Wojsko z tektury

Edyta Żemła Wydawnictwo: Czerwone i Czarne militaria, wojskowość
militaria, wojskowość
2025-09-10
2025-09-10

Kup Wojsko z tektury w ulubionej księgarnii

Oceny książki Wojsko z tektury

OPINIE i DYSKUSJE o książce Wojsko z tektury

Jak dla mnie pozycja wstrząsająca.

Jak dla mnie pozycja wstrząsająca.

smutno to wybrzmiewa biorac pod uwagę ile ta zabawa kosztuje

smutno to wybrzmiewa biorac pod uwagę ile ta zabawa kosztuje

Nihil novi – to tylko powtarzanie tych samych frazesów, które autorka serwowała już w poprzedniej książce. Mimo że od mojego odejścia z wojska minęła ponad dekada, widzę, że w mentalności systemowej niewiele się zmieniło.

Najbardziej uderza mnie hipokryzja tych wszystkich „dowódców jednostek” czy „oficerów sztabu”. W rozmowach z autorką żalą się, że góra i politycy kompletnie nie słuchają głosu „dołów”, a ich cenne rady są ignorowane. Tymczasem ci sami ludzie co tydzień wysyłają w górę „meldunki o nastrojach”, w których jak od linijki wypisują, że wszystko jest w najlepszym porządku, morale jest wysokie, a sukces goni sukces.

199 użytkowników ma tytuł Wojsko z tektury na półkach głównych
35 użytkowników ma tytuł Wojsko z tektury na półkach dodatkowych

Okładka książki Wir. Na linii ognia Krzysztof Pluta, Edyta Żemła
Wir. Na linii ognia Krzysztof Pluta, Edyta Żemła
Okładka książki Jesteśmy na progu wojny Waldemar Skrzypczak, Edyta Żemła
Jesteśmy na progu wojny Waldemar Skrzypczak, Edyta Żemła
Edyta Żemła
Edyta Żemła
Dziennikarka Onetu. Od kilkunastu lat pisze o wojsku. Była korespondentką wojenną w Afganistanie. Autorka książki „Zdradzeni” odsłaniającej kulisy głośnej sprawy Nangar Khel. Była redaktor naczelna i twórczyni portalu Polska-zbrojna.pl. Współpracuje z Fundacją Reporterów, skupiającą polskich dziennikarzy śledczych. Nominowana do nagrody im. Andrzeja Woyciechowskiego i Studenckiej Nagrody Dziennikarskiej MediaTory. Laureatka nagrody Specjalnej Dziennikarzy Małopolski.

Cytaty z książki Wojsko z tektury

Dodaj cytat z książki Wojsko z tektury