W ogrodzie carycy

Okładka książki W ogrodzie carycy autora Monika Raspen, 9788368560039
Logo Lubimyczytac Patronat
Logo Lubimyczytac Patronat
Okładka książki W ogrodzie carycy
Monika Raspen Wydawnictwo: Replika Cykl: Kobiety Romanowów (tom 2) powieść historyczna
powieść historyczna
Kobiety Romanowów (tom 2)
2025-08-26
2025-08-26

Kup W ogrodzie carycy w ulubionej księgarnii

Wyróżniona opinia i

W ogrodzie carycy

Oceny książki W ogrodzie carycy

OPINIE i DYSKUSJE o książce W ogrodzie carycy

Po książkach Joanny Jax i Idy Żmiejewskiej myślałam, że na rynku powieści historycznych nic mnie nie zaskoczy, ale p. Monice udało się to w pełni! Dołącza do moich ulubionych autorek fabuł osadzonych w przeszłości. Polecam serdecznie! Dobrze przemyślane i świetnie napisane powieści.

1933
1933

Ciut, ciut lepsza od pierwszego tomu.
Podejrzane, oj bardzo podejrzane te wszystkie wysokie oceny.

Ciut, ciut lepsza od pierwszego tomu.
Podejrzane, oj bardzo podejrzane te wszystkie wysokie oceny.

Kontynuacja "Wnuczki Faberge" - pisana odrobinę lżejszym językiem, z mniejszą ilością wątków, ale tutaj dostajemy więcej psychologii postaci. Lektura dla osób ceniących rozbudowane tło historyczne i znajomość epoki. Wiele ciekawostek z czasów Rosji ostatnich carów. Fabuła jest złożona, skomplikowana, wielowątkowa. Na pewno nie na "wieczór po ciężkim dniu", bo wymaga skupienia. Jeśli chcecie lekkiego romansu pisanego znajomymi zwrotami, to nie jest dobry adres. Dla mnie: rewelacja.

817 użytkowników ma tytuł W ogrodzie carycy na półkach głównych
128 użytkowników ma tytuł W ogrodzie carycy na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki W ogrodzie carycy

Monika Raspen
Monika Raspen
Autorka sama o sobie mówi: uwielbiam wieś i kocham ciszę. Wychowana na opowieściach sir Davida Attenborough z szacunkiem podchodzę do natury, staram się żyć bardzo ekologicznie i w duchu zero waste. Uprawiam ogród, mam w domu mnóstwo roślin, a wokół siebie zwierzęta – dwa psy, cztery kociaki, dwadzieścia dziewięć kóz i świnkę morską. Najlepiej odpoczywam przy czytaniu powieści historycznych i przy oglądaniu kostiumowych seriali. Uwielbiam gotować, robić przetwory na zimę, piec ciasta i ciasteczka. Pisanie książek zawsze było moim wielkim marzeniem, teraz zaś mam kilka marzeń, które pragnę zrealizować dzięki pisaniu…

Cytaty z książki W ogrodzie carycy