Sprawa osobista

Okładka książki Sprawa osobista autora Marek Rymuszko,
Okładka książki Sprawa osobista
Marek Rymuszko Wydawnictwo: Wydawnictwo Iskry Cykl: Ewa wzywa 07... (tom 109) kryminał, sensacja, thriller
38 str. 38 min.
kryminał, sensacja, thriller
Ewa wzywa 07... (tom 109)
1979-01-01
1979-01-01
38 min.

Kup Sprawa osobista w ulubionej księgarnii

Oceny książki Sprawa osobista

OPINIE i DYSKUSJE o książce Sprawa osobista

40 lat minęło, a tematyka nadal aktualna...

40 lat minęło, a tematyka nadal aktualna...

25 użytkowników ma tytuł Sprawa osobista na półkach głównych
15 użytkowników ma tytuł Sprawa osobista na półkach dodatkowych

Okładka książki 111 filmów z Duszą. Metafizyka w kinie. Wojciech Chudziński, Przemysław Nowakowski, Marek Rymuszko
Okładka książki Powrót nieuchwytnej siły Anna Ostrzycka, Marek Rymuszko
Powrót nieuchwytnej siły Anna Ostrzycka, Marek Rymuszko
Okładka książki Nieuchwytna siła Anna Ostrzycka, Marek Rymuszko
Nieuchwytna siła Anna Ostrzycka, Marek Rymuszko
Okładka książki Pęknięte lustra Temidy Marian Bijoch, Marian Buchowski, Romuald Chełmiński, Alicja Chwałczyk, Jacek Deptuła, Jan Dziadul, Danuta Frey-Majewska, Anna Janigacz, Maciej Karski, Joanna Konieczna, Jan Lewandowski, Jerzy Sławomir Mac, Janina Majer, Andrzej Niedoba, Andrzej Pawlik, Wojciech Pielecki, Jan Płaskoń, Marek Rymuszko, Jan Selmowicz, Sławomir Ślubowski, Maciej Urbaniak (reportażysta), Danuta Wroniszewska, Aleksander Wroniszewski
Marek Rymuszko
Marek Rymuszko
Polski reporter, pisarz i publicysta. Urodził się w Warszawie. Absolwent Uniwersytetu Warszawskiego (prawo i dziennikarstwo). Pracował w redakcjach wielu czasopism, m.in. w tygodniku "Prawo i Życie". Współtwórca i redaktor naczelny miesięcznika "Nieznany Świat". Prezes Stowarzyszenia Krajowy Klub Reportażu. Badacz zjawisk z pogranicza nauki. Współtwórca, wraz z Krzysztofem Rogulskim, scenariusza do filmu "Wielka majówka" (reż. K. Rogulski, 1981). Wybrane publikacje książkowe: "Miejsce na górze" (Wydawnictwo Łódzkie, 1983),"Paralaksa" (KAW, 1984),"Bije znaczy kocha" (praca zbiorowa, Ludowa Spółdzielnia Wydawnicza, 1988),"Noc komety" (MAW, 1988),"Powrót nieuchwytnej siły" (z Anną Ostrzycką, Wydawnictwo Fenomen, 1994). Żona: Anna (do 22.07.2019, jego śmierć).

Cytaty z książki Sprawa osobista

Dodaj cytat z książki Sprawa osobista