Kiedy piorun uderza

- literatura młodzieżowa
- 1-800-Jeśli-Widziałeś-Zadzwoń (tom 1)
- When Lightning Strikes
- 2005-01-01
- 2002-01-01
- Aleksandra Januszewska
Tylko dlatego że jej przyjaciółce zachciało się spaceru, Jessica zgadza się wracać ze szkoły na piechotę. I proszę bardzo: ląduje w samym środku okropnej burzy. I w samym środku okropnych kłopotów. Co prawda, kłopoty lubią Jess. Ale nie takie! Bo tym razem gdzieś w drodze do domu Jessica zdobywa nowy talent. Dar.... jasnowidzenia, którego można używać dobrze... albo źle. A wtedy trzeba wiać! Przed wścibskimi dziennikarzami... i FBI.
Kup Kiedy piorun uderza w ulubionej księgarni
Oceny książki Kiedy piorun uderza
2813 użytkowników ma tytuł Kiedy piorun uderza na półkach głównych- Przeczytane 2 534
- Z biblioteki 23
- Młodzieżowe 20
- Dzieciństwo 20
- Meg Cabot 15
- Fantastyka 10

OPINIE i DYSKUSJE o książce Kiedy piorun uderza
Interesująca.
Interesująca.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toOstatnio czytałam tę książkę jakieś 20 lat temu. To była wtedy moja ulubiona seria od Meg Cabot.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toZadziwia mnie, jak wiele pamiętam po takim czasie. No i mega dobrze się bawiłam przy czytaniu. Oczywiście książka ma swoje problemy, ale nie przeszkadzało mi to. Pewnie w najbliższym czasie przeczytam sobie znowu całą serię.
Bardzo fajna
Bardzo fajna
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toŚwietna ksiazka, polecam.
Świetna ksiazka, polecam.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toFajna książka, chociaż nieźle podchodząca pod fantasy ;)
Fajna książka, chociaż nieźle podchodząca pod fantasy ;)
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toŚwietna książka, uwielbiam! polecam.
Świetna książka, uwielbiam! polecam.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPo latach wracam do drugiej mojej ulubionej serii od Meg Cabot. Kiedyś czytałam ją z zapartym tchem, choć muszę przyznać, że praktycznie wszystko zapomniałam.
No ale mimo tego, książkę tę, jak z resztą każdą od Meg, czyta się super: akcja jest dynamiczna, humor na poziomie, bohaterowie ciekawi, no i czego chcieć więcej😊
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKiedyś byłam nią zafascynowana, a teraz wydaje mi się nieco naciągane, że jedna nastolatka (nawet z drobną pomocą przyjaciół z gangu motocyklowego) potrafi wykiwać całą brygadę agentów fbi.
No ale mimo tego, książkę...
Bohaterowie: 5/10
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toAkcja:5/10
Sposób pisania autorki:6/10
Okładka:5/10
Kreatywność: 7/10
Książka dla nastolatek, ale nie najgorsza. Wracałam do niej 4 razy, aż uznałam, że pora oddać do biblioteki. Jeżeli komuś już się znudziły wilkołaki, wampiry i magiczne dziewczyny szukające swojej tożsamości w innym świecie to zdecydowanie polecam.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKsiążka typowo młodzieżowa. Młoda dziewczyna i chłopak z innej warstwy społecznej który lubi pakować się w kłopoty jak również ona sama. Bardzo szybko się czyta, książka jest lekka i łatwa ale jednak bardziej przypadnie do gustu nastolatkom.