Okładka książki Smart Brevity. The Power of Saying More with Less Książka o rozwoju zawodowym do czytania po angielsku + słownik autora Mike Allen, Roy Schwartz, Jim VandeHei, 9788381756952
Roy SchwartzMike Allen Wydawnictwo: Słówko poradniki
poradniki
Smart Brevity. The Power of Saying More with Less
2025-02-28
2025-02-28
Marta Fihel

Kup Smart Brevity. The Power of Saying More with Less Książka o rozwoju zawodowym do czytania po angielsku + słownik w ulubionej księgarnii

Oceny książki Smart Brevity. The Power of Saying More with Less Książka o rozwoju zawodowym do czytania po angielsku + słownik

OPINIE i DYSKUSJE o książce Smart Brevity. The Power of Saying More with Less Książka o rozwoju zawodowym do czytania po angielsku + słownik

Książkę chciałem przeczytać przede wszystkim po to, by podszkolić swój biznesowy angielski, dlatego nie miałem wobec niej szczególnie dużych oczekiwań. Z przyjemnością stwierdzam jednak, że okazała się dobrą pozycją nie tylko do poszerzenia biznesowo-korporacyjnego słownictwa, ale również do nauczenia się kilku ciekawych rzeczy.

Bardzo interesująca i wciągająca struktura sprawia, że czyta się ją szybko i z dużą przyjemnością. Autorzy przedstawiają swój system komunikacji w sposób zwięzły i praktyczny. Momentami pojawiają się także odwołania do konkretnych badań, które pomagają lepiej zrozumieć omawiane zagadnienia.

Oczywiście nie jest to przełomowe dzieło, ale podczas lektury można wpaść na kilka inspirujących pomysłów. Co więcej, wierzę, że część wskazówek z tej książki realnie wpłynie na moją efektywność komunikacji.

Polecam szczególnie osobom, które chcą uczyć się angielskiego, a przy okazji dowiedzieć się czegoś praktycznego.

Bardzo interesująca i wciągająca struktura...

Fajny pomysł na książkę.
Bardzo ładnie wydana. Połączenie przyjemnego z pożytecznym. Oby więcej podobnych pozycji.

Fajny pomysł na książkę.

Jestem absolutnie zachwycona tą książka od Wydawnictwo Słówko. "Smart Brevity" to książka, która poszerza horyzonty, ale także uczy języka angielskiego w bardzo atrakcyjniej formie.

Autorzy pokazują, jak mówić i pisać krótko, ale treściwie — co w dzisiejszym świecie informacyjnego szumu jest umiejętnością na wagę złota.

„Smart Brevity” zachwyca nie tylko treścią, ale i stroną wizualną. Nowoczesny, przejrzysty układ, czytelne nagłówki i dobrze dobrana typografia sprawiają, że lektura jest przyjemna i intuicyjna. Estetyczne akcenty graficzne wspierają przekaz i ułatwiają przyswajanie treści.

Polecam zdecydowanie 👍

„Smart Brevity” zachwyca nie tylko treścią, ale i...

16 użytkowników ma tytuł Smart Brevity. The Power of Saying More with Less Książka o rozwoju zawodowym do czytania po angielsku + słownik na półkach głównych
4 użytkowników ma tytuł Smart Brevity. The Power of Saying More with Less Książka o rozwoju zawodowym do czytania po angielsku + słownik na półkach dodatkowych

Cytaty z książki Smart Brevity. The Power of Saying More with Less Książka o rozwoju zawodowym do czytania po angielsku + słownik