Okładka książki Chłodnia, czyli grzejnia. Małgorzata Szejnert w rozmowie z Dorotą Karaś i Markiem Sterlingowem autora Dorota Karaś, Marek Sterlingow, Małgorzata Szejnert, 9788383672267
Dorota KaraśMarek Sterlingow Wydawnictwo: Znak biografia, autobiografia, pamiętnik
biografia, autobiografia, pamiętnik
2026-04-08
2026-04-08

Kup Chłodnia, czyli grzejnia. Małgorzata Szejnert w rozmowie z Dorotą Karaś i Markiem Sterlingowem w ulubionej księgarnii

Oceny książki Chłodnia, czyli grzejnia. Małgorzata Szejnert w rozmowie z Dorotą Karaś i Markiem Sterlingowem

OPINIE i DYSKUSJE o książce Chłodnia, czyli grzejnia. Małgorzata Szejnert w rozmowie z Dorotą Karaś i Markiem Sterlingowem

17 użytkowników ma tytuł Chłodnia, czyli grzejnia. Małgorzata Szejnert w rozmowie z Dorotą Karaś i Markiem Sterlingowem na półkach głównych

Okładka książki Wygadane o Wschodzie Anna Dziewit-Meller, Wojciech Jagielski, Mateusz Marczewski, Marcin Meller, Małgorzata Szejnert, Ilona Wiśniewska
Okładka książki NieObcy Jan Bajtlik, Joanna Bator, Katarzyna Bonda, Halina Bortnowska, Sylwia Chutnik, Joanna Fabicka, Paweł Huelle, Piotr Ibrahim Kalwas, Ignacy Karpowicz, Hanna Krall, Jarosław Mikołajewski, Łukasz Orbitowski, Magdalena Parys, Małgorzata Rejmer, Paweł Smoleński, Olga Stanisławska, Andrzej Stasiuk, Dionisios Sturis, Ziemowit Szczerek, Małgorzata Szejnert, Olga Tokarczuk, Mirosław Wlekły
Okładka książki Reporterzy. Ich świat Wojciech Jagielski, Ryszard Kapuściński, Daniel Lis, Andrzej Muszyński, Krystyna Strączek, Małgorzata Szejnert
Małgorzata Szejnert
Małgorzata Szejnert
Książka Małgorzaty Szejnert "Usypać góry. Historie z Polesia" została nominowana w Plebiscycie Książka Roku 2015 lubimyczytać.pl w kategorii Literatura faktu. Małgorzata Szejnert jest dziennikarką, absolwentką Uniwersytetu Warszawskiego. Współtworzyła „Gazetę Wyborczą" i prawie 15 lat prowadziła w niej dział reportażu. Jest autorką m. in. książek Szczecin: Grudzień, Sierpień, Grudzień (z Tomaszem Zalewskim) i Sława i infamia (rozmowa z prof. Bohdanem Korzeniewskim). Obecnie pracuje nad książką o polskich emigrantach w Ameryce.

Cytaty z książki Chłodnia, czyli grzejnia. Małgorzata Szejnert w rozmowie z Dorotą Karaś i Markiem Sterlingowem