Słodkich snów

Okładka książki Słodkich snów autora Anders Roslund, 9788367759809
Okładka książki Słodkich snów
Anders Roslund Wydawnictwo: Albatros Cykl: Ewert Grens & Sven Sundkvist (tom 10) kryminał, sensacja, thriller
kryminał, sensacja, thriller
e-book
Ewert Grens & Sven Sundkvist (tom 10)
Sovsågott
2023-08-23
2023-08-23
Wojciech Łygaś

Ta książka nie została jeszcze oceniona NIE MA JESZCZE DYSKUSJI

Bądź pierwszy - oceń książkę

Kup Słodkich snów w ulubionej księgarnii

Oceny książki Słodkich snów

OPINIE i DYSKUSJE o książce Słodkich snów

Na początku mi się dłużyło, ale ostatnie 2/3 przeczytałam ciągiem, zarywając noc - doceniam takie książki. Denerwował mnie główny bohater (choć mniej niż w innej części),ale sama historia wciągnęła. Plus za zaskoczenia, wątki z pogranicza rzeczywistości i nowe technologie. Sam temat przerażający, na tyle, że chce się wymazać go z pamięci.

Książka mnie kompletnie zaskoczyła tematyką jak i zakończeniem. Myślałam że będzie to historia dotycząca zwykłego porwania, a jednak wszystko okazało się bardziej skomplikowane i okrutne. Moim zdaniem jest to bardzo dobry kryminał, jednak uważam, że nie jest to książka dla osób które są bardzo wrażliwe na krzywdę dzieci.

Temat jaki jest poruszany w książce nie jest łatwy, bo pedofilia i robienie dzieciom jakiejkolwiek krzywdy nie mieści mi się w głowie. Książka bywa momentami brutalna, ale autentycznie wciąga, bo chęć poznania prawdy i powrotu dziewczynek do domu jest silniejsza. To 10 tom z detektywem Ewertem Grensem, ale ja nie wiedziałam, że były inne kiedy zaczęłam czytać i gdyby nie to, że sprawdziłam po przeczytaniu książki inne recenzje to bym się nie zorientowała o tym.

242 użytkowników ma tytuł Słodkich snów na półkach głównych

Okładka książki Trzy sekundy Börge Hellström, Anders Roslund
Trzy sekundy Börge Hellström, Anders Roslund
Anders Roslund
Anders Roslund
Połowa duetu pisarskiego z Börge Hellströmem. Roslund to znany dziennikarz i reporter specjalizujący się w tematyce społecznej i kryminalnej, szef redakcji informacyjnej telewizji publicznej. Wspólnie napisali sześć powieści przełożonych na kilkanaście języków i sprzedanych w ogromnych nakładach. Ich debiutem był wydany w 2004 roku thriller Bestia, uznany za najlepszą skandynawską powieść kryminalną roku i nagrodzony Złotym Kluczem. W kolejnych latach wydali Dziewczynę, która chciała się zemścić, Odkupienie, Dziewczynę w tunelu, Trzy sekundy (zdobywca tytułu Najlepszej Szwedzkiej Powieści Kryminalnej 2009 Roku). Bestia została niedawno sfilmowana przez szwedzką telewizję, a 20th Century Fox przygotowuje film na podstawie Trzech sekund.

Cytaty z książki Słodkich snów