Czyste intencje

Okładka książki Czyste intencje autora Charlaine Harris, 9788324016365
Okładka książki Czyste intencje
Charlaine Harris Wydawnictwo: Znak Literanova Cykl: Lily Bard (tom 3) kryminał, sensacja, thriller
kryminał, sensacja, thriller
Lily Bard (tom 3)
Shakespeare's Christmas
2011-06-13
2011-06-13
2008-11-04
Ewa Rajewska

Kup Czyste intencje w ulubionej księgarnii

Oceny książki Czyste intencje

OPINIE i DYSKUSJE o książce Czyste intencje

Eeee?

Generalnie książka jest spoko - polubiłam się z nimi i jestem dla Lily Bard, bo to strasznie fajna babka jest i to na dodatek z takim nietypowym zawodem jak na kryminały i do praktycznie samego końca było dobrze, ale o co chodzi z tym zakończeniem? Audiobook był skopany, czy faktycznie książka urywa się w połowie zdania i nic nie podsumowuje?! Cokolwiek dobrego miałabym do powiedzenia o tym tomie, zakończenie całkowicie to skopało. Szkoda, bo byłam podekscytowana kolejnymi przygodami Bard, a zostałam z niesmakiem i rozczarowaniem.

Eeee?

"Czysta jak łza"
"Czyste szaleństwo"
"Czyste intencje"
Nieraz opisując dobre książki skandynawskie, piszę, że jest to sensacja w iście amerykańskim stylu.
A tutaj jest cykl powieści amerykańskich chyba bardziej w brytyjskim stylu. Głowna bohaterka to sprzątaczka, która poza działalnością zawodową, rozwiązuje zagadki kryminalne. A więc zdecydowanie nie mój styl powieści.
A jednak, książki są napisane tak dobrze, że nie mogłam się oderwać. Główna bohaterka jest niezwykle interesująca. Pozostałe osoby w powieściach też. Świetnie wyszła ta seria i zachęcam do lektury ;)
Polecam!

"Czysta jak łza"
"Czyste szaleństwo"
"Czyste intencje"

2091
2079

Książka "Czyste intencje" Charlaine Harris jest trzecim tomem cyklu "Lily Bard". Po dwóch poprzednich tomach koniecznie chciałam poznać dalsze losy wojowniczej bohaterki. W tej części dużo się dzieje. Nasza Lily wybiera się w rodzinne strony. Dlaczego? Jej siostra wychodzi za mąż. Pytanie: czy do tego ślubu dojdzie? Przekonacie się, czytając lub tak jak ja słuchając książki "Czyste intencje".
Autorka Charlaine Harris tym razem porządnie wstrząsa swojego czytelnika. Ten tom wydaje mi się brutalniejszy od pozostałych. Słuchałam go z zapartym tchem. Jak zwykle bałam się o naszą Lily. Dziewczyna potrafi wpakować się w niezłe tarapaty. Można powiedzieć tam, gdzie ona się pojawi, znajdą się i zwłoki.
Tak tym razem nie zabraknie ofiar. Jest ich kilka. Komu tym razem tak bardzo podpadli?
Detektyw Jack również będzie miał ręce pełne roboty. Musi odnaleźć zaginione dzieci. Dlaczego to właśnie on podjął się tego zadania?
Wracając do wesela, czy nasz bohaterka miała ochotę w nim uczestniczyć? Po tym, co przeszła w poprzednich tomach, raczej wątpię, ale czego się nie robi dla własnej siostry.
Ciekawa i oryginalna fabuła. Mocna kobieca postać. Wartka akcja. Czego chcieć więcej?
Jeżeli lubicie kryminały, to nie możecie przegapić tego tytułu.

1484 użytkowników ma tytuł Czyste intencje na półkach głównych
356 użytkowników ma tytuł Czyste intencje na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Czyste intencje

Charlaine Harris
Książki Charlaine Harris sprzedały się na świecie w kilkunastu milionach egzemplarzy. To pierwsza autorka, której siedem książek równocześnie znalazło się na liście bestsellerów „New York Timesa"

Cytaty z książki Czyste intencje

Charlaine Harris Czyste intencje Zobacz więcej