Okładka książki Ja ciebie wyleczę, powiedział Miś. Opowieść o tym, jak Tygrysek pewnego razu zachorował autora Janosch, 8324004521
Janosch Wydawnictwo: Znak literatura dziecięca
48 str. 48 min.
literatura dziecięca
Ich mach dich gesund,sagte der Bär.
2004-01-01
2004-01-01
2016-01-18
48 min.
Emilia Bielicka

Kup Ja ciebie wyleczę, powiedział Miś. Opowieść o tym, jak Tygrysek pewnego razu zachorował w ulubionej księgarnii

Oceny książki Ja ciebie wyleczę, powiedział Miś. Opowieść o tym, jak Tygrysek pewnego razu zachorował

OPINIE i DYSKUSJE o książce Ja ciebie wyleczę, powiedział Miś. Opowieść o tym, jak Tygrysek pewnego razu zachorował

Na plus, szata graficzna, podkreślanie walorów przyjaźni i wsparcia.
Na minus, historia i przedstawienie leczenia. Nie wiem czy zamysłem książki było zmniejszenie lęku dzieci przed szpitalem, ale wciskanie im głupot, że po operacji po wybudzeniu będą jak nowe, zdrowe i zaraz będą mogły wyjść do domu, raczej może wyrządzić więcej szkody, szczególnie tym pacjentom, którzy faktycznie są w ciężkim stanie. Dlatego nie uważam by była to dobra pokrzepiającą lektura dla dzieci.

Na plus, szata graficzna, podkreślanie walorów przyjaźni i wsparcia.

Chorowanie po polsku w pigułce. Boli cię łapa? zoperujemy ci co innego! I nakarmimy rosołem, bo niczego innego nie mamy.

86 użytkowników ma tytuł Ja ciebie wyleczę, powiedział Miś. Opowieść o tym, jak Tygrysek pewnego razu zachorował na półkach głównych
31 użytkowników ma tytuł Ja ciebie wyleczę, powiedział Miś. Opowieść o tym, jak Tygrysek pewnego razu zachorował na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Ja ciebie wyleczę, powiedział Miś. Opowieść o tym, jak Tygrysek pewnego razu zachorował

Okładka książki Pan Kuleczka. Skrzydła Elżbieta Wasiuczyńska, Wojciech Widłak
Pan Kuleczka. Skrzydła Elżbieta Wasiuczyńska, Wojciech Widłak
Okładka książki Jak tata pokazał mi wszechświat Eva Eriksson, Ulf Stark
Jak tata pokazał mi wszechświat Eva Eriksson, Ulf Stark
Okładka książki Pan Kuleczka Elżbieta Wasiuczyńska, Wojciech Widłak
Pan Kuleczka Elżbieta Wasiuczyńska, Wojciech Widłak

Cytaty z książki Ja ciebie wyleczę, powiedział Miś. Opowieść o tym, jak Tygrysek pewnego razu zachorował