Profesor Astrokot odkrywa kosmos

Okładka książki Profesor Astrokot odkrywa kosmos autora Dominic Walliman, 9788363156114
Okładka książki Profesor Astrokot odkrywa kosmos
Andrzej Stołecki

Kup Profesor Astrokot odkrywa kosmos w ulubionej księgarnii

Oceny książki Profesor Astrokot odkrywa kosmos

OPINIE i DYSKUSJE o książce Profesor Astrokot odkrywa kosmos

Bardzo dobra książka dla małych dzieci, które są ciekawe świata. Jest tam dużo interesujących ciekawostek.
Polecam.

Polecam.

Uwielbiam! Kolejna porcja wiedzy w ciekawej formule. Dowiesz się, że na Uranie atmosfera ma minus kilkaset stopni, a pod nią jest (wg przypuszczeń naukowców) morze płynnego węgla, w którym pływają miliony diamentów. Albo: gdybyś wpadł do czarnej dziury to rozciągnąłbyś sie jak makaron spaghetti!

Profesor Astrokot zabiera małego czytelnika w podróż w przestrzeń kosmiczną. Jej pierwszy przystanek to … początek wszechświata. I choć to wydarzenie bardzo trudne do wyjaśnienia, to w książce przedstawione jest w naprawdę przystępny i fajny nawet dla 6-latka sposób. Następne strony książki to podróż po gwiazdach (od ich narodzin do śmierci),po galaktykach i planetach układu słonecznego.

Ale to nie wszystko! Książka ma 64 strony! Jest wiec też o misji Apollo 11, Międzynarodowej Stacji Kosmiczne, o rakietach i skafandrach, satelitach i teleskopach – czyli wszystko to o co pyta zainteresowane kosmosem dziecko. Nie da się jej przeczytać na jeden raz, to wiedza, którą trzeba się pozachwycać i przegadać. 🙂

A trudniejsze terminy, jak np. cząstki elementarne, kwazar, molekuła, czy też pulsary, są wyjaśnione w słowniczku na końcu książki.

POLECAM!

163 użytkowników ma tytuł Profesor Astrokot odkrywa kosmos na półkach głównych
38 użytkowników ma tytuł Profesor Astrokot odkrywa kosmos na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Profesor Astrokot odkrywa kosmos

Cytaty z książki Profesor Astrokot odkrywa kosmos