Świat według Clarksona, część 3. Na litość boską!

- publicystyka literacka, eseje
- Świat według Clarksona (tom 3)
- For Crying Out Loud! The World According to Clarkson, volume 3
- 2009-11-12
- 2009-11-12
- Tomasz Brzozowski
Z Części 3. Świata według Clarksona dowiecie się między innymi:
- jak zachować wieczną młodość;
- dlaczego za nadciągający upadek naszej cywilizacji odpowiada YouTube;
- czym należy się kierować, wybierając miejsce na wakacje;
- jakie zwierzę najlepiej (i najtaniej) trzymać w domu;
- czy kobiece pończochy są w stanie zapobiec zdziczeniu mężczyzny;
- na czym polega problem z Ameryką.
Czy wiedzieliście, że Clarkson to najpunktualniejszy człowiek na świecie? A słyszeliście może o jego tajemniczej szafie i jej zawartości? Część 3. Świata według Clarksona to nie tylko kolejny, śmiały i kontrowersyjny manifest filozofii życiowej miłośnika szybkich samochodów, perkusisty amatora i przeciwnika angielskich pubów. To również pełna humoru i rozbrajających komentarzy lektura, która sprawi, że będziecie pękać ze śmiechu. A gdy już skończycie się śmiać, dojdziecie do wniosku, że... Clarkson rzeczywiście ma rację!
Kup Świat według Clarksona, część 3. Na litość boską! w ulubionej księgarni
Oceny książki Świat według Clarksona, część 3. Na litość boską!
1360 użytkowników ma tytuł Świat według Clarksona, część 3. Na litość boską! na półkach głównych- Przeczytane 996
- 2013 10
- 2012 8
- Jeremy Clarkson 5
- Felietony 5

OPINIE i DYSKUSJE o książce Świat według Clarksona, część 3. Na litość boską!
Fajne poczucie humoru. Lekkie pióro.
Fajne poczucie humoru. Lekkie pióro.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toClarkson jedzie siłą rozpędu, o czym świadczy kolejny numer serii. Felietony dotykają przekroju dwóch niepełnych lat 2006-2007. Niestety, większość z nich to marudzenie tetryczącego cynika. Jednakowoż zdarzają się cudownie prześmiewcze fragmenty ironii wysokich lotów. Dla tych fragmentów warto sięgnąć po tą książkę.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTrzecia część Świata według Clarksona również trzyma poziom, przy wielu fragmentach można się nieźle uśmiać :)
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTrudno nie docenić talentu Clarksona. Jego styl jest niezaprzeczalnie magnetyczny. Czyżby tylko marudy takie jak ja znajdowały przyjemność w jego ‘zrzędzeniu’? Clarkson nie boi się wyrażać kontrowersyjnych opinii, często kpiąc z polityków i ekologów. Choć jego komentarze mogą wywoływać uśmiech, często kryją w sobie trudną do zaprzeczenia prawdę.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toZbiór felietonów Jeremiego Clarksona z lat 2006 i 2007. Dziś nieco już przestarzałe, choć są w nich czasem poruszane sprawy, powiedziałbym, nadal aktualne. Oczywiście większość z nich jest związana ze sprawami Wielkiej Brytanii, jednak można je odnieść do rzeczy bardziej nam bliskich. Sporo też jak zwykle nawiązań do niezbyt znanych w Polsce celebrytów, dziennikarzy czy aktorów brytyjskich. Są nadal zabawne fragmenty. Są też takie, w których ciężko zgodzić się z punktem widzenia autora.
Szybka lektura. Nawet kilka razy się uśmiechnąłem.
Można przeczytać, jeśli ktoś znajdzie tę książkę przypadkowo w szafie, tak jak ja.
Zbiór felietonów Jeremiego Clarksona z lat 2006 i 2007. Dziś nieco już przestarzałe, choć są w nich czasem poruszane sprawy, powiedziałbym, nadal aktualne. Oczywiście większość z nich jest związana ze sprawami Wielkiej Brytanii, jednak można je odnieść do rzeczy bardziej nam bliskich. Sporo też jak zwykle nawiązań do niezbyt znanych w Polsce celebrytów, dziennikarzy czy...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toZdecydowanie wolę jego felietony o samochodach od tych światopoglądowych
Zdecydowanie wolę jego felietony o samochodach od tych światopoglądowych
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo tohttps://inaczejoksiazkach2018.blogspot.com/2020/03/na-litosc-boska-j-clarkson.html
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTrzyma poziom.
Trzyma poziom.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKrótkie, 3 stronicowe felietony.
Chęć zawalczenia, by jego kraj nie zmarniał.
Polecam na poprawę humoru, często można się uśmiechnąć czasem nawet roześmiać.
Niestety można też zdać sobie sprawę w jakie ślepe uliczki prowadzą politycy, ekolodzy i biurokraci ...
Krótkie, 3 stronicowe felietony.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toAutor prezentuje zdrowy rozsądek, nieuleganie modom, tradycyjne wartości choć antyklerykalne.
Chęć zawalczenia, by jego kraj nie zmarniał.
Polecam na poprawę humoru, często można się uśmiechnąć czasem nawet roześmiać.
Książka odpowiednia dla ludzi chcących poszerzyć swój światopogląd. Sam fakt jak Jeremy potrafi opowiedzieć o samochodzie mówi wiele o tym jakie książki pisze.