Czy Pan Jezus lubił budyń?

- literatura dziecięca
- 2004-01-01
- 2004-01-01
Zbiór znakomitych odpowiedzi na pytania zadawane znanemu teologowi o. Jackowi Salijowi OP, które od lat goszczą na łamach popularnego „Małego Gościa Niedzielnego”. Pytania drążące najciekawsze zagadnienia współczesnego świata i pełne humoru, mądre odpowiedzi sprawią, że przeczytasz tę książkę od deski do deski. Książka ilustrowana jest kilkudziesięcioma żartami rysunkowymi pełnymi humoru spod znaku „Małego Gościa”...
Ojciec Jacek Salij odpowiada na setki pytań: o czyściec, o wróżki i horoskopy, o męczeństwo i strach przed strachem, o przeznaczenie, o losy naszych ciał po zmartwychwstaniu, o duszę, o cuda, o nie wysłuchane modlitwy, o przyczyny małych rozmiarów przejść do nieba, o dzieciństwo Pana Jezusa, o ufoludki i spadające gwiazdy, o klonowanie, o to jak się umartwić, żeby się nie zmartwić, o szkołę, o różaniec, o terrorystów i piąte przykazanie, o liczbę, zadania i inne sprawy anielskie, o to, po co w niebie żołądek, o świętowanie niedzieli, o to, które powołanie jest lepsze, o granice ryzyka, o Miłosierdzie Boże, o to, dlaczego Bóg nie chce zła, ale je dopuszcza, o to, czy wolno nie dotrzymać obietnicy, o to, czy prorok przepowiada przyszłość, o braci Jezusa i odkrycia archeologiczne, o to, czy Pan Bóg ma poczucie humoru, o to, czy trzeba się umartwiać...
Kup Czy Pan Jezus lubił budyń? w ulubionej księgarni
Oceny książki Czy Pan Jezus lubił budyń?
28 użytkowników ma tytuł Czy Pan Jezus lubił budyń? na półkach głównych- Chcę przeczytać 21
- Prezentowe 1
- TDzieci 1
- Filozofia i sprawy ducha 1
- Religia 1
- Absolutnie 1
- TTT 1

OPINIE i DYSKUSJE o książce Czy Pan Jezus lubił budyń?
Niezwykle wprost ciekawa książka, w której ojciec Jacek Salij odpowiada na bardzo ważne pytania.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toZabawna książeczka zawierająca odpowiedzi na ciekawe pytania związane z teologią.