Gapiszon i Korniszon
Przygody Gapiszona ukazywały się w "Misiu" przez czterdzieści lat. Chłopiec w pasiastej czapce patrzył na świat oczami małych czytelników i tym zyskał ich serca.
Gapiszon jest dzieckiem ciekawym świata i zawsze roześmianym od ucha do ucha. Bywa sprytny i pomysłowy, a czasem straszna z niego gapa i skutki jego pomysłów są opłakane. Razem z psem Korniszonem przeżywają przygody zwykłe i niecodzienne, które różnie się kończą, ale dzięki nim Gapiszon zawsze uczy się czegoś nowego.
Wydawnictwo Ongrys postanowiło przypomnieć perypetie Gapiszona w kompletnej, zbiorczej edycji. Zdecydowana większość z nich była zamieszczona w "Misiu" - było ich ok. 550. To materiał na trzy lub cztery całkiem grube książeczki.
Książeczka Gapiszon i Korniszon prezentuje wszystkie odcinki, które były zamieszczone w "Misiu" w latach 1991-2005. Dlaczego akurat taki przedział? Ponieważ generalnie do numeru 18/1991 przygody Gapiszona były czarno-białe (na 407 odcinków kolorowych jest 47). Od odcinka który ukazał się w numerze 19/1991 wszystkie dalsze odcinki sa już kolorowe. To wydaje się być ważna cenzura i w związku z tym w tomiku zamieściliśmy wszystkie odcinki od numeru 19/1991 do roku 2005, kiedy to Gapiszon przestał sie pojawiać na łamach "Misia".
Kup Gapiszon i Korniszon w ulubionej księgarni
Oceny książki Gapiszon i Korniszon
31 użytkowników ma tytuł Gapiszon i Korniszon na półkach głównych- Przeczytane 23
- Komiksy 2
- 2012 1
- Polecane 1
- Kupić. Koniecznie! 1
- 2019 Dominika 1
- Półka dzieci 1
- Dla dzieci 1

OPINIE i DYSKUSJE o książce Gapiszon i Korniszon
Książka z dzieciństwa i początek miłości do komiksów. Zabawna, pouczająca, zaczytana...
Wszystkie postacie rewelacyjne!
Polecam !
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toWszystkie postacie rewelacyjne!
Polecam !
Córka była zachwycona. Przeczytała dwa razy. Sobie. Potem dwa razy siostrze. Potem jeszcze tacie. Słów może nie ma zbyt wiele, ale dla początkującego czytelnika w sam raz. Za to treść obrazków jest zabawna. Dziecko zupełnie sobie tego nie uświadamiając uczy się odgadywać ciąg przyczynowo-skutkowy. Wręcz odruchowo opowiada o tym, co widzi na ilustracjach, co się wydarzyło i dlaczego. Słowa płyną potokiem. Sama radość ze słuchania małego lektora. Polecam.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo todla tych co lubią dobry, dowcipny, polski komiks
dla tych co lubią dobry, dowcipny, polski komiks