Siedem tygodni

January N. Misiak Wydawnictwo: Kultura Gniewu komiksy
komiksy
2010-06-01
2010-06-01

Kup Siedem tygodni w ulubionej księgarnii

Oceny książki Siedem tygodni

OPINIE i DYSKUSJE o książce Siedem tygodni

Posłuchaj rady mamy i odpuść sobie, January. Nic z tego nie będzie.

Posłuchaj rady mamy i odpuść sobie, January. Nic z tego nie będzie.

Dorosłe życie to nieprzerwane pasmo batalii, na ogół przegranych, a w najlepszym razie nierozstrzygniętych... Przynajmniej do następnego razu.

Każdy z nas jest trochę takim Januarym, próbującym okiełznać kłapiące ostrymi ząbkami monstrum codzienności. Każdy z nas musi czasem udać się jednocześnie w przeciwnych kierunkach, by z gracją ogarnąć rzeczywistość, żeby jakoś to było. I zwykle jakoś to jest.

Zabawne i z przekąsem.

37 użytkowników ma tytuł Siedem tygodni na półkach głównych
22 użytkowników ma tytuł Siedem tygodni na półkach dodatkowych

Okładka książki Komiksownia nr 2. W hołdzie Januszowi Chriście Jakub Babczyński, Zuzanna Dominiak, Jacek Frąś, Łukasz Godlewski, Łukasz Kowalczuk, Tomasz Mering, January N. Misiak, Joanna Noga, Wojciech Olszówka (ilustrator), Marek Regner, Bogdan Ruksztełło-Kowalewski, Mateusz Skutnik, Piotr Szulc, Igor Wolski
Okładka książki Benedykt Dampc. Prywatny detektyw Kamil Bachmiński, Karol Kalinowski, January N. Misiak, Marcin Nowakowski, Hubert Ronek, Rafał Szłapa, Jerzy Szyłak
Okładka książki Komiks 2002 Michał Arkusiński, Michał Dynarski, Mieczysław Fijał, Iva Gasparic, Karolina Martyna Gruca, Jiri Grus, Witold Idczak, Sławomir Jezierski, Joanna Karpowicz, Piotr Kasiński, Michał Kaźmierczak, Sławomir Kiełbus, Radosław Kleczyński, Katarzyna Kominek, Tomas Kucerovsky, Karol Łukasiewicz, Milos Mazal, January N. Misiak, Wojciech Nawrot, Paweł Piekarski, Tomáš Prokůpek, Agnieszka Prygiel, Danuta Serkowska, Antoni Sierkowski, Robert Trojanowski, Marek Turek, Rafał Węglarz
Okładka książki Komiks 99 Igor Baranko, Andrzej Baron, Olgierd Olaf Ciszak, Piotr Drzewiecki, Jacek Frąś, Rafał Gosieniecki, Tomasz Lew Leśniak, Barnaba Majewski, January N. Misiak, Filip Myszkowski, Krzysztof Ostrowski, Sylwia Restecka, Robert Semik, Antoni Serkowski, Rafał Skarżycki, Benedykt Szneider, Jerzy Szyłak, Przemysław Truściński
Okładka książki AQQ Magazyn komiksów nr 13 Sławomir Jezierski, Radosław Lipowy, Tomasz Lis, Tomasz Marciniak, Rick Marshal, January N. Misiak, Krzysztof Owedyk, Anna Piotrowska, Maciej Simiński, Dariusz Suliński, Jerzy Szyłak, Witold Tkaczyk, Łukasz Zandecki, Jarosław Żukowski
January N. Misiak
January N. Misiak
Urodził się Szczecinie w 1972 roku i tam ukończył Państwowe Liceum Sztuk Plastycznych. Następnie wyjechał do Poznania, by zdobyć dyplom tamtejszej Akademii Sztuk Pięknych. Dzisiaj mieszka w Gdyni i zajmuje się komiksem, rysunkiem satyrycznym, ilustracją prasową oraz malarstwem olejnym. Swoje prace wielokrotnie pokazywał podczas wystawy w Polsce i zagranicą, m.in. w Słowenii (5th International Festival of Young Independent Artists „BREAK 21”),Brazylii (International Cartons and Comics Exhibition),Macedonii (Urban Art Anthology),czy Szwajcarii (International Comix Festival Fumetto). Komiksy Misiaka stanowiły cześć cyklu wystaw „STRIPBUREK – Comics from the Other Europe”, można je także było znaleźć na Międzynarodowym Festiwalu Komiksu w Łodzi, gdzie startowały w konkursie na krótką formę komiksową. Jego rysunki satyryczne zdobywały nagrody na festiwalach w Syrii, Chinach, Szwecji, Belgii, Włoszech. Misiak publikował m.in. w słoweńskim „Stripburku”, francuskim „Mococo”, czeskim „Aargh!”, czy polskiej „Kulturze Popularnej”. Krótki komiks narysowany przez niego do scenariusza Jerzego Szyłaka pojawił się również w albumie „Benedykt Dampc. Prywatny detektyw”. Najnowsze prace autora znaleźć można na jego blogu.

Okładka książki Nowożeńcy Thomas Jane, Tab Murphy, Thomas Ott
Nowożeńcy Thomas Jane, Tab Murphy, Thomas Ott
Okładka książki Niedźwiedź, kot i królik Maria Rostocka, Michał Rostocki
Niedźwiedź, kot i królik Maria Rostocka, Michał Rostocki
Okładka książki Dzieci i ludzie Sandrine Revel, Marzena Sowa
Dzieci i ludzie Sandrine Revel, Marzena Sowa

Cytaty z książki Siedem tygodni

Dodaj cytat z książki Siedem tygodni