodni bohaterowie i emocjonalna głębia historii. Thriller Cobena nie jest suchym zapisem wydarzeń – to opowieść o ludziach, ich relacjach, sekretach i moralnych wyborach, które wpływają na życie każdego z nich. Czytając, czułam emocje bohaterów jak własne: strach, frustrację, nadzieję i potrzebę ochrony bliskich. Coben umiejętnie pokazuje, że granica między prawdą a kłamstwem, między bezpieczeństwem a zagrożeniem, jest cienka i kruche życie bohaterów może się zmienić w każdej chwili. Zwroty akcji pojawiają się w idealnym rytmie, a finał jest zarówno zaskakujący, jak i satysfakcjonujący.
To, co wyróżnia tę książkę, to nie tylko intryga, ale także wiarygodni bohaterowie i emocjonalna głębia historii. Thriller Cobena nie jest suchym zapisem wydarzeń – to opowieść o ludziach, ich relacjach, sekretach i moralnych wyborach, które wpływają na życie każdego z nich. Czytając, czułam emocje bohaterów jak własne: strach, frustrację, nadzieję i potrzebę ochrony...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toJedna chyba z pierwszych powieści tego pisarza i trzeba powiedzieć że jest spoko polecam
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo to8/10
Coben w formie. Nieustannie:)
8/10
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toCoben w formie. Nieustannie:)
Kolejna z książek Cobena, której nie można i nie chce się odłożyć!
Postacie naprawde ciekawie rozrysowane, nie krystaliczne, nie idealne, po prostu świetne.
Intryga skonstruowana ciekawie i tak wymyślona,że końcówka kompletnie zaskakuje.
Nap Dumas jest policjantem ale z własnym kodeksem sprawiedliwości. Gdy był w szkole średniej jego rodzinę dotknęła tragedia, brat bliźniak Nap'a został znaleziony razem ze swoją dziewczyną na torach. Nieszczęśliwy wypadek? Podwójne samobójstwo?? Zabójstwo??? Nap się nigdy tego nie dowiedział. Tego samego wieczoru co zdarzył się wypadek jego dziewczyna Maura zniknęła. Dumas nigdy do końca nie odpuścił tej sprawy, jego najbliżsi przyjaciele wręcz uważają,że ma małą obsesję.
Nagle po tylu latach śledczy znajdują odciski palców Maury w samochodzie, który najprawdopodobnie należał do mordercy policjanta. Nap rozpoczyna swoje śledztwo I nie zamierza odpuścić dopóki nie pozna prawdy. I ta prawda właśnie wbija nas w fotel.
Daje 10/10
Zaczytanego książkoholicy 📖❤️
Kolejna z książek Cobena, której nie można i nie chce się odłożyć!
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toMorderstwa, zagadki, tajemnice z przeszłości czyli wszystko co uwielbiam! A pomysł na narracje! Genialny!
Nap Dumas jest policjantem ale...
Powiem szczerze, że było to moje pierwsze spotkanie z tymże autorem i na pewno nie ostatnie, ale czy jakoś powaliła mnie ta książka na kolana? hm... ogólnie historia ciekawa i trzymająca w napięciu, nie powiem, że nie.. ale czytałam dużo lepsze ;) choć 7 się i tak należy bo bawiłam się całkiem, całkiem ;D
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBardzo dobra pozycja Cobena. Wciąga od pierwszych stron i nie daje o sobie zapomnieć. Czyta się jednym tchem. Świetne zakończenie - mam poczucie domkniętej historii i uzyskania odpowiedzi na pytania, które pojawiały się w trakcie czytania lektury.
Polecam!
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPolecam!