- poradniki
- 2025-12-09
- 2025-12-09
- Piotr Cieślak
Oficjalny przewodnik do bestsellera #1
Atomowe nawyki w praktyce to oficjalny przewodnik do światowego bestsellera, książki Atomowe nawyki.
Atomowe nawyki w liczbach i faktach:
Ponad 25 milionów sprzedanych egzemplarzy.
Tłumaczenia na ponad 65 języków.
Numer 1 na liście bestsellerów „New York Timesa”.
Numer 1 na liście bestsellerów „Wall Street Journal”.
Numer 1 w serwisie Audible.
Najwyższa ocena dla książki o nawykach w serwisie Goodreads.
Atomowe nawyki w praktyce wzbogacą twój przybornik narzędzi do budowania nawyków. Odpowiednio opracowane sugestie i wskazówki pomogą ci skupić się na swoich nawykach oraz siłach, które na nie wpływają. Skłaniające do refleksji ćwiczenia pozwolą wcielić w życie teorie przedstawione w Atomowych nawykach i docenić ich efekty. Książka poprowadzi cię od teorii do codziennej praktyki, pomagając pielęgnować korzystne przyzwyczajenia i równocześnie marginalizować te niepożądane.
Co znajdziesz w środku?
Szablony ułatwiające śledzenie i łączenie nawyków.
Wskazówki dotyczące prowadzenia dziennika, które pomogą ci ocenić twoje środowisko społeczne i otoczenie, określić siły kształtujące nawyki oraz wytyczyć drogę ku jak najlepszemu wykorzystaniu ich potencjału.
Metody pokonywania stagnacji i konsekwentnego pielęgnowania nawyków, nawet gdy staje się to uciążliwe.
Plany dostosowywania nawyków do nieustannie zmieniających się realiów życiowych.
Nowe koncepcje na temat znaczenia przyjemności w skutecznym kształtowaniu nawyków.
Dzięki najnowszej książce Jamesa Cleara otrzymasz mnóstwo cennych porad, trików i ćwiczeń, które odmienią twoje nawyki i zaowocują niezwykłymi rezultatami.
Kup Atomowe nawyki w praktyce. Proste ćwiczenia, które pomogą ci stworzyć życie, jakiego pragniesz w ulubionej księgarni
Oceny książki Atomowe nawyki w praktyce. Proste ćwiczenia, które pomogą ci stworzyć życie, jakiego pragniesz
183 użytkowników ma tytuł Atomowe nawyki w praktyce. Proste ćwiczenia, które pomogą ci stworzyć życie, jakiego pragniesz na półkach głównych- Chcę przeczytać 162
- Do kupienia 2
- Popularnonaukowe 1
- 3.Psychologia 1
- Z telefonu 1
- Chcę kupić 1
Cytaty z książki Atomowe nawyki w praktyce. Proste ćwiczenia, które pomogą ci stworzyć życie, jakiego pragniesz
Dodaj cytat z książki Atomowe nawyki w praktyce. Proste ćwiczenia, które pomogą ci stworzyć życie, jakiego pragniesz
Dodaj cytat

OPINIE i DYSKUSJE o książce Atomowe nawyki w praktyce. Proste ćwiczenia, które pomogą ci stworzyć życie, jakiego pragniesz
Myślałam, że praktyczny zeszyt ćwiczeń zachęci mnie do tego typu pozycji, ale niestety tak się nie stało. Liczyłam na coś bardziej angażującego i inspirującego do realnej pracy nad nawykami. Zamiast tego dostałam zestaw prostych zadań i pytań, które momentami wydawały się dość oczywiste i niewnoszące wiele nowego, zwłaszcza jeśli zna się już główne założenia książki.
Dla osób, które dopiero zaczynają swoją przygodę z budowaniem nawyków, taki zeszyt może być jednak pomocny, porządkuje najważniejsze idee i pozwala krok po kroku przełożyć teorię na praktykę. W moim przypadku nie był to jednak format, który szczególnie mnie wciągnął. Mam wrażenie, że więcej wyniosłam z samej głównej książki niż z ćwiczeń, które miały ją uzupełniać.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toDla...
Po przeczytaniu ,,Atomowych nawyków” przyszedł czas na zeszyt ćwiczeń i czy był on mi tak naprawdę potrzebny? Chyba nie do końca.
Dla wielu osób na pewno ułatwi zrozumienie treści, poukładanie tego sobie wszystkie w głowie, ale i pokaże o co dokładnie chodzi, jednak jak dla mnie przy niektórych ćwiczeniach, szczególnie w tych tabelkowych, brakowało pokazania przykładowego wypełnienia takiego zadania, ponieważ nie zawsze po przeczytaniu treści tłumaczącej co należy zrobić, rozumiałam jak mam to zrobić, a naoczny przykład na pewno by pomógł.
Osobiście mogłabym się obejść bez tej pozycji, ale też rozumiem, że wielu osobom może ona pomóc.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toDla wielu osób na pewno ułatwi zrozumienie treści, poukładanie tego sobie wszystkie w głowie, ale i pokaże o co dokładnie chodzi, jednak jak dla mnie przy niektórych ćwiczeniach, szczególnie w tych tabelkowych, brakowało pokazania przykładowego...
Miałam ogromne oczekiwania do tej książki po Atomowych Nawykach. Mam wrażenie, że ta książka została wydana na siłę. Temat został wyczerpany w pierwszej książce. W tym praktycznym poradniku, te ćwiczenia są tak zagmatwane, rozlazłe i dłużące się, że odechciewa się do tego siadać. Na wiele ćwiczeń nie wiem jak odpowiedzieć. „Czego dowiedziałeś się na temat tego, co chciałbyś, aby było w twoim życiu? Czego dowiedziałeś się na temat tego, czego w życiu nie chcesz?” Ale że o co chodzi!? Wypisałam sobie i dowiedziałam się czego chcę i czego nie chcę. Mam to jeszcze raz przepisać czy o co chodzi? I kolejne zadanie: „Przyjrzyj się teraz różnym ćwiczeniom, które pomogły określić, co chcesz osiągnąć. Jakie schematy dostrzegasz w swoich przemyśleniach? Czego dowiadujesz się o swoich życiowych potrzebach i dążeniach? Czego nie chcesz?”. Ale że co mam napisać? Przepisać znowu to samo? Brakuje przy zadaniach przykładów bo nie mam pojęcia co autor miał na myśli przy wielu pytaniach a niektóre zadania mają 5 znaków zapytań czyli 5 pytań w jednym i nie wiem kompletnie o co chodzi. Niektóre są kompletnie bez sensu i nie ma ich ciągłości w kolejnych zadaniach. Tak jakby milionem durnych pytań wypełnione zostały kartki bo to, co istotne można by było zamknąć w 5-10 stronach. „z jakich życiowych zobowiązań musisz obecnie bezwzględnie się wywiązywać?” Ja? Chodzenie do pracy, wychowywanie dzieci, płacenie rachunków. No i co dalej? Nic… kolejne pytanie „Co w twoim życiu działa a co nie?”. Bez sensu. Same Atomowe Nawyki wystarczą. Niepotrzebny jest ten „przewodnik”.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo to„Atomowe nawyki” oraz „Atomowe nawyki w praktyce” okazały się motywującym przewodnikiem na tą końcówkę roku! Myślę, że premiera tej drugiej książki nieprzypadkowo pojawiła się teraz pod koniec roku, gdy stawiamy sobie nowe cele, czy myślimy nad postanowieniami noworocznymi. ✨
Jeśli myślisz o wprowadzeniu nowych wspierających nawyków (np. regularne ćwiczenia fizyczne) bądź pozbyciu się tych szkodliwych (np. częste sięganie po alkohol) - to ten zestaw jest dla Ciebie! 🎁
Książka „Atomowe nawyki” dokładnie krok po kroku wyjaśni Ci 4 kluczowe zasady pracy z nawykami:
✨uczyń je łatwymi,
✨satysfakcjonującymi,
✨oczywistymi,
✨ i atrakcyjnymi.
Natomiast nowość wydawnicza „Atomowe nawyki w praktyce” to taki pokaźny „zeszyt ćwiczeń”, który krok po kroku poprowadzi cię przez pytania, narzędzia i praktyki do zbudowania nowych nawyków. Masz w nim miejsce na uzupełnienia, ale też pokrótce wyjaśnione są w nim zasady przestawione w książce „atomowe nawyki”, dlatego po ten przewodnik można sięgać także samodzielnie. Chociaż ja osobiście jestem fanem duetu!
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toJeśli myślisz o wprowadzeniu nowych wspierających nawyków (np. regularne ćwiczenia fizyczne) bądź...
Swietna
Swietna