Detektyw Monk i brudny glina

- Mr. Monk and the Dirty Cop
- 2010-01-19
- 2010-01-19
- Paweł Laskowicz
Departament Policji San Francisco przeżywa kryzys i kapitan Stottlemeyer staje przed koniecznością dokonania poważnych oszczędności. Na listę cięć w wydatkach wciąga także honoraria detektywa Monka. Kiedy jednak kapitan zostaje aresztowany pod zarzutem zamordowania innego policjanta – zarzutem popartym wieloma dowodami – o pomoc prosi oczywiście Adriana Monka, jedynego detektywa, który jest w stanie dowieść jego niewinności. Oczywiście jeśli uda mu się pokonać po drodze mnóstwo niespodziewanych przeszkód...
Kup Detektyw Monk i brudny glina w ulubionej księgarni
Oceny książki Detektyw Monk i brudny glina
313 użytkowników ma tytuł Detektyw Monk i brudny glina na półkach głównych- Przeczytane 219
- Detektyw Monk 6
- Kryminały 3
- Posiadam - książki 2
- 2010 2
- Kryminał 2
- Z biblioteki 2

OPINIE i DYSKUSJE o książce Detektyw Monk i brudny glina
Wplecenie wątku pojemników na pieluchy było idealne! Autor jak zwykle trzyma genialny poziom, a Monk nie przestaje zadziwiać. Najlepsza pozycja z całej serii jak fo tej pory!
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNaprawdę dobrze napisana książka dla każdego fana serialu.
Polecam.
Naprawdę dobrze napisana książka dla każdego fana serialu.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPolecam.
Potrzebowałam czegoś lekkiego. Monk nadaje się zawsze idealnie. Na dodatek więcej rozwiązanych zagadek.
Ta część lepsza niż poprzednie dwie.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTa część lepsza niż poprzednie dwie.
To nie jest pierwsza słaba książka. Ale zdaje sie, że pierwszy raz Kapitan zwolnił Monka. ze zwykłej zazdrości. to średnio mi pasuje do serialu.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKapitan jest podejrzany o zamordowanie kolegi po fachu z którym nie darzą się wzajemną sympatią. doszło nawet do bójki. co gorsza wszystkie dowody wskazują na niego i Monk początkowo nie chce wziąć sprawy.
Obejrzałam kiedyś kilka odcinków serialu "Detektyw Monk", ale tytułowy bohater straszliwie mnie irytował swoimi fobiami. Książka mnie pozytywnie zaskoczyła, bo była naprawdę niezła i jakoś mniej zwracałam uwagę na wszelkie lęki Monka.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toDetektyw Monk to niezwykle barwna postać. To człowiek, który boi się wszystkiego, czego dotyka, łez, nieporządku i jedzenia w lodówce, które nie jest włożone w plastikowy woreczek i opatrzone karteczką z napisem np. Jabłko.
Dlaczego w takim razie jest najlepszym detektywem? Ano dlatego, że dostrzeżone źdźbło trawy, plamka błota czy włos, nierzadko doprowadzają go do rozwiązania zagadki!
"Detektyw Monk i brudny glina" to pierwsza z książek o detektywie Monku i jego przygodach jakie przeczytałam, natomiast spodobała mi się tak bardzo, że niebawem sięgnę po następną, to pewne! Jeżeli nie lubisz kryminałów - nie zrażaj się! Książka jest przezabawna i polecam ją każdemu. Każdemu, powtarzam! :-)
Fragmenty książki na moim blogu - www.tekstozbiornik.blog.onet.pl - zapraszam :)
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toDlaczego w takim razie jest najlepszym detektywem? Ano dlatego, że dostrzeżone źdźbło trawy, plamka błota czy włos, nierzadko doprowadzają go do...
książka oparta na serialu i w pełni go ukazująca. polecam wszystkim którzy uwielbiają samego Monka, akcja w miarę też trzyma w napięciu chociaż mogło by być troszkę lepiej, natomiast opisy tego co i jak robi Monk, tego czego się boi oraz jakie ma fantastyczne pomysły na ratowanie świata są super. książce daję 5 i polecam do czytania.