ArtykułyCzytamy w weekend. 17 kwietnia 2026
LubimyCzytać313
Artykuły"Malarz" Piotra Chomczyńskiego - mamy dla Was 30 egzemplarzy książki
LubimyCzytać4
ArtykułyWiosenne porządki w księgarni Matras. Setki hitów już od 5 złotych!
LubimyCzytać1
ArtykułyJak dobrze znasz Katarzynę Bondę? Alfabet pisarki.
LubimyCzytać12
Negocjator

- The negotiator
- 1990-01-01
- 1990-01-01
- Robert Kruszyński
Kup Negocjator w ulubionej księgarniiPorównywarka z najlepszymi ofertami księgarń W naszej porównywarce znajdziesz książki, e-booki i audiobooki z najpopularniejszych księgarń internetowych. Niektórzy partnerzy przygotowują dla użytkowników naszego serwisu specjalne rabaty, dlatego warto kupować książki przez lubimyczytać.pl. Oferty są prezentowane w trzech kategoriach: „Oferta dnia” (promocje partnerów),„Polecane księgarnie” (sprawdzeni partnerzy handlowi, z którymi współpracujemy na podstawie umów) oraz „Pozostałe”. W każdej kategorii kolejność prezentacji zależy od ceny produktu przekazanej przez księgarnie lub dostawcę porównywarki. Lubimyczytać.pl nie prowadzi sprzedaży i nie uczestniczy w procesie zakupowym po przekierowaniu na stronę sklepu. Mimo że dokładamy starań, aby wszystkie linki i informacje były aktualne, nie mamy wpływu na ewentualne nieścisłości cenowe, błędne przekierowania lub zmiany w ofertach księgarni. Jeśli zauważysz nieprawidłowość, prosimy o zgłoszenie jej na adres: admin@lubimyczytac.pl. Dzięki Twojej informacji możemy jeszcze lepiej dbać o jakość działania naszej porównywarki.
Negocjator
Ciekawa powieść sensacyjna z wybitnie kliszowatym głównym bohaterem i dobrze nakreśloną intrygą na szczytach amerykańskiej władzy. Strasznie długo się rozkręca. Pierwsza 1/5 to przeprawa przez raporty i sprawozdania mające przedstawić nam tło wydarzeń. Jest to męczący etap, ale warto wytrwać, ponieważ kiedy historia wskakuje na właściwe tory to autor udowadnia, że potrafi zaintersować czytelnika. Niestety w dalszych etapach kilka razy historia traci płynność, ale mimo to całość poprowadzona jest do ciekawego finału, choć bez fajerwerków. Co do bohaterów, to Frederick Forsyth nie wysilił się przesadnie. Quinn to negocjator z zawodu, superstrzelec z zamiłowania, komandos w wolnych chwilach, a w ramach hobby zajmie się kryptologią lub prowadzeniem winnicy. Facet oczywiście jest samoukiem, a nie dziełem inżynierii genetycznej, ale kto by się tam czepiał. Nie wyróżnia się również jego towarzyszka. Sam to atrakcyjna agentka, która ma ładnie uzupełniać tło dla swojego "Supermana", a on ma się o nią troszczyć i na pewno przynajmniej raz uratować z opresji. Jedyną naprawdę interesującą postacią jest Wiceprezydent. Mający swoje ambicje, ale mimo to trwający przy swoim przyjacielu, który jest niezdolny do pełnienia funkcji głowy państwa. Jest to jedyna w pełni wiarygodna i naprawdę ciekawa postać. "Negocjator" to książka bardzo nierówna. Nadaje się zdecydowanie do jednorazowego użytku, ale trzeba przyznać, że ma naprawdę niezłe momenty. Jeżeli chciałbym zachęcić kogoś do twórczości Forsytha to zdecydowanie bardziej polecam doskonały "Dzień Szakala".
Oceny książki Negocjator
1656 użytkowników ma tytuł Negocjator na półkach głównych- Przeczytane 1 231
- Thriller/sensacja/kryminał 9
- Frederick Forsyth 9
- Sensacja 7
- Audiobooki 5
Tagi i tematy do książki Negocjator

Cytaty z książki Negocjator
Jeżeli pozostaje ci tylko czekać, odpręż się.
Jeżeli pozostaje ci tylko czekać, odpręż się.

OPINIE i DYSKUSJE o książce Negocjator
Nie wciągnęła mnie.
Nie wciągnęła mnie.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toÓ
Ó
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNegocjator” okazał się dla mnie książką, która z jednej strony porusza ciekawe tematy związane z komunikacją i rozwiązywaniem trudnych sytuacji,
ale z drugiej nie do końca spełniła moje oczekiwania.
Choć doceniam, że autor wniósł wiele przykładów z życia zawodowego,
momentami brakowało mi większej lekkości w narracji, a niektóre fragmenty wydawały się zbyt techniczne czy przewidywalne.
Podobało mi się podejście do psychologii i relacji międzyludzkich, które są niezwykle istotne w negocjacjach,
ale zabrakło mi bardziej osobistego wglądu w doświadczenia autora – czegoś, co naprawdę wyróżniłoby tę książkę spośród innych.
Warto przeczytać, jeśli interesują Cię techniki negocjacji, ale raczej nie jest to pozycja, do której często bym wracała.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toale z drugiej nie do końca spełniła moje oczekiwania.
Choć doceniam, że autor wniósł wiele przykładów z życia zawodowego,
Fabuła książki bardzo dynamiczna. Początkowo wydawała mi się nawet zbyt dynamiczna. Ale po pierwszym szoku było już tylko lepiej. Jak wszystkie książki Frsyth'a czyta się jednym tchem. Autor mistrzowsko łączy fakty i postaci historyczne z wątkami zmyślonymi. Jeżeli ktoś słabo orientuje się w historii gotów myśleć, że w USA po Reganie prezydentem był niejaki Cormack. Polecam dla mnie klasyka gatunku.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toŚwietna książka, godna polecenia wspaniałego twórcy thrillera politycznego, jakim jest Frederick Forsyth. Po nieco spokojniejszych początkowych stronach akcja rozkręca się tak mocno, że nie da się od tej książki oderwać
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toJak zawsze Forsyth nie zawodzi. Tym razem bohaterem naszej pozycji jest negocjator Quinn i rozwiązywana krok po kroku sprawa. Każda książka Fredericka sprawia , ze czyta się to tak jakby akcja działa się tu i teraz , oczywiście drobne szczegóły to standard i wisienka na torcie jak zawsze zakończenie . Polecam.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPrzeczytałam z polecenia i jestem pod wrażeniem. Wielka polityka, Stany Zjednoczone, Związek Radziecki, wyścig zbrojeń i kryzys paliwowy oraz negocjacje w sprawie uwolnienia zakładnika.
Tak w skrócie.
Najtrudniej było przejść przez pierwsze 100 stron, ale się nie poddałam i nie żałuję. Z każdą kolejną stroną akcja rozkręcała się coraz bardziej. Świetna intryga ze skomplikowanym splotem wątków i poszlak wciąga i nie puszcza.
Zdecydowanie gasną polecenia.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTak w skrócie.
Porwanie, światowy kryzys paliwowy i widmo utraty miliardowych fortun... To świetna fabuła Negocjatora kolejnej książki Frederick'a Forsyth'a.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toO jakże wciągnęła mnie ta lektura :) - polecam na długie zimowe wieczory. Misternie tkana sensacja w dobrym stylu.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTo moje pierwsze spotkanie z tym autorem ale muszę przyznać bardzo ciekawe, Uważałam Forsytha za bardzo politycznego a okazało się, że niesłusznie, oczywiście polityka była ale w przystępnej ilości. Będę sięgała częściej po Jego książki. Polecam