Kuchnia wegetariańska z fantazją
- Kategoria:
- kulinaria, przepisy kulinarne
- Tytuł oryginału:
- Vegetarian Basics
- Wydawnictwo:
- Muza
- Data wydania:
- 2010-05-20
- Data 1. wyd. pol.:
- 2010-05-20
- Liczba stron:
- 160
- Czas czytania
- 2 godz. 40 min.
- Język:
- polski
- ISBN:
- 9788374958172
- Tagi:
- kuchnia przepisy wegetarianizm
Wszystko, co chcesz wiedzieć o kupowaniu, gotowaniu i jedzeniu warzyw.
Co można zrobić z soczewicą? Co to jest bulgur? Jak przyrządzić smaczne tofu? Jakie przyprawy najpełniej wydobędą smaki dań bezmięsnych? Jak robić zakupy? W jaki sposób przygotowywać składniki dań? Na te i inne pytania odpowiedzi w naszej książce znajdą zarówno prawdziwi wegetarianie, jak i "wegetarianie okresowi", sięgający po bezmięsne dania od czasu do czasu, odpowiedzi rzeczowe, podane przystępnie i dowcipnie.
- Książka skierowana do wszystkich, którzy uważają, że posiłek bez mięsa nie jest zbyt skromny
- Przepisy zarówno początkujący, jak i bardziej zaawansowani kucharzy, tradycjonalistów i poszukujących nowinek smakowych
- Potrawy kuchnie różnych regionów świata, urozmaicone i aromatyczne, dostarczające rozkoszy podniebieniu
Porównaj ceny
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Mogą Cię zainteresować
Książka na półkach
- 54
- 10
- 5
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
OPINIE i DYSKUSJE
Kolejna książka, którą polecam !
Jako osoba uwielbiająca warzywa ciągle szukam nowych inspiracji na ich przygotowanie.
Ostatnio trafiłam na nowość wydawnictwa Muza
„Kuchnia wegetariańska z fantazją” Kornelii Schunharl i Sebastiana Dickhaut.
Zaciekawił mnie już sam opis książki „Wszystko, co chcesz wiedzieć o kupowaniu, gotowaniu i jedzeniu warzyw.
Co można zrobić z soczewicą? Co to jest bulgur? Jak przyrządzić smaczne tofu? Jakie przyprawy najpełniej wydobędą smaki dań bezmięsnych? Jak robić zakupy? W jaki sposób przygotowywać składniki dań? Na te i inne pytania odpowiedzi w naszej książce znajdą zarówno prawdziwi wegetarianie, jak i "wegetarianie okresowi", sięgający po bezmięsne dania od czasu do czasu, odpowiedzi rzeczowe, podane przystępnie i dowcipnie.
- Książka skierowana do wszystkich, którzy uważają, że posiłek bez mięsa nie jest zbyt skromny
- Przepisy zarówno początkujący, jak i bardziej zaawansowani kucharzy, tradycjonalistów i poszukujących nowinek smakowych
- Potrawy kuchnie różnych regionów świata, urozmaicone i aromatyczne, dostarczające rozkoszy podniebieniu”
I rzeczywiście znalazłam w niej cały ogrom inspirujących połączeń, nowych smaków, zaskakujących przepisów na proste dania.
Naprawdę jestem nią zachwycona !
Książka ma aż 160 stron.
Podzielona jest na 2 części.
Pierwsza część to Know how. Zawiera opisy warzyw (podzielonych na sezony w których występują),ziaren, pestek i innych składników z uwzględnieniem tych niezbędnych dla wegetarian.
Druga część to przepisy, podzielone na 6 rozdziałów:
-Pieczywo i sałatki
-Z woka i patelni
-Z garnka
-Z piekarnika
-Dipy i sosy
-Słodkości
Udało mi się już wypróbować:
Rukolę z truskawkami
Makaron z bakłażanem
Do wypróbowania zaznaczyłam sobie tyle dań, że praktycznie musiałabym przepisać tu cały spis treści :) Między innymi:
-Chleb ze smażoną cykorią
-Marynowany kalafior
-Krem marchwiowy
-Smażone grzyby i dynia
-Sałatka z kiełkami i gruszką
-Grillowane pomidory z ricottą
-Sałatka dyniowa z pomarańczami
-Sałatka z soczewicy i ananasa
-Orzechowe ziemniaki z sosem chrzanowym
-Buraki w mleczku kokosowym
-drink Virgin Mary
-Zupa ziemniaczana z gremolatą z cukinii
-Fenkuły z sokiem pomarańczowym
-Masło cebulowo-orzechowe
-Muffinki z marchwi z serem
-Sos dyniowy
-Malte macchiato
-Zapiekanka dyniowo-seroda z cukrową skorupką
Przepisy będą próbowane przeze mnie, publikowane tu na moim blogu sukcesywnie, a ta lista powyżej aktualizowana (wykonane przepisy będą przeskakiwać do listy zrobionych – bedą podlinkowane).
http://smakuje.blox.pl/2010/06/8222Kuchnia-wegetarianska-z-fantazja8221-Kornelia.html
Kolejna książka, którą polecam !
więcej Pokaż mimo toJako osoba uwielbiająca warzywa ciągle szukam nowych inspiracji na ich przygotowanie.
Ostatnio trafiłam na nowość wydawnictwa Muza
„Kuchnia wegetariańska z fantazją” Kornelii Schunharl i Sebastiana Dickhaut.
Zaciekawił mnie już sam opis książki „Wszystko, co chcesz wiedzieć o kupowaniu, gotowaniu i jedzeniu warzyw.
Co można zrobić z...