Nadworny czarodziej

Okładka książki Nadworny czarodziej autora Terry Brooks, 8371203683
Okładka książki Nadworny czarodziej
Terry Brooks Wydawnictwo: Rebis Cykl: Magiczne królestwo (tom 3) fantasy, science fiction
Magiczne królestwo (tom 3)
Wizard at Large
1997-01-01
1997-01-01
8371203683

Kup Nadworny czarodziej w ulubionej księgarnii

Oceny książki Nadworny czarodziej

OPINIE i DYSKUSJE o książce Nadworny czarodziej

Nadworny czarodziej wydaje się być czymś w rodzaju spin-offu serii Magiczne Królestwo. Nie posuwa głównej fabuły bardzo do przodu, za to rozbudowuje znacząco jedną postać, a kilku innym umożliwia podjęcie ważnych życiowych decyzji. Podzielenie akcji na dwa równoległe wątki prowadzone w dwóch różnych światach ma swój urok, ale bywa też męczące. To przyjemna lektura, choć niekoniecznie dla fanów nieustannego napięcia i żywiołowej akcji. 6/10.

więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo tovideo - opinia

Książka lekka, łatwa i przyjemna, bardzo szybko się czyta (tak jak i poprzednie tomy cyklu). Nie jest to nic wybitnego, ale relaks i odpoczynek dla umysłu. Polecam również młodszym czytelnikom.

Dobre fantasy na odstresowanie,kolejne przygody Bena i przyjaciół.Polecam.

Dobre fantasy na odstresowanie,kolejne przygody Bena i przyjaciół.Polecam.

Książka bardzo dobra jak poprzednie części

Książka bardzo dobra jak poprzednie części

Przeczytałam na blogu zachęcającą recenzję, potem przypadkowy fragment dostępny bezpłatnie i spodobało mi się. Z tomu na tom coraz bardziej lubię bohaterów,szczególnie Nocny Cień i Strabo. Mam wrażenie, że kryje się w nich więcej niż to widać na pierwszy rzut oka. Odprężająca przyjemna lektura, bez dużej ilości politycznych wycieczek, a wszystko podane w zgrabnej szacie i strawnej formie.

Książka nie zachwyca, ale da się przeczytać.

Książka nie zachwyca, ale da się przeczytać.

Magia, ciekawy sposób dostania się do czarodziejskiego świata, miłosć. Z wielkimi bólami zdobyłam cykl na allegro, a około 1997 roku w taniej książce można było zdobyć te książki za 5 zł.

169 użytkowników ma tytuł Nadworny czarodziej na półkach głównych
41 użytkowników ma tytuł Nadworny czarodziej na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Nadworny czarodziej

Okładka książki Multiverse. Exploring Poul Andersons Worlds Karen Anderson, Stephen Baxter, Astrid Anderson Bear, Greg Bear, Gregory Benford, David Brin, Terry Brooks, C.J. Cherryh, Gardner Dozois, Bob Eggleton, Raymond E. Feist, Eric Flint, Nancy Kress, Larry Niven, Jerry Eugene Pournelle, Robert Silverberg, Harry Turtledove, Tad Williams
Okładka książki Unfettered Peter V. Brett, Terry Brooks, Jacqueline Carey, David Anthony Durham, Robert Jordan, Mark Lawrence, Naomi Novik, Patrick Rothfuss, Robert Anthony Salvatore, Brandon Sanderson

Cytaty z książki Nadworny czarodziej

Dodaj cytat z książki Nadworny czarodziej