Miłość w cieniu piramid

Okładka książki Miłość w cieniu piramid autora Connie Brockway, 8324100636
Okładka książki Miłość w cieniu piramid
Connie Brockway Wydawnictwo: Amber Seria: Romans Historyczny literatura obyczajowa, romans
literatura obyczajowa, romans
Romans Historyczny
As you desire
2002-01-01
2002-01-01
2011-12-22
Bogumiła Nawrot

Kup Miłość w cieniu piramid w ulubionej księgarnii

Oceny książki Miłość w cieniu piramid

OPINIE i DYSKUSJE o książce Miłość w cieniu piramid

Interesujący romans.

Interesujący romans.

Drugi romans w tym miesiącu.

"Miłość w cieniu piramid" jest to trójkąt miłosny - urocza i inteligentna Desdemona, potrafi czytać hieroglify. Harry, jej przyjaciel jest nazywany "Szefem Szakali", a jego kuzyn, który przyjechał z Anglii jest utytułowanym dżentelmenem, który pragnie odbudować posiadłość swojej rodziny.

Desdemona ma koło siebie dwóch mężczyzn, którzy starają się zdobyć jej względy. Ona stara się zrozumieć swoje uczucia, jakie żywi wobec Harry'ego i Blake'a.

Bardzo lubię, kiedy akcja książki toczy się w innych krajach. Dzięki temu można dowiedzieć się czegoś ciekawego. Książkę czyta się szybko, chociaż fabuła jest przewidywalna.
Ciekawym wątkiem jest analfabetyzm. Harry, główny bohater, nie umiał czytać. Było mi trudno się przed tym przyznać przed Desdemoną. I czasami bywa tak, że osoby, które są niewykształcone, potrafią się w życiu czegoś dorobić. Pierwszy raz spotykam się z takim przypadkiem, że główny bohater jest analfabetą.

Dla miłośników romansów książki nie trzeba polecać, ale jeśli ktoś chce przeczytać coś lekkiego to śmiało może sięgnąć po tę książkę.

Drugi romans w tym miesiącu.

Desdemona ma koło siebie dwóch mężczyzn, którzy starają...

Nie urzekła mnie. Dla mnie za dużo wątków pobocznych odciągających uwagę od głównych bohaterów.

293 użytkowników ma tytuł Miłość w cieniu piramid na półkach głównych
62 użytkowników ma tytuł Miłość w cieniu piramid na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Miłość w cieniu piramid

Okładka książki The Lady Most Willing… Connie Brockway, Eloisa James, Julia Quinn
The Lady Most Willing… Connie Brockway, Eloisa James, Julia Quinn
Okładka książki Najlepsza kandydatka na damę Connie Brockway, Eloisa James, Julia Quinn
Najlepsza kandydatka na damę Connie Brockway, Eloisa James, Julia Quinn
Okładka książki The Lady Most Likely... Connie Brockway, Eloisa James, Julia Quinn
The Lady Most Likely... Connie Brockway, Eloisa James, Julia Quinn

Cytaty z książki Miłość w cieniu piramid

Dodaj cytat z książki Miłość w cieniu piramid