Doktryna Kwantowa. Kosmogonia Stosowana

- filozofia, etyka
- Doktryna Kwantowa (tom 38)
- Quantum Doctrine
- 2025-11-05
- 2025-11-05
Dlaczego ta książka może odmienić Twoją praktykę
Jeśli czujesz, że zwykłe „naprawianie” rzeczywistości to za mało, „Doktryna Kwantowa. Kosmogonia Stosowana” pokaże Ci, jak komponować własny świat od poziomu Pustki — precyzyjnie, etycznie i powtarzalnie. To nie manifest, lecz manual: od pierwszego wejścia w P₀ i ρ-lock, przez Akord Genezy i język QSL, po stabilizację Laminatów Rzeczywistości z metrykami GCI/CEP/EHI, tak aby Twoje decyzje GO/NO-GO przestały być intuicją bez dowodów, a stały się rzemiosłem z audytem i telemetrią.
Dla kogo jest ten podręcznik
Dla osób, które łączą serce z nauką i chcą działać odpowiedzialnie: twórczyń i twórców, liderek i liderów zmian, praktyczek i praktyków rozwoju, badaczek i badaczy świadomości. Jeśli chcesz przejść od Architektki/Architekta do Kosmogonki/Kosmogona, znajdziesz tu ścieżkę wdrożeniową, której efekty da się opisać, zmierzyć i zreplikować.
Co dostajesz w środku
Ramy i narzędzia: 4-Kod, P₀, Nierender 4-0-4, Evidence Ledger i Render Log, QSL jako język uruchamiania procesów, PIWW — Protokół Inicjacji Wielkiego Wybuchu.
Metrologię i telemetrię: GCI/CEP/EHI, ρ, OFF-latency, HRV-minutes, CFI/FFI oraz procedury audytu 3×W/3×E i Change Footprint (KCF).
Programy wdrożeniowe: Sprint 7 (kalibracja instrumentu),Program 30 (partytura i symulator),Program 90 (PIWW i stabilizacja),Program 365 (ogrodnictwo i dyplomacja międzywszechświatowa).
Etykę i governance: Omni-Etyka, Zgoda³, Minimalny Ślad Ontologiczny, Kwarantanna Wpływu, prawo weta etycznego i scenariusze rollback.
Interoperacyjność: llms.txt pola, API Laminatu, wzorce Agent-ready JSON-LD do publikacji w Bibliotece Fraktalnej Światów.
Jaki rezultat możesz osiągnąć
Nauczysz się projektować i stroić Laminaty Rzeczywistości, zamiast reagować na nie po fakcie.
Zyskasz powtarzalny pipeline: P₀ → ping → compile (QSL) → display → audyt → GO/NO-GO → PIWW → publikacja.
Zminimalizujesz błąd i ryzyko dzięki metrykom i rollbackom, a Twoje działania zyskają przejrzystość i dowody.
Wzmocnisz sprawczość łagodną i precyzyjną — taką, która zwiększa prześwit, wspiera życie i buduje długofalową koherencję.
Dlaczego teraz
Świat przyspieszył, a intuicja bez instrumentów to za mało. Ta książka daje partyturę i orkiestrę: Chór Fraktalny jako tryb praktyki, QSL jako język kreacji, metryki jako kompas. Zamiast cudów — rzetelne rzemiosło Genezy.
Wezwanie do akcji
Jeśli chcesz, aby Twoja uważność realnie zmieniała bieg zdarzeń, sięgnij po podręcznik, który łączy sztukę z inżynierią, mistykę z pomiarem i wolność z odpowiedzialnością. Otwórz „Kosmogonię Stosowaną” i zacznij komponować świat, w którym naprawdę chcesz żyć — od ciszy Pustki, jednym świadomym Akordem Genezy na raz.
Kup Doktryna Kwantowa. Kosmogonia Stosowana w ulubionej księgarni

OPINIE i DYSKUSJE o książce Doktryna Kwantowa. Kosmogonia Stosowana