Atlas anatomii. Fotograficzne studium ciała człowieka

- albumy
- 2024-10-31
- 2012-01-01
Drugie polskie wydanie niezwykle cenionego na świecie „Photographic Atlas of Anatomy” autorstwa J. W. Rohena i wsp.
Obecne wydanie Atlasu anatomii. Fotograficznego studium ciała człowieka wzbogacono o zdjęcia nowo wytworzonych preparatów, m.in. miologicznych, wątroby oraz doskonałych preparatów kostnych. Wiele ilustracji i grafik wymieniono, wiele innych poprawiono. Kolorowe i trójwymiarowe ryciny zostały wykonane na nowo w ścisłym powiązaniu z preparatami anatomicznymi. Przygotowane specjalnie do tego wydania obrazy rezonansowe są zgodne z prezentowanymi w atlasie przekrojami anatomicznymi. Podnosi to precyzję i jakość przekazu dydaktycznego.
Znajdujące się w atlasie tablice ułatwiają systematyczną naukę struktur anatomicznych prezentowanych w układzie topograficznym. Są źródłem zwięzłych wiadomości o unerwieniu, mięśniach i naczyniach. Zawierają kolorowe ilustracje z krótkimi przejrzystymi opisami, zestawienia najważniejszych informacji, przegląd podstawowych funkcji oraz wskazówki kliniczne podkreślające znaczenie wiedzy anatomicznej w zrozumieniu diagnostyki i postępowania terapeutycznego.
Druga polska edycja Atlasu anatomii. Fotograficznego studium ciała człowieka stanowi najbardziej aktualne źródło poprawnego polskiego i łacińskiego mianownictwa anatomicznego.
Kup Atlas anatomii. Fotograficzne studium ciała człowieka w ulubionej księgarni
Oceny książki Atlas anatomii. Fotograficzne studium ciała człowieka
29 użytkowników ma tytuł Atlas anatomii. Fotograficzne studium ciała człowieka na półkach głównych- Chcę przeczytać 17
- Boże, wspomóż ! 1
- Scan [całość 600 dpi] 1
- DO KUPIENIA 1
- 2013 1
- 52 książki //2013 1
- 2014 1
- Do kupienia 1

OPINIE i DYSKUSJE o książce Atlas anatomii. Fotograficzne studium ciała człowieka
Jak pięknie jest zbudowany człowiek!
Jak pięknie jest zbudowany człowiek!
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNie jestem studentem medycyny, ale atlas anatomii zawsze chciałem mieć. Szukałem atlasu z polskimi opisami. Przypadkiem trafiłem na niego w mojej dzielnicowej bibliotece. Kupiłem go tego samego dnia. Jest idealny. Przejrzysty,profesjonalnie wykonany, zdjęcia bardzo dobrej jakości.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTe zdjęcia są po prostu piękne...
Te zdjęcia są po prostu piękne...