Królowa lata: Zmiana

Okładka książki Królowa lata: Zmiana autora Joan D. Vinge, 8370750028
Okładka książki Królowa lata: Zmiana
Joan D. Vinge Wydawnictwo: Phantom Press Cykl: Królowe (tom 3.1) Seria: Fantasy & SF fantasy, science fiction
Królowe (tom 3.1)
Janusz Pultyn

Kup Królowa lata: Zmiana w ulubionej księgarnii

Oceny książki Królowa lata: Zmiana

OPINIE i DYSKUSJE o książce Królowa lata: Zmiana

To nie jest opinia, ale nowa wersja portalu wymaga wpisania kilku słów, by dołączyć książkę do biblioteczki.
Pozdrawiam

Pozdrawiam

tak jak jestem dozgonnym fanem serii o Kocie, to seria o królowych to dla mej łepetyny udręka. Joan tworzy świat oparty na wyświechtanym w SF schemacie. tło, które mogłoby ratować jakoś nie fascynuje. bohaterowie są w większości miałcy, historia trochę się dłuży i nie zaskakuje.
jednak najbardziej porusza mnie to rozmijanie się SF ze science. jakoś to tu kompletnie nie trybi.

Dobra książka. Mimo wszystko trochę odstaje od pierwszej części. Warto jednak przeczytać choćby dla możliwości rozpoczęcia "Królowa Lata-Powrót" w której J. D.Vinge powraca w znakomitej odsłonie. Polecam!

142 użytkowników ma tytuł Królowa lata: Zmiana na półkach głównych
58 użytkowników ma tytuł Królowa lata: Zmiana na półkach dodatkowych