Projekt Książka

2014-01-01

Kup Projekt Książka w ulubionej księgarnii

Oceny książki Projekt Książka

OPINIE i DYSKUSJE o książce Projekt Książka

Bardzo mi się spodobały te teksty. I sam pomysł na to, aby zebrać w jednym miejscu punkty widzenia rożnych osób biorących udział w wytworzeniu książki. Czytając jakąkolwiek książkę i w jakiejkolwiek formie zupełnie nie zdajemy sobie sprawy z tego, ilu ludzi brało udział w utworzeniu tego, co właśnie czytamy. Z reguły wydaje się, że autor usiadł, "napisał", a potem zaniósł do wydawnictwa i "wydrukowali". A z tej książeczki można się nawet o autorze i procesie tworzenia też niesamowitych rzeczy dowiedzieć! I choć wywiady są krótkie, to jednak z każdego coś zostaje i na pewno teraz troszkę inaczej będę patrzyła, biorąc kolejne książki do ręki. Będę bardziej zwracać uwagę np. na czcionkę i na marginesy, czyli typografię, albo na okładkę, której potrafi powstać kilkanaście albo kilkadziesiąt projektów, zanim wybierze się tę, na którą właśnie patrzę! W dodatku fantastycznie dobrano osoby, z którymi są przeprowadzone wywiady - ciekawe i mądre same w sobie, a w dodatku interesujące merytoryką swojego zawodu.

6 użytkowników ma tytuł Projekt Książka na półkach głównych
5 użytkowników ma tytuł Projekt Książka na półkach dodatkowych

Okładka książki Tekstylia bis. Słownik młodej polskiej kultury Marta Abrosiewicz, Agata Antonowicz, Anna Berestecka, Anna Całczyńska, Tomasz Charnas, Marcin Chruściel, Daniel Cichy, Marta Cuber, Joanna Derkaczew, Marta Eloy Cichocka, Mariusz Frukacz, Anna Herbut, Ewa Hevelke, Szymon Holcman, Aleksandra Jach, Szymon Jadczak, Anna Kałuża, Tomasz Kireńczuk, Piotr Kletowski, Justyna Konieczna, Paweł Kraus, Karolina Krawczyk, Dominik Kuryłek, Monika Kwaśniewska, Matylda Małecka, Piotr Marecki, Aleksandra Matyjasz, Łukasz Orbitowski, Kamila Paprocka, Roman Pawłowski, Paweł Płoski, Agnieszka Rataj, Joanna Rożen-Wojciechowska, Paulina Skorupska, Agnieszka Sowińska, Igor Stokfiszewski, Wojtek Świdziński, Andrzej Świech, Magdalena Szpak, Paweł Sztarbowski, Iza Szymańska, Michał Tabaczyński, Ewa Małgorzata Tatar, Jarosław Urbaniuk, Mariusz Wiatrak, Małgorzata Wilczewska, Joanna Wojdas, Ewa Wójtowicz, Joanna Zielińska, Katarzyna Zielińska
Agnieszka Sowińska
Agnieszka Sowińska
Ilustratorka i projektantka z Krakowa. Studiowała na Wydziale Grafiki Akademii Sztuk Pięknych w Krakowie, obroniła dyplom w Pracowni Form Reklamowych. Obecnie zajmuje się projektowaniem grafiki użytkowej, ilustracją i tworzeniem aplikacji dla dzieci.

Cytaty z książki Projekt Książka

Agnieszka Sowińska Projekt Książka Zobacz więcej