Pieśni dalekiej Ziemi

- Jan Kraśko
- Alkazar
- fantastyka clarke sf s-f
- The songs of distant Earth
- fantastyka, fantasy, science fiction
- Jan Kraśko
- Science Fiction (Alkazar)
- fantastyka clarke sf s-f
Thalassa była prawdziwym rajem - domem niewielkiej społeczności kolonistów z Ziemi, żyjących w harmonii, nie znających konfliktów i tragedii.
gdy wiele wieków później Słońce eksplodowało jak nova, na Thalassę przybyli uciekinierzy z Ziemi; a wraz z nimi niepokój i wielkie zmiany ...
Dodaj książkę do biblioteczki
Polecane księgarnie
Pozostałe księgarnie
Informacja
Dyskusje
Wypożycz z biblioteki
Mogą Cię również zainteresować
Opinie [8]
Bardzo dobra książka świetnego autora! Ciekawe spostrzeżenie rozwoju ludzkiej cywilizacji.
Pokaż mimo toDobre, ale za krótkie! Aż się prosi o opisy dalszych losów kolonistów albo mieszkańców planety Thalassa. I może ciut za bardzo ckliwe.
Pokaż mimo toA to o miłości jest....
Pokaż mimo toSpadła na mnie przypadkiem. Wepchnięto mi ją do walizki, gdy wyjeżdżałam na wakacje i podróż, kempingi i namiot nijak nie przeszkodziły mi jej przeczytać. Pochłonąć. Doskonale się czyta. Niesamowicie uderza w emocje na znacznie - jak mi się wydaje - głębszym poziomie niż jedynie przywiązanie czytelnika do bohaterów. Autor potrafi wspaniale pisać bohaterów zbiorowych,...
więcejŚwietna. Niedosyt - chciało by się dalej czytać. Dobre studium ludzkości w przyszłości [ewentualnej :)].
Pokaż mimo toNie wiem co jeszcze napisać, po prostu Clarke.
Odtrutką na zalewający nas zewsząd potok nowości wydawniczych wydaje się być tylko i wyłącznie spotkanie z solidnym, klasycznym tekstem, który nie musi się ścigać w zawodach o przelotną miłość czytelników. Zgodnie z przyjętą przeze mnie strategią, regularnie sięgam po starą dobrą fantastykę naukową, by dać odpór natręctwu, które zmusza mnie do tego, by wciąż trzymać rękę...
więcejZaczęło się od muzyki. Zakochałam się w albumie Mike'a Oldfielda, do którego stworzenia zainspirowała go ta powieść, w efekcie kupiłam książkę i się nie zawiodłam.
Pokaż mimo toWciągająca, czyta się ją raz dwa oraz prowokuje do rozmyśleń nad kondycją ludzkości.
Książki po które sięgam to zazwyczaj pozycje, w których zainteresowała mnie tematyka, zostały mi polecone, są podobne do tych już przeze mnie przeczytanych, stały się hitami lub w sumie natknęłam się na nie przypadkiem w księgarni i wiedziona impulsem postanowiłam je kupić.
więcejJednak po tę jedną sięgnęłam pod wpływem... Muzyki. Tak, muzyki. Byłam wtedy w gimnazjum i odkrywałam...