Dogadaj się z każdym. Poznaj 92 triki mistrzów budowania dobrych relacji

Okładka książki Dogadaj się z każdym. Poznaj 92 triki mistrzów budowania dobrych relacji autora Leil Lowndes, 9788328926233
Leil Lowndes Wydawnictwo: Sensus nauki społeczne (psychologia, socjologia, itd.)
nauki społeczne (psychologia, socjologia, itd.)
2025-03-25
2025-03-25

Kup Dogadaj się z każdym. Poznaj 92 triki mistrzów budowania dobrych relacji w ulubionej księgarnii

Oceny książki Dogadaj się z każdym. Poznaj 92 triki mistrzów budowania dobrych relacji

OPINIE i DYSKUSJE o książce Dogadaj się z każdym. Poznaj 92 triki mistrzów budowania dobrych relacji

Zdecydowanie bardziej nastawiona na kontakty biznesowe niż zwykłe, codzienne, międzyludzkie. Tak jak wspomniał ktoś w recenzji pode mną - czuć, że nie jest to książka wydana w ciągu ostatniej dekady.

Naprawdę bardzo dobra książka, dużo się z niej nauczyłem, to jedna z najbardziej wartościowych książek jakie w życiu przeczytałem. Polecam

Klasyczny poradnik w amerykańskim stylu, czyli krótko, szybko, nieco powierzchownie i w sposób mocno osadzony w tamtejszych realiach.

Dodatkowo książka ma już swoje lata (pierwsze wydanie ponad 20 lat temu tj. w 2003 r.) i to niestety da się wyczuć. Od tego czasu napisano już wiele znacznie bardziej pogłębionych i chyba jednak użyteczniejszych książek z dziedziny komunikacji.

Jeśli ktoś liczy tu na literaturę odwołującą się do badań naukowych, czy tzw. publikację opartą na dowodach raczej nie ma czego tu szukać. Cała przywoływana jako źródła literatura to raptem 26 pozycji referencyjnych, mocno zresztą w moim odczuciu przypadkowych.

Pozycja koncentruje się i odwołuje właśnie do tricków, sztuczek, porad, z których część jest dość oczywista i banalna w typie, jak do kogoś dzwonisz, to zapytaj, czy ma czas rozmawiać w tej chwili lub gdy ktoś popełni gafę w towarzystwie, nie zwracaj na to uwagi i nie komentuj.

Na przywołane 92 "myki" może ok. 10 jest inspirujące świeże i warte zastanowienia się, czy wprowadzenia do własnego repertuaru technik komunikacyjnych.

Jednym słowem jestem mocno zdziwiony i zaskoczony, że na Amazonie pozycja ta zajmuje 12. miejsce wśród literatury poświęconej tematyce komunikacji.

Gdybym miał wskazać zalety tego tytułu, to jest on niewątpliwie napisany w sposób potoczysty, lekki, z autorską swadą, która ułatwia czytelnikowi odbiór.

Jeśli jednak poszukujesz literatury faktycznie pogłębiającej rozumienie procesu komunikacji, etapów, a nawet technik, to czas poświęcony na lekturę tego akurat poradnika można spożytkować zdecydowanie lepiej i z większym pożytkiem.

Tu w zupełności wystarczy przekartkowanie na miejscu w czytelni czy bibliotece lub księgarni.

169 użytkowników ma tytuł Dogadaj się z każdym. Poznaj 92 triki mistrzów budowania dobrych relacji na półkach głównych
31 użytkowników ma tytuł Dogadaj się z każdym. Poznaj 92 triki mistrzów budowania dobrych relacji na półkach dodatkowych

Cytaty z książki Dogadaj się z każdym. Poznaj 92 triki mistrzów budowania dobrych relacji

Dodaj cytat z książki Dogadaj się z każdym. Poznaj 92 triki mistrzów budowania dobrych relacji