- muzyka
- Bach, Beethoven and the Boys - Tenth Anniversary Edition!: Music History As It Ought To Be Taught
- 2007-01-01
- 2007-01-01
- 2011-01-01
- 978-83-7350-075-4
- Barbara Świderska
Nie byłeś jeszcze w filharmonii? Rzadko słuchasz muzyki klasycznej? Uważasz, że jest ona „zbyt poważna”? Przeczytaj tę książkę!
Po świecie muzyki oprowadzi Cię David W. Barber — znakomity przewodnik, który z humorem, sowicie okraszając ważne treści anegdotą, zapozna Cię z faktami z historii muzyki, które znać trzeba, wiadomościami z życia kompozytorów, które znać warto i ciekawostkami, których znajomość może uczynić z Ciebie niemal wytrawnego konesera.
Autor potrafi rozbawić także tych, którzy o muzyce wiedzą więcej, a nawet całkiem dużo, przedstawiając znane z podręczników fakty w krzywym zwierciadle swego absurdalnego humoru.
Kup Bach, Beethoven i inne chłopaki czyli historia muzyki wyłożona wreszcie jak należy w ulubionej księgarni
Oceny książki Bach, Beethoven i inne chłopaki czyli historia muzyki wyłożona wreszcie jak należy
247 użytkowników ma tytuł Bach, Beethoven i inne chłopaki czyli historia muzyki wyłożona wreszcie jak należy na półkach głównych- Przeczytane 134
- Muzyka 6
- EBOOK 2
- 2016 2
- Nie posiadam 2
Tagi i tematy do książki Bach, Beethoven i inne chłopaki czyli historia muzyki wyłożona wreszcie jak należy
Cytaty z książki Bach, Beethoven i inne chłopaki czyli historia muzyki wyłożona wreszcie jak należy
Dodaj cytat z książki Bach, Beethoven i inne chłopaki czyli historia muzyki wyłożona wreszcie jak należy
Dodaj cytat

OPINIE i DYSKUSJE o książce Bach, Beethoven i inne chłopaki czyli historia muzyki wyłożona wreszcie jak należy
W wielu momentach książki się mocno uśmiałam. Bardzo pozytywna książka! Nie wiem, czy historia muzyki faktycznie jest "wyłożona, jak należy", ale nie można zaprzeczyć, że jest zabawnie. Książkowy nowy rok witam w żartobliwym nastroju :)
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toMała książka o historii muzyki - a właściwie biografie kilku(nastu) najbardziej znanych kompozytorów w bardzo skróconej i zabawnej wersji. Pisana raczej dla dzieci albo młodszych czytelników. Albo po prostu czytelników, którzy nie lubią poznawać każdego drobnego szczegółu z czyjegoś życia, a wystarczy im ogólny rys.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTo wszystko takie powierzchowne. Rozumiem, że z myślą o "specjalnym" adresacie, ale i tak... I Chopina brak.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toCałkiem przyjemna i zabawna - i piszę z perspektywy kogoś kto miał naprawdę minimalne pojęcie o kompozytorach. Ale muszę odjąć gwiazdki za brak Chopina!
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKsiążka z humorem hermetycznym dla znawców i miłośników muzyki klasycznej. Taki szybki rzut biograficzny okraszony licznymi i kąśliwymi przypisami. Niektórzy muzycy mieli dość nierówno pod grubą czaszką.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toDla muzyków - humorystyczna książka ze sporym dystansem, pozwala czasem zmienić nastawienie do co niektórych kompozytorów, dla amatorów ciekawe informacje o muzykach, których nie usłyszy się podczas zapowiedzi koncertów. Polecam.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTa książka wciąga jak powieść, inspiruje jak muzyka, śmieszy jak rozmowa z przyjaciółmi i przekazuje fakty lepiej niż niejeden podręcznik.
Serdecznie polecam wszystkim.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toJest to obowiązkowa pozycja w biblioteczce każdego melomana lub muzyka. Jest w dodatku bardzo dobrze zilustrowana.
Serdecznie polecam wszystkim.
Ciekawa ksiazka dla tych co lubia muzyke klasyczna.
Ciekawa ksiazka dla tych co lubia muzyke klasyczna.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKsiążka, przedstawiająca krótki opis wybranych kompozytorów od strony ciekawostek i anegdotek. Przeczytałam ją z przyjemnością i uśmiechem. Książka-inspiratorka - teraz z chęcią sięgnę po pełniejsze biografie kilku opisanych osób.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toMoja recenzja tutaj:
Moja recenzja tutaj:
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo tohttp://zyjemyioddychamymarzeniami.blogspot.com/2015/10/bach-beethoven-i-inne-chopaki-recenzja.html