Kolory Japonii błękit

- Kolory Japonii
- 2024-12-18
- 2024-12-18
„Kolory Japonii. Błękit”
Seria „Kolory Japonii” to 7 e-booków, e-albumów.
Każdy z nich to zbiór pięknych miejsc, autorskich fotografii, ciekawych informacji i anegdot, moich doświadczeń, wiedzy i wspomnień.
Całość przedstawiona w najbardziej estetyczny sposób:
Pierwszy plan stanowi ogrom autorskich fotografii zdarzeń i miejsc do których nie zabierze Cię żadna inna publikacja.
Drugie skrzypce gra nienachalna w formie i objętości treść. I ta również porusza tematy ciekawe i niecodzienne, których często próżno szukać w publikacjach komercyjnych.
Całość wraz z oznaczeniem lokalizacji dodatkowo stanowi swoisty przewodnik podróży, który zabierze Cię w nieznane nikomu miejsca, wykraczając poza wszelkie schematy.
„Kolory Japonii. Błękit” swą narracją i przede wszystkim zbiorem zdjęć oscyluje wokół błękitu właśnie. Czasami poprzez elementy oczywiste, często jednak poprzez bardziej zaskakujące formy i treści. Prezentując przy tym dogłębne i odkrywcze spojrzenie na wielowymiarowo pojętą barwę i jej miejsce w japońskim świecie.
Seria e-booków, e-albumów „Kolory Japonii” to owoc moich podróży, które połączyły zamiłowanie do fotografii z pragnieniem podzielenia się wyjątkowym pięknem tego kraju.
Te publikacje stanowią unikalne połączenie albumu fotograficznego, przewodnika turystycznego i inspirowanego refleksjami „inspo-booka”. Każda z 7 części to zaproszenie do spojrzenia na Japonię z innej, autentycznej perspektywy. Perspektywy opartej na osobistym doświadczeniu i głębokiej kontemplacji. To miejsca poza typowymi szlakami turystycznymi, to autentyczne historie, ciekawostki kulturowe i społeczne, niejednokrotnie poparte rozmowami z Japończykami. I przede wszystkim ogrom autorskich fotografii.
Moim celem było uchwycenie esencji Japonii – jej niezwykłych kolorów, harmonii oraz spokoju – w sposób, który inspiruje i otwiera oczy na piękno dostrzegalne tylko wtedy, gdy patrzy się uważnie.
Dodatkowo każdy e-album zawiera znaczniki lokalizacji, w których wykonałam zdjęcia lub do których nawiązuję w treści. Wszystko po to, by zainspirować cię do odwiedzenia tego fantastycznego kraju. Choć nie koniecznie dobrze znanymi szlakami turystycznymi.
Najważniejsze, co warto wiedzieć o tych często niszowych miejscach, to fakt, że bez względu na to, dokąd trafisz – zawsze będzie pięknie!
Zatem zejdź z utartej turystycznej ścieżki i daj się ponieść kolorom Japonii!
„Kolory Japonii” to format niekonwencjonalny, poza schematami. Nie jest to ani album, ani przewodnik, ani książka, ani też zbiór ciekawostek. To wszystko w jednym i to w przystępnej, elektronicznej formie, stworzonej z myślą o urządzeniach mobilnych. Wiemy wszyscy, że to właśnie na nich przegląda się najwięcej treści..
„Kolory Japonii” to zbiór pięknych miejsc, autorskich fotografii, ciekawych informacji i anegdot, moich doświadczeń, wiedzy i wspomnień. Całość przedstawiona w najbardziej estetyczny sposób.
Wszystko to zebrane na przełomie 13 lat w ciągu wielu podróży do tego wyjątkowego kraju. Nadszedł czas by podzielić się tym wszystkim z Tobą..
Kup Kolory Japonii błękit w ulubionej księgarni
Oceny książki Kolory Japonii błękit
160 użytkowników ma tytuł Kolory Japonii błękit na półkach głównych- Chcę przeczytać 156
- Azjatyckie książki 🥡🥢 1
- Podróże 1
- Jeszcze nie mam 1

OPINIE i DYSKUSJE o książce Kolory Japonii błękit
Cała seria przepięknie opowiada o mniej znanych aspektach Japonii. Cudne zdjęcia i teksty Autorki wypływające prosto z serducha zachęcają, aby odwiedzić chociaż część wysp japońskich. Świetne "przewodniki poza utartymi szlakami".
Błękit porywa jak fala!
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBłękit porywa jak fala!
Tak sobie myślę, że tą część serii chyba można oglądać kiedy nasze wakacje wydają się być bardzo odległą przyszłością.. kiedy potrzebujemy odpocząć a za oknem szaruga.. Wtedy nasycimy się błękitem. Dosłownie się w nim zanurzymy..
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPiękna opowieść o mniej znanej części Japonii.. Ciekawe opowieści autorki, które sprawiają, że ma się ochotę bookować lot!