Wojna informacyjna w odbudowie rosyjskiej mocarstwowości

Okładka książki Wojna informacyjna w odbudowie rosyjskiej mocarstwowości autora Damian Grzegorz Dzierżyński, Jerzy Zalewski, 9788379382545
Okładka książki Wojna informacyjna w odbudowie rosyjskiej mocarstwowości
Jerzy ZalewskiDamian Grzegorz Dzierżyński Wydawnictwo: Wojskowa Akademia Techniczna militaria, wojskowość
militaria, wojskowość
2019-01-01
2019-01-01

Ta książka nie została jeszcze oceniona NIE MA JESZCZE DYSKUSJI

Bądź pierwszy - oceń książkę

Kup Wojna informacyjna w odbudowie rosyjskiej mocarstwowości w ulubionej księgarnii

Oceny książki Wojna informacyjna w odbudowie rosyjskiej mocarstwowości

OPINIE i DYSKUSJE o książce Wojna informacyjna w odbudowie rosyjskiej mocarstwowości

Tagi i tematy do książki Wojna informacyjna w odbudowie rosyjskiej mocarstwowości

Jerzy Zalewski
Jerzy Zalewski
Życiorys Absolwent Wydziału Wiedzy o Teatrze PWST w Warszawie i Wydziału Reżyserii na PWSFTviT w Łodzi. Był uczniem Wojciecha Jerzego Hasa, który uratował go przed wyrzuceniem z PWSFTviT. Jest autorem wielu filmów fabularnych i dokumentalnych, m.in. Oszołom, przedstawiającego historię wykrycia afery FOZZ przez Michała Falzmanna i Obywatel poeta, poświęconego postaci Zbigniewa Herberta. Od połowy 2005 do września 2007 prowadził w TV Puls cykliczny program Pod prąd. Później ten sam program prowadził w telewizji TVP Info, od 2013 w Telewizji Republika. Członek Rady Honorowej magazynu „Obywatel”. W wyborach parlamentarnych w 2001 bezskutecznie kandydował do Sejmu z listy Prawa i Sprawiedliwości. Od 2009 Zalewski kręci film fabularny Historia Roja, czyli w ziemi lepiej słychać. Jego bohaterem jest Mieczysław Dziemieszkiewicz – żołnierz Narodowych Sił Zbrojnych i Narodowego Zjednoczenia Wojskowego. Historia Roja, czyli w ziemi lepiej słychać jest opowieścią o żołnierzach wyklętych, którzy w latach 1944–1951 walczyli z komunizmem. W 2010 ukończono zdjęcia do filmu, ale ze względu na ograniczenie środków finansowych obraz nadal jest niegotowy do rozpowszechniania. Filmografia Filmy fabularne 1972 Na wylot – aktor 1992 Czarne słońca – scenariusz, reżyseria 1995 Gnoje – scenariusz, reżyseria, produkcja 2011 Historia Roja, czyli w ziemi lepiej słychać – reżyseria Filmy dokumentalne 1992: Biała rzeka – reżyseria 1993: Tata Kazika – scenariusz, reżyseria Wieża Babel – reżyseria, scenariusz 1995: Staszek – scenariusz, reżyseria Oszołom – scenariusz, reżyseria 1996: "Dysydent końca wieku" - reżyseria, 1997: „Był raz dobry świat” – reżyseria, scenariusz, 2000: Obywatel poeta – scenariusz, reżyseria Serce Europy albo mysz, która ryknęła – reżyseria, scenariusz 2001: Bohaterowie romansu Kisiela – reżyseria, scenariusz 2004: Koncert 13 grudnia – reżyseria, scenariusz 2005: Teatr wojny – reżyseria, scenariusz 2006: Słowa prawdy – reżyseria 2007: Elegia na śmierć „Roja” – reżyseria, scenariusz

Cytaty z książki Wojna informacyjna w odbudowie rosyjskiej mocarstwowości

Dodaj cytat z książki Wojna informacyjna w odbudowie rosyjskiej mocarstwowości