ArtykułyCzytamy w weekend. 10 kwietnia 2026
LubimyCzytać388
ArtykułyNadciąga Gwiazdozbiór Kryminalny!
LubimyCzytać7
ArtykułyWiosna z książką – kwietniowe premiery, które warto poznać
LubimyCzytać14
LubimyCzytać12
Pismo. Magazyn opinii nr 8 (92) / 2025

- czasopisma
- 2025-08-02
- 2025-08-02
W sierpniowym numerze „Pisma” zgłębiamy, co się kryje za śledzeniem sportowych rozgrywek, analizując źródła hejtu kierowanego do największych współczesnych sportowców. Przyglądamy się również problemowi przemocy wobec osób starszych, zastanawiamy nad możliwością ochrony Amazonii pod przywództwem Luli, odwiedzamy Mozambik, pytamy o dzieci w Korei i historię naszych babć włókniarek. A więc, mamy nadzieję, inspirujemy do myślenia – na plaży, balkonie, w hamaku.
W najnowszym wydaniu polecamy również:
opowiadanie Marty Kot Chochlik porósł mchem,
fotoreportaż Życie odrodzi się po burzy,
apteczkę belgijsko-kanadyjskiego kompozytora Apashe,
komiks Romana Gajewskiego Eskapizm.
Spis treści | Pismo. Magazyn Opinii | Lipiec 2025
Sinéad Morrissey – [...]
Mirosław Wlekły – Wycinka
Roman Gajewski – Eskapizm
Magdalena Idem – Woda tam płynie czerwona
Mateusz Roesler – Apteczka. Co w niej trzyma Apashe?
Zdzisław Sosnowski – Goalkeeper
Małgorzata Bargielska – Szlachetne naczynie
Magdalena Bigaj – O homo ludens i konwersacjach z szarą Barbie
Zuzanna Kowalczyk – À propos kibicowania
Kup Pismo. Magazyn opinii nr 8 (92) / 2025 w ulubionej księgarnii
Oceny książki Pismo. Magazyn opinii nr 8 (92) / 2025
24 użytkowników ma tytuł Pismo. Magazyn opinii nr 8 (92) / 2025 na półkach głównych- Przeczytane 24
- 2025 6
- Czasopisma 3
- Pismo 2
- Prasa 1
- Magazyny 1
- Kindle 1
- Legimi 1

OPINIE i DYSKUSJE o książce Pismo. Magazyn opinii nr 8 (92) / 2025
Takie sobie to "Pismo"...
Takie sobie to "Pismo"...